Avstivningsoperasjon

Definisjon

Spinal fusjon er kirurgi for å permanent koble to eller flere ryggvirvler i ryggraden din, eliminerer bevegelse mellom dem.

Spinal fusjon innebærer teknikker utformet for å etterligne den normale helbredende prosess for beinbrudd. Under spinal fusion, kirurgen steder bein eller et bein-lignende materiale innenfor mellomrommet mellom to ryggvirvler. Metall-plater, skruer og stenger kan bli brukt til å holde den virvlene sammen, slik at de kan gro inn i en solid enhet.

Fordi spinal fusjon kirurgi immobilizes deler av ryggraden din, endrer det måten ryggraden kan bevege seg. Dette setter ekstra stress og belastning på ryggvirvlene over og under smeltet del, og kan øke hastigheten som de områder av ryggraden din degenererte.

Se også

Hvorfor det er gjort

Avstivningsoperasjon permanent kobler to eller flere ryggvirvler i ryggraden for å forbedre stabilitet, rette en misdannelse eller redusere smerte. Legen kan anbefale avstivningsoperasjon å behandle følgende ryggraden problemer:

 • Broken ryggvirvler. Ikke alle ødelagte ryggvirvler krever spinal fusjon. Mange helbrede uten behandling. Men hvis en brukket ryggvirvel gjør ryggsøylen ustabil, kan spinal fusjon kirurgi være nødvendig.
 • Misdannelser i ryggraden. Spinal fusjon kan bidra til å rette ryggdeformitet, for eksempel en sidelengs skjevhet i ryggraden (skoliose) eller unormal avrunding av øvre ryggraden (kyfose).
 • Spinal svakhet eller ustabilitet. Ryggraden kan bli ustabil hvis det er unormal eller overdreven bevegelse mellom to ryggvirvler. Dette er en vanlig bivirkning av alvorlig artritt i ryggraden. Spinal fusjon kan brukes til å gjenopprette spinal stabilitet i slike tilfeller.
 • Spondylolistese. I denne spinal lidelse, glipper en ryggvirvel frem og inn på vertebra under. Spinal fusjon kan være nødvendig for å behandle spondylolisthesis hvis tilstanden forårsaker alvorlige ryggsmerter eller nerve trengsel som produserer smerter eller nummenhet.
 • Brokk disk. Spinal fusjon kan bli brukt til å stabilisere ryggraden etter fjerning av en skadet (herniated) diskett.
 • Kroniske korsryggsmerter. Spinal fusjon kan brukes til å begrense spinal bevegelse i et forsøk på å lindre kroniske korsryggsmerter som ikke kan tilskrives en bestemt lidelse. Denne bruken av spinal fusjon er kontroversielt, men som forskning har vist sprikende resultater når det gjelder effekten av spinal fusjon i behandling av uspesifikke korsryggsmerter.

Se også

Risiko

Spinal fusjon er generelt en trygg prosedyre. Men som med alle kirurgi, bærer avstivningsoperasjon den potensielle risikoen for komplikasjoner.

Potensielle komplikasjoner omfatter:

 • Infeksjon
 • Dårlig sårtilheling
 • Blødning
 • Blodpropp
 • Skade på blodkar eller nerver i og rundt ryggsøylen
 • Smerter på stedet hvorfra bein pode er tatt
Spinal fusjon. Misdannelser i ryggraden.
Spinal fusjon. Misdannelser i ryggraden.

Utover de umiddelbare risikoen ved prosedyren, spinal fusjon kirurgi endrer hvordan ryggraden fungerer ved skiftende stress fra smeltet ryggvirvler til tilstøtende områder av ryggraden. Det legges vekt kan akselerere prosessen med slitasje i de vertebrale leddene på hver side av fusjon, forårsaker ytterligere skade og muligens kronisk smerte.

Se også

Hvordan du forbereder

Forberedelser før operasjonen kan medføre trimming håret over operasjonsstedet og rengjøring av området med en spesiell såpe eller antiseptisk. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner. Fortell legen din om eventuelle medisiner du tar. Du kan bli bedt om å ikke ta noen medisiner før operasjonen.

