Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Tegn på arbeidskraft: vet hva du kan forvente

Kjenner du de typiske tegn på arbeidskraft? forstå endringene kroppen din vil gå gjennom når du forbereder å føde.

På TV, er babyer ofte født med et rush av følelser og rask handling. Moren dobler over smerten av en enkelt kontraksjon, og barnet ser ut før den kommersielle pause. I virkeligheten, derimot, begynner arbeidskraft vanligvis mindre dramatisk. Finn ut vanlige tegn på arbeidskraft og hva de betyr for deg og babyen din.

Effacement: modning av livmorhalsen

En av de første tegn på arbeidskraft er livmorhalsen mykgjørende og tynning, eller effacing. Mesteparten av effacing skjer i de siste ukene før levering, og du vil ikke føle dette preparatet skjer. I stedet kan helsepersonell se etter tegn på livmorhalskreft endring med vaginal eksamener.

Effacement er ofte uttrykt i prosenter. Ved 0 prosent effacement, er livmorhalsen vanligvis rundt 3 til 4 centimeter (cm) lange, eller svært tykke. Livmorhalsen må være 100 prosent visket ut, eller helt tynnet ut, før en vaginal fødsel.

Dilation: åpning av livmorhalsen

En annen av de tidlige tegn på arbeidskraft er livmorhalsen begynner å åpne (utvider seg). Din helsepersonell vil måle utvidelse i centimeter fra null til ti.

Ved første, kan disse livmorhalsen endringer være veldig treg. Når du er i aktiv arbeidsmarkedspolitikk, regner med å utvide seg raskere.

Økning i utflod

Lys småblødninger mellom uke 37 og 40 av svangerskapet kan være et tegn på at arbeidsmarkedet er i ferd med. Utflod som er rosa eller blodig er kjent som den blodige show. Dersom vaginal blødning er så tung som en normal menstruasjon, men kontakte helsepersonell umiddelbart. Tung vaginal blødning kan være et tegn på et problem.

Under graviditet, blokkerer en tykk plugg av slim i livmorhalsen åpningen for å hindre bakterier fra å komme inn i livmoren. Når livmorhalsen begynner å tynne og åpen, kan denne pluggen faller ut. Miste den slimete plugg er blant de avslørende tegn på arbeidskraft, men det er ikke en garanti. Arbeiderpartiet kan fortsatt være dager eller uker unna.

Se også

Tegn på arbeidskraft: vet hva du kan forvente

Hekkende: sprute av energi

Du kan våkne opp en morgen følelsen energisk, ivrig etter å fylle fryseren med tilberedte måltider, sette opp sengen og ordne babyens antrekk i henhold til farge. Denne trangen er kjent som hekkeområde. Ingen vet sikkert, men det kan være en primal instinkt som trekkes litt tilbake til en tid da fysiske forberedelser var nødvendig for en tryggere fødsel.

Hekkende kan begynne måneder før forfallsdato, men instinkt er vanligvis sterkest like før levering. Gjør det du må, men ikke slit deg ut. Spare energi til hardere arbeid av arbeidskraft fremover.

Vannavgang: din vann pauser

Amniotic sac er en væskefylt membran som puter barnet i livmoren. I begynnelsen av eller under fødselen, membraner vil sprekke - også kjent som vann bryte.

Når vannet bryter du kanskje oppleve en intermitterende eller kontinuerlig vedlikeholdslading av små mengder vassen væske fra skjeden eller en mer åpenbar utbrudd.

Hvis vann pauser - eller hvis du er usikker på om væsken er fostervann, urin eller noe annet - ta kontakt med helsepersonell eller hodet til levering anlegget med en gang. Du og babyen din vil bli vurdert for å avgjøre de neste trinnene.

Hvis det fostervann sac ikke lenger er intakt, blir timing viktig. Jo lenger tid det tar for arbeidskraft til å starte etter at vannet går, jo større eller babyens risiko for å utvikle en infeksjon. Din helsepersonell kan stimulere livmor sammentrekninger før fødsel begynner på egen hånd (arbeidskraft induksjon). I mellomtiden unngå å gjøre noe som kunne introdusere bakterier inn i skjeden din, slik som å ha sex.

Sammentrekninger: når veer begynner

I løpet av de siste månedene av svangerskapet, kan du oppleve sporadiske, noen ganger smertefulle, sammentrekninger - en sensasjon at livmoren strammer seg og slapper av. Disse kalles Braxton Hicks sammentrekninger. De er kroppens måte å varme opp for arbeidskraft.

Å fortelle forskjellen mellom Braxton Hicks sammentrekninger og the real thing, vurdere disse spørsmålene:

  • Er sammentrekningene vanlig? Tid knipeperioden fra begynnelsen av ett til begynnelsen av neste. Se etter et fast mønster av sammentrekninger som får gradvis sterkere og tettere sammen. Falske arbeidskraft sammentrekninger vil forbli uregelmessig.
  • Hvor lenge varer de? Tid hvor lenge hver sammentrekning varer. Sanne sammentrekninger siste 30 til 90 sekunder.
  • Gjør sammentrekningene stopper? Sanne sammentrekninger fortsette uavhengig av aktivitetsnivået ditt eller stilling. Med falsk arbeidskraft, kan riene stoppe når du går, hvile eller endre posisjon.

Forvent falske alarmer

Husk, ingen vet sikkert hva som utløser arbeidskraft, og hver kvinne er unik. Noen ganger er det vanskelig å si når arbeidskraft begynner.

Ikke nøl med å ringe legen din hvis du er forvirret om hvorvidt du er i arbeid. Tidlig fødsel kan være spesielt sleipe. Hvis du har noen tegn på arbeidskraft før 36 uker - spesielt hvis du også oppleve vaginal fange - ta kontakt med helsepersonell.

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Er sammentrekninger regelmessig?
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Er sammentrekninger regelmessig?

På sikt vil arbeidskraft nesten alltid gjøre seg selv tydelig. Hvis du kommer til sykehuset i falsk arbeidskraft, ikke føler seg flau eller frustrert. Tenk på det som en praksis løp. The real thing er sikker på å være på vei!

Se også