Barns helse

Barn og skilsmisse: hjelpe barna etter et samlivsbrudd

Skilsmisse er mellom voksne - men oppløsningen av et ekteskap kan få alvorlige konsekvenser for barn, også. Her er hjelp å presentere en samlet front til barnet ditt.

Skilsmisse er stressende for hele familien. Barnet kan føle seg som om hans eller hennes verden har snudd opp ned. Men det er gode nyheter. Du kan lette barnets tilpasning til skilsmisse ved å velge å samhandle ansvarlig med din ektefelle. Vurdere disse praktiske tips for barn og skilsmisse.

Hvordan å bryte nyheter

Det er best hvis du og din ektefelle kan fortelle barnet ditt om skilsmisse sammen. Snakk ærlig og enkelt, og hoppe over de stygge detaljene. Du kan si: "Din mor (eller far) og jeg har hatt problemer med å komme overens, så vi tror det er best for oss å leve fra hverandre."

Sørg for at barnet forstår at skilsmisse er bare mellom voksne. Minn barnet på - flere ganger om nødvendig - at han eller hun gjorde ingenting for å forårsake skilsmisse og at dere begge elsker barnet like mye som før.

Også fortelle barnets lærer og rådgiver på skolen eller sosionom om skilsmisse. De kan observere barnet og holde deg oppdatert om eventuelle bekymringer.

Forvent en blanding av reaksjoner

I utgangspunktet kan barnet være mest interessert i konkrete ting. Hvor vil jeg leve? Må jeg bytte skole? Hvem vil ta meg til bading leksjoner? Mens du arbeider ut vilkårene for skilsmisse, prøver å opprettholde barnets rutine så mye som mulig - eller være raske til å etablere en ny rutine. Å vite hva du kan forvente vil hjelpe barnet føler seg tryggere.

Men snart, vil realiteten av skilsmisse bosette seg i. En yngre barn kan reagere på stress ved tilbakegang til adferd han eller hun tidligere hadde vokst, slik som å suge på en smokk eller tisse i sengen. En oppblomstring av separasjonsangst kan ramme også. Hjelp barnet sette hans eller hennes følelser i ord.

En ungdom kan svare på stress med en blanding av følelser - sinne, angst, sorg eller lettelse. Hvis barnet ditt sinne slår innover, kan han eller hun bli deprimert eller trekkes tilbake. Sinne kan ha motsatt effekt, også, forårsaker et barn til å handle ut eller utvikle atferd problemer. Oppmuntre barnet ditt til å dele hans eller hennes følelser så åpent som mulig.

Hold barnet ut av kampen

Barns helse. Barn og skilsmisse: hjelpe barna etter et samlivsbrudd.
Barns helse. Barn og skilsmisse: hjelpe barna etter et samlivsbrudd.

Respektere ditt barns forhold til den andre forelderen kan hjelpe barnet å tilpasse seg skilsmisse. Hold disse generelle "don'ts" i tankene:

  • Ikke snakk stygt om din ektefelle foran barnet ditt.
  • Ikke gjør beskyldninger mot din ektefelle foran barnet ditt.
  • Ikke tving barnet til å velge side.
  • Ikke bruk barnet som en budbringer eller gå i mellom.
  • Ikke krangle eller diskutere barnet støtte problemer foran barnet ditt.
  • Ikke pump barnet ditt for å få informasjon om den andre forelderen.
  • Ikke bruk barnet som en brikke for å såre den andre forelderen.

Se også

Barn og skilsmisse: hjelpe barna etter et samlivsbrudd

Ikke bøy reglene

Det kan være fristende å slappe av dine foreldres regler mens barnet sørger skilsmissen, men dette kan føre til enda mer usikkerhet. Barn trives på konsistens, struktur og rutine - selv om de insisterer på å teste grenser og begrensninger. Hvis ditt barn deler tiden mellom to husholdninger, er det viktig å opprettholde tilsvarende regler i begge hjemmene.

Rådgivning kan hjelpe

Du kan føle deg så såret eller overveldet av skilsmissen din som du slår til barnet ditt for komfort og retning, men det er ikke barnets rolle. For hjelp sortering gjennom følelsene dine, bør du vurdere å bli med en skilsmisse støtte gruppe eller søker rådgivning gjennom en sosial service byrå eller mental helse senter. Hvis du og din ektefelle trenger hjelp nå beslutninger om barnet ditt under eller etter skilsmissen, bør du vurdere å bruke tjenestene til en familie eller skilsmisse megler.

Barnet kan også ha nytte av rådgivning, spesielt hvis han eller hun har betydelige atferdsmessige problemer, virker deprimert eller har problemer med å justere til skilsmisse etter det første året.

Sett barnet ditt først

Under en skilsmisse, kan kommunisere med din ektefelle være det siste du ønsker å gjøre - men det er viktig. Barnet ditt trenger dere begge. Tren varetekt ordninger og andre detaljer med barnets beste interesser i tankene. Dette kan bety å sette barnets behov foran dine egne ønsker eller ønsker. Husk også at en bitter eller langvarig varetekt kamp kunne ta en seriøs, langsiktig toll på ditt barns mentale helse. I stedet hjelpe barnet å opprettholde en sterk, kjærlig forhold til den andre forelderen som du jobber mot å møte felles foreldre mål. For barnet ditt, kan støtte fra begge foreldrene være det beste verktøyet for forvitring utfordringene i skilsmisse.

Se også