Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Stadier av arbeidskraft: baby, er det på tide!

Ap er en naturlig prosess. Her er hva du kan forvente i løpet av de tre stadier av arbeidskraft - og hvordan man skal fremme komfort som arbeidskraft utvikler seg.

Enhver kvinnes arbeidskraft er unik, selv fra ett svangerskap til det neste. I noen tilfeller er arbeidskraft over i løpet av noen timer. I andre tilfeller, tester arbeidskraft en mors fysiske og emosjonelle utholdenhet.

Du vil ikke vite hvordan deres arbeid vil utfolde seg til det skjer. Du kan tilberede, men ved å forstå den typiske hendelsesforløp.

Trinn 1: tidlig fødsel og aktiv arbeidsmarkedspolitikk

Den første fasen av arbeidskraft oppstår når livmorhalsen åpner (utvider seg) og tynner ut (effaces) for å tillate barnet å flytte inn i fødselskanalen. Dette er det lengste av de tre stadier av arbeidskraft. Det er faktisk delt inn i to faser av sin egen - tidlig arbeidskraft og en aktiv arbeidsmarkedspolitikk.

Tidlig fødsel
Under tidlig fødsel, vil livmorhalsen begynner å utvide seg. Du vil føle milde sammentrekninger i løpet av tidlig fødsel. De vil typisk vare 30 til 90 sekunder og kommer med jevne mellomrom. Mot slutten av tidlig fødsel, vil sammentrekningene sannsynligvis være mindre enn fem minutter fra hverandre.

Som din livmorhalsen begynner å åpne, kan du legge merke til en brun eller blod-farget utflod fra skjeden din. Dette er sannsynligvis den slimproppen som blokkerer cervical åpningen, også kjent som blodig show.

Hvor lenge det varer: Tidlig arbeidskraft er uforutsigbar. For første gang moms, er den gjennomsnittlige lengden på tidlig fødsel seks til 12 timer. Det er ofte mye kortere for senere leveranser.

Hva du kan gjøre: Inntil knipeperioden øke i hyppighet og intensitet, er det opp til deg. For mange kvinner, er tidlig fødsel ikke spesielt ubehagelig. Du kan føle deg som gjør husarbeid, ta en tur eller se en film - eller du kan rett og slett fortsette dine daglige aktiviteter.

Å fremme komfort under tidlig fødsel:

 • Ta en dusj eller badekar
 • Lytt til avslappende musikk
 • Ha en mild massasje
 • Prøv langsom, dyp pusting eller avslapping teknikker undervist i barsel klasse
 • Endre posisjoner
 • Drikk væske
 • Spis lette, sunne snacks
 • Bruke kjøleelementer eller varme til korsryggen

Aktiv arbeidsmarkedspolitikk
Nå er det tid for det virkelige arbeidet begynne. Under aktiv arbeidsmarkedspolitikk, vil livmorhalsen utvider seg til 10 centimeter (cm). Riene blir sterkere, lengre, tettere sammen og regelmessig. Bena kan krampe, og du kan føle deg kvalm. Du kan føle din vann pause - hvis den ikke allerede har. Du kan føle økt press i ryggen også. Hvis du ikke har ledet til din arbeidskraft og levering anlegget ennå, er det på tide.

Ikke bli overrasket hvis din første spenningen synker som arbeidskraft utvikler seg og smerten intensiveres. Føler ikke at du gir opp hvis du ber om smertestillende medikamenter eller anestesi. Helsevesenet team vil samarbeide med deg for å gjøre det beste valget for deg og babyen din. Husk, du er den eneste som kan dømme ditt behov for smertelindring.

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Stadier av arbeidskraft: baby, er det på tide!
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Stadier av arbeidskraft: baby, er det på tide!

Hvor lenge det varer: Aktiv arbeidskraft ofte varer i opptil åtte timer. For noen kvinner, varer aktiv arbeidsmarkedspolitikk timer lenger. For andre - spesielt de som har hatt en tidligere vaginal fødsel - aktiv arbeidsmarkedspolitikk er mye kortere.

