Barns helse

Barns ernæring: 10 tips for kresen eaters

Barns ernæring trenger ikke å være frustrerende. Disse strategiene for å unngå maktkamper og hjelpe kresen i matveien i familien din spiser et balansert kosthold.

Har førskolebarn nektet å spise noe annet enn kylling nuggets for de siste to dagene? Eller ville pjokk heller spille enn å spise noe i det hele tatt?

Hvis barns ernæring er en sår tema i din husstand, er du ikke alene. Mange foreldre bekymre seg for hva barna spiser - og ikke spise. Men de fleste barna får rikelig med variasjon og ernæring i sine dietter i løpet av en uke. Inntil barnets mat preferanser modnes, bør du vurdere disse tipsene for å forebygge måltidene kamper.

Nr. 1: respektere barnets appetitt - eller mangel på en

Hvis barnet ikke er sulten, ikke tvinge et måltid eller mellommåltid. Likeledes, ikke bestikke eller tvinge barnet til å spise visse matvarer eller rengjør hans eller hennes plate. Dette kan bare antennes - eller forsterke - en maktkamp over mat. I tillegg kan barnet komme til å assosiere måltidene med angst og frustrasjon. Serve små porsjoner for å unngå å overbelaste barnet og gi ham eller henne muligheten til selvstendig be om mer.

No 2: holde seg til rutinen

Serverer måltider og snacks på omtrent samme tid hver dag. Gi juice eller melk med maten, og tilbyr vann mellom måltider og snacks. Slik at barnet ditt å fylle opp på juice eller melk i løpet av dagen kan redusere hans eller hennes appetitt for måltider.

3: være tålmodig med nye matvarer

Små barn ofte berøre eller lukte nye matvarer, og kan selv sette små biter i munnen og deretter ta dem ut igjen. Barnet kan trenge gjentatt eksponering for en ny mat før han eller hun tar første bit. Oppmuntre barnet ved å snakke om en matens farge, form, aroma og konsistens - ikke om det smaker godt. Betjene nye matvarer sammen med ditt barns favoritt mat.

Nr. 4: gjøre det morsomt

Serve brokkoli og andre grønnsaker med en favoritt dip eller saus. Skjær matvarer i ulike former med cookie cutters. Tilbyr frokost mat til middag. Serverer en rekke fargerike matvarer.

No 5: rekrutt barnets hjelp

På matbutikken, be barnet å hjelpe deg å velge frukt, grønnsaker og annen sunn mat. Ikke kjøp noe som du ikke vil at barnet skal spise. Hjemme, oppmuntre barnet til å hjelpe deg med å skylle grønnsaker, rør røren eller sette på bordet.

Se også

Barns ernæring: 10 tips for kresen eaters

Nr. 6: et godt eksempel

Hvis du spiser et utvalg av sunn mat, er barnet mer sannsynlig å følge etter.

Nr. 7: være kreativ

Barns helse. Barns ernæring: 10 tips for kresen eaters.
Barns helse. Barns ernæring: 10 tips for kresen eaters.

Tilsett hakket brokkoli eller grønne paprika til spaghetti saus, topp frokostblanding med frukt skiver, eller bland revet squash og gulrøtter i gryteretter og supper.

Nr. 8: minimere distraksjoner

Slå av TV og andre elektroniske gadgets under måltider. Dette vil hjelpe barnet ditt fokus på å spise. Husk at TV-reklame kan også oppmuntre barnet til å ønske sukkerholdige matvarer.

Nr. 9: tilbyr ikke dessert som belønning

Forskuddstrekk dessert sender melding om at dessert er den beste maten, som kan bare øke barnets ønske om søtsaker. Du kan velge en eller to kvelder i uken som dessert netter, og hoppe over dessert resten av uken - eller omdefinere dessert som frukt, yoghurt eller andre sunne valg.

Nr. 10: ikke vær en kokk i korte rekkefølge

Forbereder et eget måltid for barnet ditt etter at han eller hun avviser den opprinnelige måltid kan fremme kresen spising. Oppmuntre barnet til å bo på tabellen for det angitte måltidene - selv om han eller hun ikke spiser. Holde serverer barnet ditt sunne valg til de blir kjent og foretrukket.

Hvis du er bekymret for at kresen spising er kompromiss ditt barns vekst og utvikling, ta kontakt med barnets lege. I tillegg bør du vurdere innspillingen av typer og mengder av mat barnet spiser i tre dager. Det store bildet kan bidra til å lette dine bekymringer. En mat loggen kan også hjelpe barnets lege bestemme eventuelle problemer. I mellomtiden, husk at ditt barns matvaner vil sannsynligvis ikke endre over natten - men de små skritt du tar hver dag kan bidra til å fremme en levetid på sunn mat.

Se også