Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg

Arbeiderpartiet smerte: veie alternativene for lindring

Arbeiderpartiet smerte på hjertet? forstå smerte lindring alternativer kan gi deg mer kontroll over fødselen prosessen.

Ap er en naturlig - selv utfordrende - prosess. Ikke to kvinner har samme grad av arbeidskraft smerter, og ikke to arbeid er helt like. Til syvende og sist, må du velge smertelindring alternativet som passer for deg.

Den beste tilnærmingen til arbeidskraft smertelindring avhenger av dine preferanser og hvordan deres arbeid utvikler seg. Noen ganger vil du ikke vet hva slags smertelindring du ønsker før du er i arbeid. Likevel er det en god ide å tenke på alternativene for håndtering av arbeidskraft smerter på forhånd. Finn ut hva som er tilgjengelig på ditt sykehus eller birthing sentrum, og diskutere dine preferanser med helsepersonell.

Vurdere alternativene

Det er mange måter å lette og kontrollere arbeid smerte. Avspenningsøvelser, pusteteknikker og hyppige endringer av posisjon ofte hjelp - spesielt i de tidlige stadier av arbeidskraft. Din partner eller arbeidskraft coach kan massere eller bestemt trykk på korsryggen, eller bruke kjøleelementer eller varme til korsryggen. Andre muligheter er å spille musikk og tar en dusj eller badekar.

Som arbeidskraft utvikler seg - og sammentrekninger bli sterkere og hyppigere - mange kvinner tilsette legemidler til sitt arsenal av smerte lindring alternativer. Epidural-og rygg-blokker, for eksempel, midlertidig å blokkere smerte i den nedre del av kroppen. En epidural kan brukes kontinuerlig gjennom arbeidskraft, mens en spinal blokk brukes vanligvis kort tid før levering. Alternativt kan narkotiske stoffer eller andre medikamenter brukes til å forandre smertepersepsjon.

Utradisjonell alternativer for håndtering av arbeidskraft smerter kan omfatte hypnose, akupunktur, vann nedsenking eller fotsoneterapi. Disse teknikkene vil ikke stoppe smerten sammentrekninger, men de kan hjelpe deg å føle deg mer avslappet og bedre i stand til å håndtere arbeidskraft smerter.

Forstå fordeler og ulemper

Hver smertebehandling alternativ har fordeler og ulemper. Avslapping og pusteteknikker kan distrahere deg og hjelpe deg til å føle en bedre følelse av kontroll, men de kan ikke lindre smerten. Medisiner kan gjøre sammentrekninger mindre smertefull, men du kan oppleve bivirkninger - som tretthet, kvalme eller kløe. Med noen medisiner, kan du bli begrenset til sengs eller til en bestemt posisjon, og blæren kanskje må tømmes ved et kateter. Noen medisiner kan påvirke barnet, også. Hvis du får systemiske analgetika kort tid før levering, for eksempel, kan det nyfødte oppleve midlertidige pusteproblemer eller bremset reflekser.

Se også

Arbeiderpartiet smerte: veie alternativene for lindring

Forvent det uventede

Arbeidskraft og levering er uforutsigbare. Arbeiderpartiet smerte kan være mer intens enn du forventet, eller det kan skade på en annen måte. Selv om du har en plan for håndtering av arbeidskraft smerter, kan du bestemme deg for å endre det som arbeidskraft utvikler seg - eller de spesifikke karakteristikkene av ditt arbeid kan be din fastlege om å foreslå en smertelindring alternativ som ikke var i den opprinnelige planen. Husk at fødselen er ikke en test av utholdenhet. Du vil ikke ha mislyktes hvis du ber om smertelindring.

En ting er sikkert: Jo mer du lærer om alternativer for å håndtere arbeidskraft smerter, jo mer forberedt du vil være å håndtere arbeid - men det utfolder seg.

Ting du bør vurdere før du velger

Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Arbeiderpartiet smerte: veie alternativene for lettelse.
Arbeidskraft og levering, postpartum omsorg. Arbeiderpartiet smerte: veie alternativene for lettelse.

Så hva er den nederste linjen på styring arbeidskraft smerte? Tenk på hva som appellerer til deg mest, og spør legen din disse spørsmålene:

 • Hva som er involvert i metoden?
 • Hvordan vil det påvirke meg? Vil jeg være i stand til å gå, eller vil jeg bli sengeliggende?
 • Hvordan vil det påvirke barnet mitt?
 • Hva er de mulige bivirkninger?
 • Hvor raskt vil det fungere?
 • Hvor lenge vil smertelindring sist?
 • Kan jeg kombinere det med andre metoder for smertelindring?
 • Når under fødselen er metoden tilgjengelig?
 • Hva hvis det ikke fungerer?
 • Vil jeg huske alt?
 • Vil jeg være i stand til å amme babyen min etter fødselen?

Snakk med din arbeidskraft partner om din plan for smertelindring før du går inn i arbeid. Gjennomgå plan med helsevesenet team når du kommer til sykehuset eller birthing center for å føde. Husk, du er fri til å be om smertelindring på noe punkt under fødsel. Stol på helsevesenet team for å gi deg informasjon om dine muligheter som arbeidskraft utvikler seg - og stole på deg selv til å gjøre egne valg når det gjelder smertebehandling.

Se også