Å bli gravid

Fruktbarhet

Å bli gravid kan være en spennende tid. For noen, å bli gravid synes å skje bare ved å snakke om det. For andre, å bli gravid tar masse tålmodighet og kanskje litt flaks.

Forstå når du er mest fruktbar kan gjøre å bli gravid lettere. Det er også viktig å vurdere enkle gjøre og ikke gjøre for unnfangelsen. For eksempel, opprettholde en sunn vekt, spise et sunt kosthold og ha sex regelmessig - spesielt nær tidspunktet for eggløsning. Ikke røyker eller drikker alkohol. Selvfølgelig, sunn sperm teller, også.

Med hyppige ubeskyttet sex, de fleste friske par gravid innen ett år. Hvis du har problemer med å bli gravid, må du ikke gjøre det alene. En fruktbarhet spesialist eller annet helsepersonell kan være i stand til å hjelpe. Infertilitet rammer menn og kvinner likt - og behandling er tilgjengelig.

Se også

Parental helse

Parental helse er nøkkelen til en sunn graviditet. Tross alt, friske foreldre er mer sannsynlig å ha sunne babyer. Begynn med foreldrenes helse grunnleggende, for eksempel oppdatere vaksiner, spise sunn mat, ta prenatal vitaminer og trene regelmessig.

Foreldrenes helse tar på ekstra betydning hvis du har en kronisk medisinsk tilstand som kan påvirke svangerskapet. Arbeid med helsepersonell til å administrere din tilstand både før og under svangerskapet. Husk å ta godt vare på deg selv er den beste måten å ta vare på babyen.

Å bli gravid. Fruktbarhet.
Å bli gravid. Fruktbarhet.

Parental helse inkluderer betraktninger om alder, også. Hvis du er eldre enn 35 og håper på å bli gravid, forstå problemene eldre mødre står overfor - og vet hva som kreves for å ha en sunn graviditet.

Se også

Graviditet symptomer

Hvis du opplever symptomer på graviditet, er du sannsynligvis opptatt av å vite om du faktisk er gravid - om du har prøvd å bli gravid i flere måneder eller din graviditet symptomer kom som en overraskelse.

Tidlig graviditet symptomer som tretthet, ømme bryster og humørsvingninger noen ganger indikere graviditet. I andre tilfeller kan disse klassiske symptomer på graviditet være noe annet - for eksempel en sykdom eller begynnelsen av mensen. Ofte er den enkleste måten å vite hva som er bak graviditet symptomer å ta en graviditetstest hjemme.

Hvis din hjemme graviditet test er positiv, gjøre en avtale med legen din. Du kan også være lurt å prøve en graviditet på grunn dato kalkulatoren. Hvis du er gravid, estimering din forfallsdato er en viktig del av din svangerskapskontroll.

Se også