Barns helse

Barnet sove: satte førskole sengetid problemer å hvile

Bedtime bør ikke være en kamp. Tenk vanlige førskolen sengetid problemer - og hva de skal gjøre med dem. Resultatet kan bli en god natts søvn for hele familien.

Du er forbi middle-of-the-night feedings og bleie endringer, men en god natts søvn er fortsatt unnvikende. Kanskje sengetid har forvandlet seg til en kamp, ​​eller du sliter med å få førskolebarn å bo i hans eller hennes seng hele natten. Enda verre, kan disse leggetid kamper forlate barnet trøtt og grinete i løpet av dagen. Vurdere disse enkle strategier for å sette de vanligste sengetid problemer med å hvile - starter i kveld!

Problemet: leggetid er kaotisk

Scenariet: Dine dager og netter er booket. Du ofte føler rushed når du legger barnet til sengs.

Løsningen: Selv om du trenger å omorganisere din egen timeplan, er det viktig å gjøre sengetid en prioritet. En forutsigbar, beroligende sengetid rutine er ofte nøkkelen til en god natts søvn.

Hva er i sengetid rutine er opp til deg. Du kan gi barnet ditt et varmt bad, børste hans eller hennes tenner, lese noen historier og si godnatt bønner. Hver natt, kan du rose barnet ditt for en bestemt prestasjon eller beskrive noe som gjør deg stolt av barnet ditt. Hvis du spiller sengetid musikk, spille de samme sangene hver kveld - og velge andre låter for dagtid musikk. Deretter brette barnet tett i seng og si god natt. Eksperimentere for å finne ut hva som fungerer best for deg - men når du slå seg ned på en rutine, følger den samme sekvensen av hendelser på samme tid og i samme rekkefølge hver kveld.

Problemet: barnet ikke ønsker å gå til sengs

Barns helse. Barnet sove: satte førskole sengetid problemer å hvile.
Barns helse. Barnet sove: satte førskole sengetid problemer å hvile.

Scenariet: Det er leggetid, men barnet fusses om å gå i dvale fordi han eller hun ikke ønsker å gå glipp av noe.

Løsningen: Hvis barnet kan høre snakker, ler, eller lyder fra PC eller TV, er det lett å se hvordan han eller hun ville føle seg utelatt. For å lette overgangen til sengetid, holde ting rolig i løpet av den siste timen før leggetid. Hold TV ut av barnerommet. Sett bort støyende spill og leker. Slå av TV, data-og videospill i hele huset. Dimme lysene. Begrense hele familien å stille aktiviteter, som for eksempel å lese bøker eller gjøre oppgaver. Søvn kan være mer attraktivt hvis alle bremser ned før sengetid.

Problemet: barnet ditt ikke vil sovne alene

Scenariet: Barnet trygler deg om å bo i rommet før han eller hun sovner.

Løsningen: For å oppmuntre barnet til å sovne alene, hjelpe ham eller henne føle seg trygge. Begynn med en beroligende sengetid rutine. Så sørg for at barnet ditt har en favoritt comfort objekt, for eksempel et kosedyr eller teppe, for selskapet. Hvis barnet er redd for mørket, slå på en natt lys eller la soverommet døren åpen.

Hvis barnet fortsetter å motstå, kan du love å sjekke om barnet ditt hvert 10. minutt til han eller hun sovner. I løpet av disse kontrollene, rose barnet ditt for å være så stille og bor i sengen. Husk at du hjelper barnet å lære å sovne alene. Hvis du gir etter og klatre i seng med barnet ditt, det er hva barnet vil huske - og trolig forvente neste natt.

Se også

Barnet sove: satte førskole sengetid problemer å hvile

Problemet: barnet ditt ikke vil bo i hans eller hennes seng

Scenariet: Du setter barnet til sengs, bare for å finne ham eller henne etterfølgende deg ned hallen.

Løsningen: Ikke la sengetid bli en maktkamp. Når barnets sengetid rutine er komplett, og han eller hun er komfortabel, minne barnet på at det er ingen grunn til å komme ut av sengen. Hvis barnet ditt får opp, må du returnere ham eller henne til sengs - gjentatte ganger, hvis det er nødvendig. Du må kanskje stenge døren eller sette opp en gate eller barriere.

Problemet: barnet forblir opp for sent

Scenariet: Ditt barns leggetid er 20:30, men av den tiden han eller hun er klar for sengen er det vanligvis forbi leggetid.

Løsningen: Hvis barnet ikke er trøtt ved sengetid, kan du være med å kjempe en tapende kamp. Prøv innskrenker dagtid naps eller fengende barnet tidligere i morgen. Du kan også sette barnet til sengs noen minutter tidligere hver kveld før du er tilbake til det opprinnelige sengetid. Uansett tid du sette barnet til sengs, må du huske å holde seg til en beroligende sengetid rutine. Tar tid å trappe ned kan hjelpe barnet sovner.

Problemet: barnet våkner om natten

Scenariet: Barnet våkner opp om natten og vil ikke sovne igjen uten din hjelp.

Løsningen: Hvis barnet våkner i løpet av natten, gi ham eller henne et par minutter å slå seg ned. Hvis tid alene ikke gjøre triks, kan du gå til barnerommet og tilbyr ro og trygghet. Deretter fortelle barnet at det er på tide å sove og forlate rommet. Vente lenger hver natt for å gå til barnets side, til slutt barnet faller tilbake til å sove uten din hjelp.

Problemet: du er frustrert med ditt barns leggetid problemer

Scenariet: Du er lei av sutring, gråt og klager, slik at du gir opp og la barnet sovne foran TV-en.

Løsningen: Bedtime kamper kan teste foreldrenes beslutning. Likevel er det viktig å henge der. Du må kanskje være tålmodig - og ignorere hyler, skriker og pleas - men det er aldri for sent å lære barnet gode søvnvaner. Hvis barnet ditt er å skyve grensene, oppgi dine forventninger og holde seg til rutinen. Etter hvert vil konsistens betale seg i en god natts søvn for alle.

Se også