Barns helse

Enslig forsørger? tips for å oppdra et barn alene

Oppdra et barn på egen hånd kan være stressende. Hvis du er enslig forsørger, forstår hvordan de skal takle presset, finne støtte og gi næring til barnet ditt.

Hvis du oppdra et barn på egen hånd, er du i godt selskap. Aleneforelderfamilier er mer vanlig enn noensinne. Vet hvordan å håndtere noen av de spesielle utfordringene enslige forsørgere erfaring og hva du kan gjøre for å oppdra en lykkelig, sunt barn.

Hva er de vanligste aleneforeldre utfordringer?

Barneoppdragelse kan være vanskelig under noen omstendigheter. Uten en partner, innsatsen er enda høyere. Som enslig forsørger, kan du ha eneansvar for alle aspekter av dag-til-dag barnepass. Dette kan føre til ekstra press, stress og tretthet. Hvis du er for trøtt eller distrahert til å være følelsesmessig støttende eller konsekvent disiplinere barnet ditt, kan atferdsproblemer oppstår. I tillegg aleneforelderfamilier generelt har lavere inntekter og mindre tilgang til helsetjenester. Sjonglerer arbeid og barnepass kan være økonomisk vanskelig og sosialt isolerende. Du kan også bekymre seg om mangelen på en mannlig eller kvinnelig foreldrenes rollemodell for barnet ditt.

Hvordan kan en enslig forsørger håndtere disse utfordringene?

For å redusere stress i aleneforelderfamilie:

 • Vis din kjærlighet. Husk å rose barnet ditt. Gi ham eller henne din betingelsesløs kjærlighet og støtte.
 • Lag en rutine Struktur -. Som regelmessig måltider og bedtimes - hjelper barnet ditt vet hva du kan forvente.
 • Prioriter tid med familien. Sett av tid hver dag til å leke, lese eller bare sitte med barnet ditt.
 • Finn kvalitet barnepass. Selv om en eldre søsken kan noen ganger ta vare på en yngre søsken, ikke stole på en ungdom som eneste barnevakt. Vær forsiktig med å spørre en ny venn eller partner for å se barnet. Hvis du trenger regelmessig barnepass, se etter en kvalifisert omsorgsperson som kan gi stimulering i et trygt miljø.
 • Sette rimelige grenser Forklar husregler og forventninger til barnet ditt -. Som snakker respektfullt og plukke opp etter deg - og være forsiktig med å håndheve dem. Arbeidet med de andre omsorgspersoner i barnets liv for å sikre at du gi konsekvent disiplin. Vurdere å re-evaluere visse grenser, for eksempel barnets datamaskin tid eller portforbud, når han eller hun demonstrerer evne til å ta et større ansvar.
 • Ikke føl deg skyldig. Ikke klandre deg selv eller ødelegge barnet ditt å prøve å gjøre opp for å være en enslig forsørger.
 • Ta vare på deg selv. Inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine, spise et sunt kosthold og få rikelig med søvn. Ordne tid til å gjøre aktiviteter du liker alene eller sammen med nære venner.
 • Lene seg på andre. Bare fordi du er en alenemor betyr ikke at du må gjøre alt selv. Utarbeide en Carpool tidsplan med andre foreldre. Bli med i en støttegruppe for enslige forsørgere eller søke sosialtjenesten. Ring på klarerte kjære, venner og naboer om hjelp. Trossamfunn kan være nyttige ressurser, også.
 • Hold positive. Ditt humør og holdning kan påvirke barnet ditt. Det er greit å være ærlig med barnet ditt hvis du har en vanskelig tid, men minne ham eller henne at ting vil bli bedre. Prøv å holde din sans for humor når du arbeider med hverdagens utfordringer.

Se også

Enslig forsørger? tips for å oppdra et barn alene

Hvordan skal en enslig forsørger snakke med et barn om separasjon eller skilsmisse?

Mange familier med én forelder er et resultat av skilsmisse eller separasjon. Hvis dette er tilfelle i familien din, snakk med barnet om de endringene du står overfor. Lytt til barnets følelser og prøve å svare på hans eller hennes spørsmål ærlig - unngå unødvendige detaljer eller negativitet om den andre forelderen. Minn barnet at han eller hun gjorde ingenting for å forårsake skilsmisse eller separasjon, og at du vil alltid elske ham eller henne. En rådgiver kan være i stand til å hjelpe deg og barnet snakke om problemer, frykt eller bekymringer. Prøv å regelmessig kommunisere med barnets andre forelder om barnets omsorg og trivsel for å hjelpe ham eller henne å tilpasse seg.

Hvordan kan en enslig forsørger håndtak dating?

Hvis du dater, bør du vurdere det faktum at den nye romantiske partner vil ha en innvirkning på barnet ditt. Se etter en partner som vil behandle både deg og barnet med respekt. Vurdere å vente til du har etablert et solid forhold med noen før du introduserer ham eller henne til barnet ditt. Når du er klar til å gjøre innledningen, forklare barnet ditt noen av den nye partnerens positive egenskaper. Ikke forvent din nye partner og barnet ditt å bli nær umiddelbart, men. Gi dem tid til å bli kjent med hverandre og utvikle et forhold.

Hvordan kan en enslig forsørger ta opp mangelen på en mannlig eller kvinnelig foreldrenes rollemodell for et barn?

Barns helse. Prioriter familie tid.
Barns helse. Prioriter familie tid.

Hvis barnets andre forelder ikke er involvert i hans eller hennes liv, kan du bekymre deg for mangelen på en mannlig eller kvinnelig foreldrenes forbilde i barnets liv. Å sende positive meldinger om det motsatte kjønn:

 • Se etter muligheter til å være positivt om det motsatte kjønn. Påpek prestasjoner eller positive karakteristikker av medlemmer av det motsatte kjønn i familien, samfunnet eller til media. Unngå å lage brede, negative uttalelser om det motsatte kjønn.
 • Motsier negative stereotyper om det motsatte kjønn. Del et eksempel på et medlem av det motsatte kjønn som ikke passer stereotypen.
 • Inkludere i livet medlemmer av det motsatte kjønn som ikke er romantiske partnere. Oppsøke positive relasjoner med ansvarlige medlemmer av det motsatte kjønn som kan tjene som forbilder for barnet ditt. Vis barnet at det er mulig å ha langsiktige, positive relasjoner med medlemmer av det motsatte kjønn.

Å være enslig forsørger kan være en utfordrende men givende opplevelse. Ved å vise din kjærlighet og respekt, snakker ærlig og bor positive, kan du minske stress av single foreldre og hjelpe barnet ditt trives.

Se også