Barns helse

Kaldt medisiner for barn: hva er risikoen?

Hoste og kaldt medisiner kan utgjøre alvorlig risiko for små barn. Kjenne til fakta og forstå behandlingsalternativer.

Over-the-counter hoste og kaldt medisiner er den beste måten å hjelpe et barn som har en kald føler seg bedre - ikke sant? Tro om igjen. Hoste og kaldt legemidler er ikke anbefalt for barn yngre enn alderen to, og juryen er fortsatt ute på om hoste og kaldt medisiner er passende for eldre barn. Så hvordan kan du behandle et barns kald? Her er praktiske råd fra Jay L. Hoecker, MD, emeritus pediatri spesialist på universitetet, Rochester, Minnesota

Hva er bekymring for hoste og kaldt medisiner for barn?

Over-the-counter hoste og kaldt medisiner ikke effektivt behandle den underliggende årsaken til et barns kald, og vil ikke kurere et barns kald eller gjøre det gå unna fortere. Disse medikamentene har også potensielt alvorlige bivirkninger, inkludert rask puls og kramper. The Food and Drug Administration (FDA) fraråder bruk av hoste og kaldt medisiner for barn yngre enn to.

Er hoste og kaldt medisiner et problem for barn som er eldre enn alderen 2?

FDA eksperter studerer sikkerheten til hoste og kaldt medisiner for barn eldre enn 2 år gammel. I mellomtiden, husk at hoste og kaldt medisiner vil ikke gjøre en kald gå bort fortere - og bivirkninger er fortsatt mulig. Hvis du gir hoste eller kaldt medisiner til en ungdom, følg nøye etiketten retninger. Ikke gi barnet to medisiner med samme virkestoff, for eksempel et antihistamin, slimhinneavsvellende eller smertestillende. For mye av en enkelt ingrediens kan føre til en utilsiktet overdose.

Hva med antibiotika?

Antibiotika kan anvendes for å bekjempe bakterieinfeksjoner, men har ingen virkning på virus, som forårsaker forkjølelse. Hvis barnet ditt har en kald, vil antibiotika ikke hjelpe. Det er også viktig å huske at jo mer barnet bruker antibiotika, jo mer sannsynlig at han eller hun er til å bli syk med en antibiotika-resistente infeksjoner i fremtiden.

Se også

Kaldt medisiner for barn: hva er risikoen?

Kan noen medikamenter å behandle forkjølelse?

En over-the-counter smertestillende - for eksempel paracetamol (Paracet, andre) eller ibuprofen (Advil, Motrin, andre) - kan redusere feber og lindre smerten av en sår hals eller hodepine. Husk imidlertid lavgradig feber bidra til å bekjempe infeksjoner og ikke nødvendigvis trenger behandling.

Hvis du gir barnet ditt en smertestillende, følger doseringsveiledning nøye. Ikke gi ibuprofen til et barn yngre enn alderen 6 måneder, og ikke gi aspirin til alle 18 år eller yngre. Aspirin har vært forbundet med Reyes syndrom, en sjelden, men potensielt dødelig sykdom.

Hvis du ønsker å gi barnet ditt en urte eller alternativ rette, ta kontakt med barnets lege først.

Hvordan kan jeg hjelpe barnet mitt føler seg bedre?

Det finnes ingen kur for forkjølelse, men du kan hjelpe barnet ditt føler seg bedre mens han eller hun er toughing det ut. Vurdere disse tipsene:

 • Tilby væsker. Væsker som vann, saft og buljong kan hjelpe løsne lunger. Kyllingsuppe - som kan ha en mild anti-inflammatorisk effekt - er et annet godt valg.
 • Oppmuntre hoste. Hoste kan hjelpe klart slim fra barnets luftveier.
 • Bruk et sug pære for en baby eller små barn. Denne enheten trekker slim ut av nesen. Klem pære delen av sprøyta, påfør tips inni det ene neseboret og sakte slipper pære.
 • Fukt nesegangene. Kjør en kul-tåke luftfukter i barnerommet. For å hindre muggvekst, endre vann daglig og følg produsentens rengjøringsanvisninger. Damp fra en varm dusj kan hjelpe også.
 • Bruk saltvann nesedråper Over-the-counter saltvann nesedråper -. Eller saltvann spray, for en ungdom - kan løsne tykk nasal slim og gjør det lettere for barnet å puste. For babyer, følger opp med en suge pære.
 • Berolige en sår hals. Iskrem eller frossen frukt pops kan føle seg bra på en sår hals. Varme eller kalde drikker noen ganger hjelpe, også. For en ungdom, kan gurgle saltvann eller suger på et stykke hardt godteri eller en hals pastill tilby ytterligere lettelse. Husk at harde drops og pastiller - begge choking farer - er ikke egnet for yngre barn.
 • Oppmuntre resten. Vurder å beholde barnet hjem fra barnepass, skole og andre aktiviteter.

Når bør jeg kontakte lege?

De fleste forkjølelse bare trenger å kjøre sine kurs - noe som vanligvis tar omtrent fem til syv dager. Det er viktig å ta barnets tegn og symptomer på alvor, imidlertid. Hvis du mistenker at noe ikke er riktig, ta kontakt med barnets lege. Det er spesielt viktig å oppsøke lege hvis barnet ditt:

 • Har en høy eller vedvarende feber - eller er yngre enn 3 måneder, og har noen feber
 • Har problemer med drikking
 • Er ikke urinerer så ofte som vanlig
 • Har problemer med å puste
 • Har et vedvarende hoste
 • Har gul eller grønn øyeutflod
 • Har tykk, grønn nese
 • Synes å ha i øre eller bihuler smerte

Hva er den beste måten å forebygge forkjølelse?

Barns helse. Bruk et sug pære for en baby eller små barn.
Barns helse. Bruk et sug pære for en baby eller små barn.

For foreldre og barn, kan enkle forebyggende tiltak gå en lang vei mot å forebygge forkjølelse. For å hjelpe barnet ditt holde seg frisk:

 • Holde den ren. Lær barnet ditt å vaske hendene sine grundig og ofte. Når såpe og vann ikke er tilgjengelig, gir en alkohol-basert rensemiddel eller hånd kluter. Hold leker og felles husholdning overflater rene, også.
 • Dekke opp Teach alle i husholdningen til å hoste eller nyse i en vev -., Og deretter kaste den. Hvis du ikke kan nå en vev i tid, hoste eller nyse i armkroken din.
 • Ikke aksje. Unngå deling kjøkkenutstyr, drikkeglass, vaskekluter, håndklær og andre elementer som kan havna bakterier med alle som har en forkjølelse eller feber.
 • Styr klar av forkjølelse. Unngå tett, langvarig kontakt med alle som har en forkjølelse eller annen smittsom infeksjon.

Det er også viktig for barnet ditt å spise et sunt kosthold, få nok søvn og holde deg oppdatert på hans eller hennes vaksinasjoner - inkludert en årlig influensavaksine.

Se også