Barns helse

Tommelen suger: hjelpe barnet bryte vanen

Tommelen suger kan være en vanskelig vane for et barn å bryte. Forstå hva du kan gjøre for å hjelpe barnet slutter å suge hans eller hennes tommelen.

Tommelen suge er en vanlig vane blant barn. På et tidspunkt, selv om du kanskje tror, ​​"Nok er nok." Her er hjelp å oppmuntre barnet til å stoppe atferden.

Hvorfor suge noen barn trenger tommelen?

Babyer har naturlige rooting og suge reflekser, noe som kan føre dem til å sette tommelen eller fingrene i munnen - noen ganger selv før fødselen.

Fordi tommelen suger er beroligende for babyer, kanskje noen etter hvert utvikle en vane tommelen suger når de er lei, sliten eller engstelig.

Mange barn som suger tommelen eller fingrene så mens du holder en spesiell gjenstand, for eksempel en sutteklut.

Hvor lang tid tommelen suger vanligvis vare?

Mange barn slutter å suge deres tommelen på egen hånd en gang i løpet pjokk år - alderen mellom 2 og 4. For eldre barn som fortsetter å suge deres tommelen, gruppepress på skolen ender som regel en vane.

Husk, skjønt, kan selv et barn som har sluttet å suge hans eller hennes tommelen tilbake til dette når han eller hun er stresset eller engstelig.

Når bør jeg gripe inn?

Tommelen suger er vanligvis ikke en bekymring til et barns permanente tennene kommer i. På dette punktet, kan tommelen suger begynne å påvirke taket av munnen (gane) eller hvordan tennene linje opp - spesielt hvis tommelen suger er aggressive.

Vurdere stepping inn hvis:

  • Barnet suger hans eller hennes tommelen ofte eller aggressivt etter fylte fire eller fem
  • Tommelen suger forårsaker tannproblemer, slik som de øvre fortennene tipper mot leppe
  • Barnet ditt er flau om tommelen suger

Se også

Tommelen suger: hjelpe barnet bryte vanen

Hva kan jeg gjøre for å oppmuntre mine barn til å slutte tommelen suger?

Disse teknikkene:

  • Ikke nevn det i noen tilfeller betaler ingen oppmerksomhet til tommelen suger nok til å stoppe atferd -. Spesielt hvis barnet bruker tommelen suger som en måte å få oppmerksomhet.
  • Bruk positiv forsterkning Ros barnet eller gi små belønninger -. For eksempel en ekstra godnatthistorie eller en tur til parken - når han eller hun er ikke tommelen suger. Plassere klistremerker på en kalender for å spille inn de dagene når barnet lykkes unngår tommelen suger.
  • Identifisere triggere Hvis barnet suger hans eller hennes tommelen som svar på stress, identifisere det virkelige problemet og gir komfort på andre måter -. Som en klem eller beroligende ord. Du kan også gi barnet en pute eller utstoppede dyr å presse.
  • Tilby milde påminnelser Hvis barnet suger hans eller hennes tommelen uten tanke -. Snarere enn som en måte å få oppmerksomhet - forsiktig minne ham eller henne til å slutte. Ikke skjenn, kritisere eller latterliggjøre barnet ditt. Til overs forlegenhet foran andre, kan du varsle barnet til tommelen suger med en spesiell hånd signal eller annen privat kø.

Kan tannlegen hjelpe?

Hvis du er bekymret for effekten av tommelen suge på ditt barns tenner, sjekk med tannlegen.

For noen barn, er en prat med tannlegen om hvorfor det er viktig å stoppe tommelen suger mer effektivt enn en prat med mamma eller pappa.

I andre tilfeller kan tannlegen anbefale en spesiell munn vakt eller annen tannteknisk som forstyrrer suger.

Bør jeg prøve negativ forsterkning?

Positiv forsterkning er generelt mer effektive enn negativ forsterkning. Motstå fristelsen til å bruke aversive teknikker, for eksempel å dekke ditt barns thumbnail med eddik eller annen bittert stoff.

Hva hvis ingenting fungerer?

For noen barn, ligger tommelen suger en utrolig vanskelig vane å bryte. Husk imidlertid fører gruppepress vanligvis barna å stoppe dagtid suger vaner på egen hånd når de begynner på skolen.

I mellomtiden, prøv å ikke bekymre deg. Legge for mye press på barnet ditt til å slutte tommelen suger kan bare forsinke prosessen.

Se også