Acne

Acne behandlinger: medisinske prosedyrer kan bidra klar hud

Medisinske prosedyrer, slik som lysterapi eller kjemisk peeling, kan bidra til å rydde sta akne. Lær mer om disse acne behandlinger.

Acne behandlinger er ikke en one-size-fits-all vare. Hvis reseptbelagte kremer og antibiotika ikke fungerer for deg - eller hvis du ikke kan tolerere bivirkningene disse medikamentene kan føre til - du kan vurdere acne behandlinger som kan tilbys på legens kontor.

Alt fra blått lys terapi til kjemisk peeling, flere typer kontor-baserte medisinske prosedyrer har blitt funnet å være effektive acne behandlinger for mange mennesker.

Uansett hvilken akne behandlinger du bruker, kan du prøve å holde forventningene realistisk. Akne kan ikke kureres, bare kontrollert. Du vil ikke begynne å se forbedringer fra de fleste behandlinger for fire til åtte uker, og acne kan vises verre før det blir bedre.

Lysterapi

Rødhet og hevelse som kan oppstå med acne er forårsaket av en type bakterier som kan drepes ved å utsette huden din for ulike typer lys. Blått lys er den mest brukte bølgelengde, selv om en kombinasjon av blått lys og rødt lys også synes å være effektiv.

Før prosedyren, kan legen bruke en medisin på huden din for å gjøre den mer følsom for lys. Flere behandlinger er som regel nødvendig med lysterapi. Bivirkninger kan være midlertidig rødhet, skorpedannelse og peeling i de behandlede områdene.

De akne bakterier kan også bli drept med pulset lys og varme-energi. Disse behandlingene også krympe olje (sebaceous) kjertler, som reduserer oljeproduksjonen. Bivirkninger inkluderer midlertidig rødhet i de behandlede områdene.

Se også

Acne behandlinger: medisinske prosedyrer kan bidra klar hud

Steroid injeksjoner

Steroid injeksjoner brukes som oftest for knuter og cyster - to typer acne som forårsaker store, smertefulle klumper under overflaten av huden. Disse typer av akne kan ta uker å løse på egen hånd. Etter en steroid injeksjon, flater acne lesjon, og symptomene forsvinner i løpet av to til fire dager. Skjønt effektiv, kan komplikasjoner inkluderer:

  • Fortynning av huden
  • Utseende av små blodkar på overflaten av huden
  • Skin tone som blir lysere enn normalt

Steroid injeksjoner er vanligvis brukt som en midlertidig eller sporadisk fix for sta akne lesjoner. De er ikke vant til å behandle utbredt akne på grunn av mulige komplikasjoner og behovet for hyppige legebesøk.

Kosmetiske prosedyrer

Acne. Acne behandlinger: medisinske prosedyrer kan bidra klar hud.
Acne. Acne behandlinger: medisinske prosedyrer kan bidra klar hud.

Kjemisk peeling og microdermabrasion kan være nyttig i å kontrollere akne. Disse kosmetiske prosedyrer - som tradisjonelt har vært brukt til å redusere synligheten av fine linjer, solskader og mindre ansikts arr - er mest effektive når de brukes i kombinasjon med andre akne behandlinger.

  • Kjemisk peeling. Milde syrer brukes på huden din bidra til å fjerne døde hudceller, renser porene og fjerner whiteheads og hudormer. Kjemisk peeling kan også generere nye huden vekst. Bivirkninger kan være alt fra midlertidig rødhet, blemmer, skalering og skorpedannelse til arrdannelse, infeksjon og unormal hud farge.
  • Microdermabrasion. Denne type behandling innebærer en håndholdt enhet som blåser krystaller på huden. Disse krystallene forsiktig slipes eller "polsk" hudens overflate. Deretter fjerner en vakuuminnretning krystallene og hudceller.

Hvis huden din har en tendens til å danne overdrevet arrvev - for eksempel keloids - kjemisk peeling eller microdermabrasion kan gjøre din hudfarge verre.

Se også