Barns helse

Barnehage beredskap: hjelpe barnet forberede

Barnehage beredskap kan være viktigere enn du tror. Finn ut hvordan du kan oppmuntre ditt barns utvikling og skole suksess.

Barnet er gammelt nok til å starte barnehage - men er han eller hun klar? Gjenkjenne de faktorene som kan påvirke ditt barns barnehage beredskap og hva du kan gjøre for å hjelpe ham eller henne å lykkes i skolen.

Hvorfor er barnehage beredskap viktig?

Barnehage markerer starten på et barns formell utdanning. Et barns første skole opplevelser kan påvirke måten han eller hun forholder seg til andre for resten av livet. For eksempel kan lykkes eller mislykkes på dette stadiet påvirke et barns trivsel, selvtillit og motivasjon. Som et resultat, er det viktig å sørge for at når barnet begynner på skolen han eller hun er utviklingshemmede klar til å lære og delta i klasserommet.

Hvordan kan jeg vite om barnet mitt er klar for barnehagen?

De fleste skolene bruker cutoff dato - tidsfrister der et barn må være en viss alder - for å avgjøre hvem som er kvalifisert for en barnehage klasse. Vanligvis må et barn være 5 år før vi går i barnehagen. Alder, er imidlertid ikke den eneste måten å måle et barns barnehage beredskap.

Når jeg prøver å finne ut om barnet ditt er klar for barnehage, ikke bekymre deg om hvorvidt han eller hun har mestret spesifikke ferdigheter. I stedet vurdere hans eller hennes vilje til å lære. Hvor godt er barnet i stand til å kommunisere og lytte? Er barnet i stand til å komme sammen med andre barn og voksne? Bruk din egen intuisjon som forelder og ta kontakt med barnets lege, førskolelærer og eventuelle andre barnepass leverandører for nyttig, objektiv informasjon om barnets utvikling og beredskap for skolen.

Barns helse. Hold barnet ditt sunt.
Barns helse. Hold barnet ditt sunt.

Husk at noen skoler krever også barna til å ta en barnehage beredskap test for å vurdere sine evner. Selv om disse testene er ikke alltid nøyaktige indikatorer på hvor godt forberedt et barn er på skolen, kan du bruke dem som en måte å måle ditt barns utvikling i forhold til andre barn på samme alder.

Se også

Barnehage beredskap: hjelpe barnet forberede

Er det fordeler ved å forsinke et barns innmelding i barnehage?

Noen foreldre velger å utsette et barns inntreden i barnehage, å tro at et barn kan få en fordel i akademikere, friidrett eller miljøer ved å være eldre enn gjennomsnittet for hans eller hennes klasse. Dette er også vanlig blant gutter som har fødselsdag nær cutoff dato - med foreldre tro deres barn trenger mer tid til å modnes.

Imidlertid viser forskning at barn som er gamle nok for barnehagen, men utsette påmelding for ett år ikke utfører noe bedre enn barn som går inn i den vanlige alder - særlig hvis barnet forblir i et miljø der beredskap ikke ble fostret. I tillegg har andre studier viser at et barn som er gammelt for hans eller hennes klasse er høyere risiko for atferdsproblemer i ungdomsårene.

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe barnet mitt lykkes i barnehagen?

Du kan ta mange skritt for å hjelpe barnet forberede barnehagen. For eksempel:

  • Hold barnet ditt sunt. Sørg for at barnet spiser sunn mat, får nok søvn og besøker legen på en jevnlig basis. Før starten av barnehage, sørg for at barnet har hatt en nylig fysisk eksamen og er oppdatert på vaksiner.
  • Utvikle rutiner. Velg faste tider for barnet ditt å spise, leke og sove hver dag. Dette vil hjelpe barnet ditt vet hva du kan forvente og hva som forventes av ham eller henne.
  • Oppmuntre til utvikling av grunnleggende ferdigheter. Arbeidet med barnet ditt til å hjelpe ham eller henne gjenkjenne bokstaver, tall, farger og former.
  • Les, rim og spille spill sammen med barnet ditt. Gjøre lesing en daglig familie aktivitet. Rim og leke med barnet ditt også er viktig for hans eller hennes utvikling.
  • Eksponere barnet til læring erfaringer. Se etter muligheter for å utvide barnets horisont, som for eksempel barnehage. Ta barnet til museet eller melde ham eller henne i samfunnet kunst eller vitenskap programmer.
  • Oppmuntre sosialisering. Markedsfør ditt barns sosiale utvikling ved å signere ham eller henne opp for gruppeaktiviteter og invitere venner til å gå på utflukter. Oppmuntre barnet ditt til å dele, gi uttrykk for sine følelser, praksis tar svinger, og følge enkle anvisninger.
  • Snakk om barnehagen. Bygg entusiasme og minske angst ved å forklare hva ditt barns rutine kan være som i barnehagen. Før skolen begynner, ta ham eller henne til skolen og, hvis mulig, sjekk ut klasserommet. Får barnet involvert i shopping for skolen klær.

Se også