Hva du kan gjøre: Se til din arbeidskraft coach og helsevesenet team for oppmuntring og støtte. Prøv pusting og avslapping teknikker for å bekjempe den voksende ubehag. Bruk det du har lært i barsel klasse eller spør din helsevesenet team for forslag.

Å fremme komfort under aktiv arbeidsmarkedspolitikk:

 • Endre posisjoner
 • Roll på en stor gummiball (birthing ball)
 • Ta en varm dusj eller bad
 • Ta en tur, stopper å puste gjennom riene
 • Ha en mild massasje mellom riene

Lst en del av aktiv arbeidsmarkedspolitikk - ofte referert til som overgang - kan være spesielt intens. Hvis du føler trang til å presse, men du er ikke fullt utvidet, kan helsepersonell be deg om å holde tilbake. Presser for tidlig kan føre til at livmorhalsen til å hovne opp, noe som kan forsinke leveransen. Pant eller blåse din vei gjennom riene.

Trinn 2: fødselen av babyen din

Det er på tide! Du vil levere barnet ditt under den andre fasen av arbeidskraft.

Hvor lenge det varer: Det kan ta fra noen minutter opp til noen timer eller mer for å presse babyen til verden. Det tar ofte lengre tid for første gang moms og kvinner som har hatt en epidural.

Hva du kan gjøre: Push! Du kan bli oppmuntret til å presse med hver sammentrekning å fremskynde prosessen. Eller du kan ta det saktere, la naturen gjøre jobben til du føler trang til å presse.

Når du trykker, ikke holde spenningen i ansiktet. Bære ned og konsentrere seg om å trykke der det teller. Eksperimenter med ulike posisjoner til du finner en som føles best. Du kan skyve mens huk, sittende, knelende - selv på hender og knær.

På et tidspunkt, kan du bli bedt om å presse mer forsiktig - eller ikke i det hele tatt. Sakker gir vaginal vev tid til å strekke snarere enn tåre. For å holde motivasjonen oppe, kan du be om å føle babyens hode mellom bena eller ser det i et speil.

Etter babyens hode er levert, vil hans eller hennes luftveier være ryddet og helsepersonell vil sørge for at navlestrengen er gratis. Resten av babyens kropp vil følge snart.

Se også

Stadier av arbeidskraft: baby, er det på tide!

Stage 3: levering av placenta

Etter at barnet er født, vil du sannsynligvis føle en stor lettelse. Du kan holde barnet i armene eller på magen. Cherish øyeblikket. Men mye er fortsatt skjer. Under den tredje fasen av arbeidskraft, vil helsepersonell levere morkaken og sørg for at blødningen er under kontroll.

Hvor lenge det varer: Morkaken er vanligvis levert i ca fem minutter. I noen tilfeller kan det ta opptil 30 minutter.

Hva du kan gjøre: Slapp av! Nå fokus har trolig flyttet til babyen. Du kan være uvitende om hva som skjer rundt deg. Hvis du ønsker, kan du prøve amme babyen.

Du vil fortsette å ha milde sammentrekninger. Du kan også oppleve frysninger eller skjelving. Din helsepersonell kan massere nedre del av magen for å stimulere livmoren til å trekke seg sammen slik morkaken. Du kan bli bedt om å skyve en mer tid til å levere morkaken, som vanligvis kommer ut med en liten sprut av blod.

Din helsepersonell vil undersøke morkaken å sørge for at den er intakt. Eventuelt gjenværende fragmenter må fjernes fra livmoren for å forhindre blødning og infeksjon. Hvis du er interessert, be om å se morkaken.

Din helsepersonell vil også avgjøre om du trenger masker eller andre reparasjoner. Hvis du gjør det, vil du få en injeksjon av lokalbedøvelse i området for å bli sydd hvis det ikke er nummen allerede. Du kan også bli gitt medisiner for å stimulere livmor sammentrekninger og minimere blødning.

Hva nå?

Nyte denne spesielle tiden med babyen. Forberedelse, smerte og innsats har betalt seg. Fråtse i mirakel fødselen.

Se også