Barns helse

Barn og idrett: valg for alle aldre

Barneidrett fremme fitness, men ikke alle barn trives i formelle ligaer. Hjelp barnet å finne den rette sporten og sted - skole, rekreasjon sentrum eller bakgård.

Ønsker du å gi barnet ditt et forsprang på livslang fitness? Tenk barneidrett og andre barnevennlige fysiske aktiviteter.

Med oppmuntring og støtte, sjansene er noen idretter vil gnist barnets interesse. Luft flammen ved å ta barnet til lokale sportsarrangementer og dele dine egne sports interesser med barnet ditt.

Tenk alderstilpassede aktiviteter

Barnet ditt vil sannsynligvis vise naturlige preferanser for visse idretter eller aktiviteter. Starte der, være nøye med å holde barnets alder, modenhet og evner i tankene.

Ages 2-5
Småbarn og førskolebarn begynner å mestre mange grunnleggende bevegelsene, men de er for ung for de fleste organisert idrett. Husk at småbarn som deltar i organisert idrett også vanligvis ikke får noen langsiktig fordel i form av fremtidig idrettsprestasjoner.

I denne alderen er ustrukturert fri lek vanligvis best. Prøv:

 • Kjører
 • Tumbling
 • Kaster
 • Catching
 • Svømming

Ages 6-9
Hvert som barna blir eldre, deres syn, oppmerksomhet spenn og overgangsstønad ferdigheter, for eksempel å kaste for avstand, forbedre. De er også bedre i stand til å følge instruksjonene.

Barns helse. Barn og idrett: valg for alle aldre.
Barns helse. Barn og idrett: valg for alle aldre.

Tenk organiserte aktiviteter som:

 • T-ball, softball eller baseball
 • Kjører
 • Fotball
 • Gymnastikk
 • Svømming
 • Tennis
 • Kampsport

Nøye overvåket styrketrening er OK i en alder av 7 eller 8, også.

Aldre 10 til 12
Ved denne alderen har barn moden visjon og evnen til å forstå og huske idrett strategier. Disse barna er vanligvis klar til å ta på komplekse ferdigheter idretter, for eksempel fotball, basketball, ishockey og volleyball. Husk imidlertid at veksten spruter forårsaket av puberteten kan midlertidig påvirke et barns koordinasjon og balanse.

Kontakt sport

Før du lar barnet ditt til å delta i en kontakt sport, bør du vurdere hans eller hennes alder, modenhet og fysisk størrelse. Er den fysiske kontakten, aggressivitet og konkurranse involvert utviklingsmessig passende for barnet ditt? Vil barnet nyte det? Fordi barn inn puberteten på ulike alderstrinn, kan det være dramatiske fysiske forskjeller mellom barn av samme kjønn - spesielt gutter. Barn som konkurrerer mot andre som er mer fysisk moden kan ha økt risiko for skade.

Se også

Barn og idrett: valg for alle aldre

Sammenligne alternativene

Når du sammenligner sport, bør du vurdere:

 • Hvor mye vil barnet nyte aktivitet?
 • Har understreke sport alderstilpasset kompetanseutvikling?
 • Vil det være muligheter for hvert barn til å delta?

Tenk to ganger før du oppmuntre tidlig spesialisering i en enkelt idrett. Med fokus på én idrett kan forhindre at barnet teste sine ferdigheter og opplever andre hyggelige idretter. Sport spesialisering kan også føre til stress og utbrenthet.

Hold involvert

Som barnet prøver ulike idretter, være med. Vurdere:

 • Sikkerhet. Se etter en vekt på sikkerhet. Har treneren krever at spillerne følger reglene og bruker riktig sikkerhetsutstyr? Trenger spillerne tar tid å varme opp og kjøle ned før og etter hver trening eller arrangement? I varmt vær, lønner treneren hensyn til fuktighet, fuktighet og temperatur? Er barn lært riktig bevegelse og kropp posisjonering? Er treneren oppmerksomme på forebygging og anerkjennelse av hjernerystelser?
 • Coaching stil. Vurdere en coach holdning til spillet. Hvor mye spiller hvert barn, og hvordan spiller tid bestemmes? Hvis en trener konsekvent roper på barna eller lar bare de mest dyktige spillere inn i spillet, kan barnet bli motløse. Vokt dere for en vinn-at-alt-kostnader holdning.

Overall, være positiv og oppmuntrende. Vektlegge innsats, forbedring og glede enn å vinne eller personlig ytelse. Delta på arrangementer og praksis som planen tillater, og fungere som en god modell for sportsånd selv.

Selvfølgelig organiserte idretten er ikke det eneste alternativet for fitness. Hvis barnet ikke synes interessert i sport, finne andre fysiske aktiviteter - spesielt de som er bærekraftig over livsløpet. Ta familien sykkelturer, sjekk ut lokale turstier eller besøke innendørs klatrevegger. Oppmuntre til aktiv tid med venner, for eksempel hoppe tau, skyting kurver eller leke sisten. Du kan selv oppfordrer kondisjon gjennom videospill som innebærer høy intensitet dans, virtuell sport eller andre typer bevegelse.

Enten barnet ditt svømmer, løper spor eller sykler rundt i nabolaget, holde øye med det langsiktige målet - et liv med fysisk aktivitet.

Se også