Se også

Hva du kan forvente

Under spinal fusjon
Kirurger utfører spinal fusjon med full narkose, så er du bevisstløs under inngrepet. Kirurger har utviklet en rekke forskjellige teknikker for å utføre avstivningsoperasjon kirurgi. Teknikken en kirurg bruker, avhenger av plasseringen av ryggvirvlene for å være smeltet, og grunnen til den spinal fusjon.

Spinal svakhet eller ustabilitet. Kroniske korsryggsmerter.
Spinal svakhet eller ustabilitet. Kroniske korsryggsmerter.

Vanligvis omfatter fremgangsmåten følgende:

 • . Snitt å få tilgang til ryggvirvlene blir smeltet, gjør kirurgen et snitt i en av tre steder: i ryggen rett over ryggraden, på hver side av ryggraden, eller i magen eller halsen, slik at legen kan få tilgang til ryggraden forfra. Musklene og blodårer blir deretter beveget bort fra ryggraden så mye som mulig for å tillate kirurgen å tydelig se ryggraden.
 • Bein pode forberedelse. Den bein grafts som faktisk fuserer to ryggvirvler sammen kan komme fra et bein bank eller fra din egen kropp, vanligvis fra bekken. Hvis din egen bein brukes, gjør kirurgen et snitt over bekken bein, fjerner en liten del av det, og deretter lukker snittet.
 • Fusion. Å fusjonere ryggvirvlene sammen permanent, plasserer kirurgen benet pode materiale mellom ryggvirvlene. Metall-plater, skruer eller stenger kan brukes for å bidra til å holde den virvlene sammen mens benet pode leges.

I utvalgte tilfeller, noen kirurger bruker Benmorfogenetiske proteiner (BMP) i stedet for bein grafts. BMPs er syntetiske stoffer som bidrar til å fremme bein vekst og fart fusjon av ryggvirvlene. Dette gjør det lettere for kirurger å utføre spinal fusjon gjennom flere mindre snitt, heller enn gjennom en større snitt.

Etter spinal fusjon
Et sykehus opphold på to til tre dager er vanligvis nødvendig etter spinal fusjon. Avhengig av plasseringen og omfanget av operasjonen, kan du oppleve noen smerte og ubehag, men smertene kan vanligvis godt kontrollert med medisiner.

Når du går hjem, ta kontakt med legen din hvis du viser tegn på infeksjon, for eksempel:

 • Rødhet, ømhet eller hevelse
 • Sårdrenering
 • Risting frysninger
 • Feber høyere enn 100 F (38 C)

Det kan ta flere måneder for de berørte bein i ryggraden din til å helbrede og smelter sammen. Legen kan anbefale at du bruker en spenne for en tid til å holde ryggraden justert riktig. Fysisk rehabilitering kan lære deg hvordan du skal flytte, sitte, stå og gå på en måte som holder ryggraden riktig justert.

Se også

Resultater

Spinal fusjon er vanligvis en effektiv behandling for brudd, misdannelser eller ustabilitet i ryggraden. Men undersøkelsen er mer blandet når årsaken til rygg eller nakke er uklart. I mange tilfeller er avstivningsoperasjon ikke mer effektivt enn nonsurgical behandlinger for ikke-spesifikk ryggsmerter.

Det kan være vanskelig å si noe om hva som forårsaker ryggsmerter, selv om en herniated disk eller bein spurs dukker opp på røntgenbilder. Mange har X-ray bevis for ryggproblemer som aldri har forårsaket dem noen smerte. Slik at smerten ikke skulle bli assosiert med det problemet har blitt avslørt på bildebehandling skanner.

Selv når spinal fusjon gir symptomlindring, kan det til slutt føre til mer ryggsmerter i fremtiden. Immobilisering av en del av ryggraden legger ekstra stress og belastning på områdene rundt smeltet delen. Dette kan øke hastigheten som de områder av ryggraden din degenererte - så du kan trenge ekstra spinal kirurgi i fremtiden.

Se også