Barns helse

Barn og TV: begrense barnets skjermen tid

Barn og TV ofte går hånd i hånd. Forstå effektene av for mye skjermen tid - og hvordan å håndheve rimelige grenser.

Er du bekymret for hvor mye tid barnet bruker ser på TV eller filmer, spille med en smarttelefon eller datamaskin, eller nyter videospill?

Selv om noen skjermen tid kan være lærerikt, er det lett å gå over. Vurdere denne veiledningen til barn og TV, blant annet hva du kan gjøre for å holde ditt barns skjermen tid i sjakk.

Effekten av for mye tid skjerm

Den europeiske Academy of Pediatrics fraråder media bruk av barn yngre enn alderen 2 og anbefaler å begrense eldre barns skjermen tid til ikke mer enn en eller to timer i døgnet. For mye skjermen tid har vært knyttet til:

 • Fedme. Jo mer TV barnet klokker, jo større hans eller hennes risiko er for å bli overvektig. Ha en TV på barnerommet øker også risikoen. Barn kan også utvikle en appetitt for junk food fremmet i TV-annonser, samt overspise mens du ser på TV.
 • Uregelmessig søvn. Jo mer TV barna ser på, jo mer sannsynlig er det å ha problemer med å sovne eller å ha en uregelmessig søvn tidsplan. Søvn tap i sin tur kan føre til tretthet og øket småspising.
 • Atferdsproblemer. Elementær studenter som bruker mer enn to timer om dagen ser på TV eller bruker en datamaskin er mer sannsynlig å ha emosjonelle, sosiale og oppmerksomhet problemer. Eksponering for videospill er også knyttet til en økt risiko for oppmerksomhet problemer hos barn. Ser store mengder TV i en alder av fire er knyttet til mobbing i alderen 6 til 11.
 • Svekket skoleprestasjoner. Elementær studenter som har TV på soverommet har en tendens til å utføre verre på tester enn gjør de som ikke har TV på soverommet.
 • Vold For mye eksponering for vold gjennom media -. Spesielt på TV - kan desensitize barn for vold. Som et resultat, kan barn til å lære å akseptere voldsom oppførsel som en vanlig måte å løse problemene.
 • Mindre tid til lek. Overdreven skjermen tid, blir det mindre tid til en aktiv, kreativ lek.

Se også

Barn og TV: begrense barnets skjermen tid

Hvordan å begrense skjermen tid

Ditt barns totale skjermen tid kan være større enn du realisert. Begynne å overvåke det og snakke med barnet om viktigheten av å sitte mindre og beveger seg mer. Også, forklarer skjermen tid regler - og konsekvensene av å bryte dem. I mellomtiden, ta enkle grep for å redusere skjermen tid. For eksempel:

 • Eliminer bakgrunn TV Hvis TVen er slått på -. Selv om det bare er i bakgrunnen - det er sannsynlig å trekke barnets oppmerksomhet. Hvis du ikke aktivt ser på et program, slå av TV-en.
 • Hold TVer og datamaskiner ut av soverommet. Barn som har TV på soverommet ser mer TV enn barn som ikke har TV på soverommet. Overvåke ditt barns skjermen tid og nettsteder han eller hun er på besøk ved å holde TV-er og datamaskiner i et felles område i huset.
 • Ikke spis foran TV-en. Tillater barnet ditt å spise eller snack foran TV øker hans eller hennes skjermen tid. Den vane oppfordrer også tankeløse gumlet, noe som kan føre til vektøkning.
 • Sett skoledagen regler. Fleste barn har begrenset ledig tid i løpet av skoleuken. Ikke la barnet bruke all den foran en skjerm. Også unngå å bruke skjermen tid som belønning eller straff. Dette kan gjøre skjermen tid virke enda mer viktig for barn.
 • Snakk med barnets omsorgspersoner. Oppmuntre andre voksne i barnets liv for å begrense ditt barns skjermen tid, også.
 • Foreslå andre aktiviteter. Snarere enn å stole på skjermen tid for underholdning, hjelpe barnet å finne andre ting å gjøre, som for eksempel å lese, spille en sport, hjelpe til med matlaging eller prøver et brettspill.
 • Sette et godt eksempel. Vær en god rollemodell ved å begrense din egen skjerm tid.
 • Koble den. Hvis skjermen tid er blitt en kilde til spenning i familien din, må du koble TV-en, slå av maskinen eller sette bort de smarte telefoner eller videospill for en stund. Du kan utpeke en dag i uken eller måneden som en skjerm-fri dag for hele familien. For å hindre uautorisert TV-titting, sette en lås på ditt TV-kontakten.

Bli en aktiv deltaker

Når barnet ditt har skjermen tid, gjør det så engasjerende som mulig:

 • Planlegg hva barnet utsikt. Stedet for å bla gjennom kanaler, søke kvalitet videoer eller programmering. Vurder å bruke foreldrekontroll innstillinger på TV og datamaskiner. Forhåndsvisning videospill og smartphone programmer før du lar barnet ditt å leke med dem.
 • Se med barnet ditt når det er mulig, se programmer sammen -. Og snakke om det du ser, for eksempel familiens verdier, vold eller rusmisbruk. Hvis du ser en junk food annonse, forklare at bare fordi det er på TV betyr ikke at det er bra for deg.
 • Ta opp programmer og se dem senere. Dette vil tillate deg å spole fremover gjennom reklame som selger leker, junk food og andre produkter. Når du ser på live-programmer, bruker du mute-knappen i reklamepausene.
 • Oppmuntre til aktiv skjermen tid. Har barnet strekke eller gjøre yoga mens du ser på et show. Utfordre din familie til å se hvem som kan gjøre mest hopping knekt under en reklamepause. Velg videospill som oppmuntrer til fysisk aktivitet.
Barns helse. Svekket skoleprestasjoner.
Barns helse. Svekket skoleprestasjoner.

Det kan være vanskelig å begynne å begrense ditt barns skjermen tid. Det er verdt innsatsen, men. Ved å opprette nye husregler og stadig gjøre små endringer i ditt barns rutine, kan du dempe skjermen tid og dens virkninger.

Se også