Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Vann breaking: forstå dette tegn på arbeidskraft

Vann bryte bekymringer? forberede deg til fødselen ved å få fakta om denne viktige tegn på arbeidskraft.

Hvis du er gravid, kan du være nysgjerrig på ditt vann bryte - når det vil skje, hva det vil føles som og hva du skal gjøre videre. Gjenkjenne tegn på vann breaking og vet hva det betyr for tidslinjen av babyens levering.

Hva vil skje når vannet pauser?

Under graviditet, babyen omringet og polstrede av en væskefylt membran sac kalles amniotic sac. I begynnelsen av eller under fødselen, membraner vil sprekke - også kjent som vann bryte. Hvis vannet bryter på eller rundt tidspunktet for din forfallsdato og arbeidskraft ikke snart begynne, det kalles tidlig vannavgang (PROM).

Når vannet bryter du kan oppleve en følelse av fuktighet i skjeden eller på perineum din, en periodisk eller kontinuerlig vedlikeholdslading av små mengder vassen væske fra skjeden din, eller - akkurat som i filmene - en mer åpenbar utbrudd.

Hvordan kan jeg være sikker på at min vann har brutt?

Det er ikke alltid lett å vite om vannet har brutt. For eksempel kan det være vanskelig å skille mellom fostervann og urin - spesielt hvis du bare oppleve en følelse av fuktighet eller en vedlikeholdslading av væske.

Hvis du er usikker på om vannet har brutt, må du kontakte helsepersonell eller hodet til levering anlegget med en gang. Legen eller et medlem av helsevesenet team vil gi deg en fysisk eksamen og kan bruke lab tester for å fastslå om du lekker fostervann. Pass på å merke når du tror din vann kan ha brutt, og være forberedt på å beskrive noen merkbar farge eller lukt. Du og babyen din vil bli vurdert for å avgjøre de neste trinnene.

Er det noe jeg må unngå å gjøre når min vann har brutt?

Ikke gjør noe som kan introdusere bakterier inn i skjeden din. Sex er ikke en god ide hvis du tror du kan være lekker fostervann. Det er OK å ta en dusj etter at vann pauser - men helsepersonell kan anbefale hoppe over den og posisjon rett til din levering anlegget.

Se også

Vann breaking: forstå dette tegn på arbeidskraft

Etter mine vann pauser, vil da fødselen begynne?

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Vann breaking: forstå dette tegn på arbeidskraft.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Vann breaking: forstå dette tegn på arbeidskraft.

Vanligvis, etter at vann pauser på sikt arbeidskraft følger snart - hvis det ikke allerede har begynt.

Men noen ganger er det en forsinkelse. Dersom du opplever tidlig vannavgang, kan legen stimulere livmor sammentrekninger før fødsel begynner på egen hånd (arbeidskraft induksjon). Jo lenger tid det tar for arbeidskraft til å starte etter at vannet går, jo større er risikoen for at du eller barnet ditt utvikler en infeksjon.

Hva skjer hvis vannet bryter for tidlig?

Hvis vannet bryter før den 37. uke av svangerskapet, er det kjent som preterm tidlig vannavgang (preterm PROM). Risikofaktorer for vann bryte for tidlig inkluderer:

  • A history of preterm tidlig vannavgang i et tidligere svangerskap
  • En kjønnsorgan infeksjon
  • Vaginal blødning under svangerskapet
  • Røyking under svangerskapet
  • En lav kroppsmasseindeks

Hvis vannet bryter for tidlig, vil helsepersonell vurdere deg og din baby. Det er noen ganger mulig å forlenge svangerskapet for en kort tid etter at membraner ruptur, men generelt er det ingen vei tilbake. De fleste kvinner som har preterm tidlig vannavgang levere innen en uke etter deres vann bryte.

Potensielle komplikasjoner omfatter mors eller fosterets infeksjon, morkakeløsning - når morkaken skreller bort fra den indre veggen av livmoren før levering - og navlestreng problemer. Babyen er også i fare for komplikasjoner på grunn av for tidlig fødsel.

Hva om min vann brytes ikke på egen hånd?

Hvis helsepersonell mener amniotic sac skal åpnes i løpet av aktiv arbeidsmarkedspolitikk - når livmorhalsen er minst delvis utvidet og babyens hode er dypt inne i bekkenet - han eller hun kan bruke en teknikk kjent som en amniotomy å sprekke membraner. Under amniotomy, er en tynn plast krok brukes til å lage en liten åpning i amniotic sac. Prosedyren kan føre til noe ubehag.

Hvis du ikke går inn i arbeid på egen hånd, kan helsepersonell gjøre en amniotomy som en del av en planlagt induksjon å oppmuntre arbeidskraft til å begynne.

Det er naturlig å føle seg engstelig om arbeidskraft og levering. Prøv å slappe av. Selv om du ikke kan være i stand til å forutsi når vannet vil bryte, kan du trøste deg med at du vet om de neste trinnene.

Se også