Å fjerne en tatovering

Definisjon

Tattoo blekk er plassert under det øverste laget av huden. Det gjør tatovering fjerning mer komplisert - og dyre - enn den opprinnelige tatoveringen søknaden. Hvis du er ikke lenger fornøyd med tatoveringen din, derimot, kan tatovering fjerning være mulig.

Vanlige prosedyrer for tatovering fjerning er:

  • Laser kirurgi
  • Dermabrasion
  • Kirurgisk fjerning

Hvis du er interessert i tatovering fjerning, ta kontakt med hudlege om alternativene. Ikke forsøk tatovering fjerning på egen hånd. Gjør-det-selv tatovering fjerning kremer og andre hjem behandlinger er ikke sannsynlig å være effektive og kan forårsake hudirritasjon eller andre reaksjoner.

Se også

Hvorfor det er gjort

Du bør kanskje vurdere tatovering fjerning hvis du angrer en tatovering eller du er misfornøyd med utseendet på tatoveringen din. Kanskje tatoveringen har falmet eller utydelig, eller du bestemmer deg for at tatoveringen ikke passer din nåværende bilde. Tattoo fjerning kan også være viktig hvis du utvikler en allergisk reaksjon på tatovering eller andre komplikasjoner.

Se også

Risiko

Arrdannelse er sannsynlig etter de fleste typer tatovering fjerning. Infeksjon eller hud misfarging er mulig også.

Se også

Hvordan du forbereder

Å fjerne en tatovering. Definisjon.
Å fjerne en tatovering. Definisjon.

Hvis du vurderer tatovering fjerning, ta kontakt med hudlege. Han eller hun kan forklare alternativene for tatovering fjerning og hjelpe deg å velge den metoden som er mest sannsynlig å være effektive for tatoveringen din. For eksempel har noen tatovering blekk er mer mottakelig for laser behandling enn andre. Likeledes kan noen små tatoveringer være gode kandidater for kirurgisk fjerning, mens andre er rett og slett for store til å fjerne med en skalpell.

Se også

Hva du kan forvente

Å fjerne en tatovering er ofte gjort som et poliklinisk prosedyre med lokalbedøvelse. Vanlige teknikker for tatovering fjerning inkluderer laser kirurgi, dermabrasion og kirurgisk fjerning.

Laser kirurgi
Q-switched laser - som slipper ut energi i en enkelt, kraftig puls - er ofte behandling av valget for tatovering fjerning. Før laser behandling, huden er nummen med en injeksjon av lokalbedøvelse. Deretter en kraftig puls av energi er brukt til tatovering for å varme og knuse tatovering blekk. Flerfargede tatoveringer kan trenge behandling med ulike lasere og ulike bølgelengder. Etter prosedyren, kan du legge merke til hevelse og muligens blemmer eller blødning. Antibakteriell salve kan bidra til å fremme helbredelse. Du vil sannsynligvis trenge gjentatte økter for å lette tatoveringen, og det kan ikke være mulig å fullstendig slette tatovering.

Dermabrasion
Under dermabrasion, er det tatoverte området typisk kjølt helt nummen. Da tatoverte huden er pusset ned til dypere nivåer med en høyhastighets roterende enhet som har en slipende hjul eller pensel. Dette gjør at tatovering blekk til lekke ut av huden. Det berørte området kan føle seg sår og rå for opp til 10 dager etter inngrepet. I løpet av denne tiden, er det viktig å behandle det berørte området forsiktig. Du må kanskje bruke antibakteriell salve og dekke det berørte området med spesielle bandasjer. Som laser kirurgi, kan dermabrasion ikke helt slette tatoveringen.

Kirurgisk fjerning
Under kirurgisk fjerning, huden nummen med en injeksjon av et lokalbedøvelsesmiddel. Tatoveringen er fjernet med en skalpell, og kantene av huden er sydd sammen igjen. Etter prosedyren, kan antibakteriell salve bidra til å fremme helbredelse. Kirurgisk tatovering fjerning er effektivt - men det etterlater et arr, og kan være praktisk bare for små tatoveringer.

Se også

Resultater

Tatoveringer er ment å være permanent, og fullstendig tatovering fjerning er vanskelig. Noen grad av arrdannelse eller hudfarge variasjon vil trolig forbli, uavhengig av den spesifikke metoden for tatovering fjerning.

Se også