Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Arbeidskraft og levering

Enhver kvinnes arbeidskraft og levering er unik. Likevel kan forstå hva som er typisk hjelpe deg å vite hva du kan forvente som forfallsdato nærmer seg.

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Arbeidskraft og levering.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Arbeidskraft og levering.

Arbeidskraft og levering følger vanligvis en ganske forutsigbart mønster - livmorhalsen mykere og åpne, amniotic sac sprekker, sammentrekningene blir sterkere og tettere sammen. Men noen ganger tar arbeidskraft og levering overraskende vendingene. Du kan revurdere dine ønsker om smertestillende medikamenter, eller du kan trenge en uventet C-delen.

Men din arbeidskraft og levering utfolder seg, husk at din helse og barnets helse er hva som er viktigst. Diskuter din arbeidskraft og levering preferanser med helsepersonell, inkludert alternativer for smertestillende medikamenter og tanker om episiotomi og andre prosedyrer. Så ser frem til å ønske babyen til verden.

Se også

Postpartum omsorg

Etter måneder med forventning og påkjenningene under fødsel og forløsning, skifter oppmerksomheten til omsorg for den nye babyen - men du må også ta vare på deg selv. Postpartum omsorg kan innebære administrerende vaginal tårer eller en C-delen sår, såre bryster, lekker melk, urinering problemer og håravfall. Og postpartum omsorg er ikke begrenset til din fysiske helse. Postpartum omsorg omfatter også din mentale velvære, slik som å administrere humørsvingninger, irritabilitet, tristhet og angst.

For den glatteste utvinning, dele eventuelle bekymringer du måtte ha om postpartum omsorg med helsepersonell. Sjansen er, hva du føler eller lurer på om er helt normalt. Stol på helsepersonell for trygghet som du håndtere postpartum omsorg og tilpasse seg livet med en nyfødt.

Se også