Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Inducing arbeidskraft: når å vente, når man skal indusere

Vurderer inducing arbeidskraft? forstå hvem som gjør en god kandidat for inducing arbeidskraft og hvorfor intervensjonen er ikke for alle.

Naturen styrer de fleste aspekter av arbeidskraft - men noen ganger naturen trenger en dytt. Hvis helsepersonell bestemmer deg og babyen ville ha nytte av å levere før heller enn senere, kan han eller hun foreslår inducing arbeidskraft.

Hvorfor skulle jeg trenge en induksjon?

Din helsepersonell kan anbefale inducing arbeidskraft av ulike grunner, først og fremst når det er bekymring for din helse eller barnets helse. For eksempel:

 • Du nærmer to uker utover forfallsdato og arbeidskraft har ikke startet naturlig
 • Vannet har brutt, men du er ikke å ha sammentrekninger
 • Det er en infeksjon i livmoren din
 • Babyen har sluttet å vokse på forventet tempo
 • Det er ikke nok fostervann rundt babyen (oligohydramniose)
 • Din morkaken har begynt å svekkes
 • Morkaken skreller bort fra den indre veggen av livmoren før levering - enten delvis eller helt (morkakeløsning)
 • Du har en medisinsk tilstand som kan sette deg eller barnet i fare, for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes

Kan jeg vente på arbeidskraft til å begynne naturlig?

Opp til to uker etter forfallsdato, kan en vente-og-se-tilnærming være å foretrekke. Naturen forbereder livmorhalsen for levering i en mest mulig effektiv og komfortabel måte. Men hvis legen din er bekymret for helsen din eller barnets helse eller svangerskapet fortsetter to uker forbi forfallsdato, kan indusere arbeidskraft være det beste alternativet.

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Behovet for en C-seksjon.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Behovet for en C-seksjon.

Hvorfor bekymring etter to uker? Jo lengre svangerskapet fortsetter, jo større barnet er sannsynlig å være - noe som kan komplisere en vaginal fødsel. I noen få tilfeller kan aldring av morkaken kompromittere en baby evne til å trives i livmoren. En forfalt baby er også mer sannsynlig å innhalere fecal avfall (mekonium) under fødsel, noe som kan føre til pusteproblemer eller en lunge infeksjon etter fødselen.

Se også

Inducing arbeidskraft: når å vente, når man skal indusere

Kan jeg be om en induksjon?

Hvis du er interessert i en elektiv induksjon, diskutere det med legen din. Hvis du bor langt fra sykehuset, eller har du en historie med raske leveranser, kan en planlagt induksjon være berettiget. Selv om det finnes unntak, er elektiv induksjon generelt ikke egnet for livsstil eller arbeid grunner. Husk at unødvendige inngrep utgjør unødig risiko - for eksempel behovet for en C-delen. Stol på helsepersonell for å hjelpe deg å ta den beste avgjørelsen i ditt tilfelle.

Kan jeg gjøre noe for å utløse arbeidskraft på min egen?

Sannsynligvis ikke.

Nippel stimulering eller bryst massasje kan frigjøre hormonet oxytocin, som kan føre til sammentrekninger. Imidlertid har disse teknikkene blitt vist bare å jobbe hvis livmorhalsen allerede har begynt å myke, tynne og strekke (gunstig cervix). Videre forskning er nødvendig for å evaluere teknikker sikkerhet og effektivitet.

Andre teknikker for å indusere arbeidskraft - som for eksempel å spise krydret mat eller å ha sex - er ikke støttet av vitenskapelige bevis. Få helsepersonell er OK før du prøver noen hjemme rettsmidler, urte kosttilskudd eller alternative behandlinger.

Hva er risikoen?

Inducing arbeidskraft bærer ulike risikoer, inkludert:

 • . Behovet for en c-delen Labor induksjon er mer sannsynlig å resultere i behov for en C-delen - spesielt hvis du aldri har født før og livmorhalsen ikke allerede begynt å tynne, myke og strekke (ugunstig livmorhalsen ).
 • Prematur fødsel. Induksjon arbeidskraft for tidlig kan føre til en for tidlig fødsel, som utgjør risiko for barnet, som pustevansker.
 • Lav puls Medisinen brukes til å indusere arbeidskraft -. Oxytocin eller en prostaglandin - er kanskje provosere for mange sammentrekninger, som kan minske barnets oksygentilførsel og lavere babyens hjertefrekvens.
 • Infeksjon. Induksjon arbeidskraft øker risikoen for infeksjon for både mor og baby.
 • Navlestreng problemer. Induksjon arbeidskraft øker risikoen for navlestrengen gli inn i skjeden før levering (navlestreng prolaps), som kan komprimere ledningen og redusere barnets oksygentilførsel.
 • Uterusruptur. Uterusruptur er en sjelden, men alvorlig komplikasjon som livmor river opp langs arret linje fra en forutgående C-seksjonen eller større uterin kirurgi. En nødsituasjon C-seksjonen er nødvendig for å forhindre livstruende komplikasjoner.
 • Blødning etter fødsel. Arbeiderpartiet induksjon øker risikoen for at din livmor musklene vil ikke ordentlig kontrakt etter at du føder (uterusatoni), som kan føre til alvorlig blødning etter fødselen.

Inducing arbeidskraft er en alvorlig avgjørelse. Arbeid med helsepersonell for å gjøre det beste valget for deg og babyen din.

Se også