Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Amming støtte: hvordan en partner kan hjelpe

Det er mer du kan gjøre for din amming partner enn du kanskje er klar over. Forstå hvordan å gi amming støtte.

Hvis partneren din har planer om å amme den nye babyen, kanskje du har spørsmål. Hva er din rolle? Hva kan du gjøre for å hjelpe? Finn ut hvordan du kan gi amming støtte.

Hvordan kan jeg hjelpe min familie forberede amming?

Du kan begynne å hjelpe din partner forberede amming ved å ta tid til å forstå de mulige fordeler. Morsmelk inneholder den rette balansen av næringsstoffer for babyen din og øker barnets immunsystem. Det er regnet som gullstandarden for spedbarnsernæring.

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Gi oppmuntring.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Gi oppmuntring.

Den europeiske Academy of Pediatrics anbefaler eksklusiv amming de første seks månedene etter fødselen - og amming i kombinasjon med fast føde før minst alder 1. Utvidet amming anbefales så lenge partneren din og babyen ønsker å fortsette.

Hvis du vil vite mer om fordelene ved amming, delta ammende klasser med partneren din. Hvis du vet det grunnleggende om de teknikker som er involvert, kan det være bedre i stand til å hjelpe partneren din etter fødselen. Disse klassene kan også hjelpe deg å forstå virkningen at bruken av flasker, kan smokker og supplerende feedings har på amming prosess, og anspore deg og din partner til å ta beslutninger sammen om hvordan du skal ta vare på barnet ditt.

Se også

Amming støtte: hvordan en partner kan hjelpe

Hva kan jeg gjøre for å støtte mitt amming partner?

For å hjelpe din partner amme:

  • Gi oppmuntring. Din holdning til amming kan påvirke din partner beslutning om å fortsette å amme. Fortell partneren din at du støtter hennes beslutning om å amme. Minn henne at du setter pris på innsatsen involvert.
  • Gjøre henne komfortabel. Når partneren din er amming, tilby henne en pute, et teppe, et glass vann eller noe annet hun kanskje har lyst til å ha i nærheten.
  • Bli involvert i feedings. Bær barnet til partneren din. Etterpå endre babyens bleie eller hjelpe barnet gå tilbake til å sove.
  • Omsorg for barnet. Tilbud om å ta vare på barnet, eller andre barn hjemme, så din partner kan lur mellom feedings.
  • Ta på ekstra husholdningenes ansvar. Tenk redividing husarbeidet, slik at din partner har mer tid til å hvile.
  • Værende. Amming er en varm og kjærlig aktivitet. Sitt i nærheten din partner og nyte øyeblikket sammen.
  • Hør. Har din partner ammende bekymringer? I så fall være en god lytter. Hvis det er nødvendig, oppmuntre henne til å søke hjelp fra hennes helsepersonell eller en amming konsulent.

Hva annet kan jeg gjøre?

Din partner og barnet vil utvikle et spesielt bånd under amming. Til tider kan du føle deg sjalu på deres tilknytning. Husk at bindingen mellom deg og babyen din er viktig, også.

Gi barnet rikelig med kos, klemmer og hud-til-hud kontakt. Syng sanger, ta turer eller spille spill som er spesielle for akkurat deg og din baby.

Ved å tilbringe tid med barnet ditt, vil du utvikle din egen unike forhold.

Se også