Barns helse

Stepfamilies: hvordan hjelpe barnet justere

Stepfamilies kan bli vellykket hvis familiemedlemmer arbeide for å bygge sunne relasjoner. Finn ut hvordan du kan hjelpe barnet å tilpasse seg å være en del av en blandet familie.

Relasjoner i stepfamilies kan være komplisert. Når en ny stefar former, står hvert familiemedlem et unikt sett av utfordringer og mulige kilder til stress. Likevel er det mulig å bygge en vellykket blandet familie.

Vurdere de utfordringer en blandet familie kan utgjøre for barnet ditt - og hva du kan gjøre for å overvinne disse hindringene som du bygger et nytt liv sammen.

Bekrefte og sørge tap

Barnet ditt kan håndtere angst over en skilsmisse eller død av en forelder - eller kanskje barnet stillbilder havner håper at du og din ex-ektefelle vil gjenforenes. Tilsvarende kan barnet også bekymret for at det nye ekteskap og familie situasjonen vil ikke vare.

Lytt til barnets frykt og bekymringer, og la barnet ditt til å gro på hans eller hennes eget tempo. Ikke forvent barnets følelser for å løse raskt eller på noe bestemt øyeblikk - for eksempel i bryllup eller på bevegelige dag.

Nurture eksisterende familieforhold

Bruke tid på pleie familieforhold som eksisterte før skapelsen av stepfamily din. For eksempel planlegger spesielle aktiviteter eller utflukter som involverer bare du og barnet ditt.

Husk også at et barn inn i en nylig blandet familie kan føle seg revet mellom foreldrene som han eller hun bor og den andre forelderen. Respekter barnets følelser, og være forsiktig med å gjøre negative kommentarer om den andre av foreldrene - uavhengig av dine følelser for ham eller henne.

Fremme nye familieforhold

Det kan være vanskelig for et barn å lære å navigere relasjoner med en ny stepparent eller stepsiblings.

Å hjelpe barnet danne disse obligasjonene, kan du identifisere felles interesser blant medlemmer av blandet familie. Oppmuntre barnet til å bruke tid på å bli kjent med hans eller hennes nye familiemedlemmer. Vær forsiktig med å la de nye relasjoner utvikles i sitt eget tempo, men.

Hvis barnet kritiserer hans eller hennes stepparent, prøv å ikke overreagere. Ta trøst i det faktum at hvis stepparent er oppriktig i sin innsats for å bygge et forhold, vil positive følelser sannsynligvis oppveier negative slutt.

Se også

Stepfamilies: hvordan hjelpe barnet justere

Oppmuntre til respekt

Det kan ta et par år - eller enda lenger - for en ny stefar for å justere til å leve sammen.

Ikke press barnet eller andre familiemedlemmer for å gjøre nye relasjoner fungerer med en gang. I stedet oppfordrer alle familiemedlemmer til å behandle hverandre med anstendighet og respekt.

Ta beslutninger som et team

Tenk på din blandet familie som en enhet. Vurdere å holde regelmessige familien møter for å diskutere problemer og komme opp med positive løsninger som et team.

Vit når du skal søke ytterligere hjelp

De fleste stepfamilies er i stand til å bygge relasjoner og arbeide ut sine problemer over tid. Andre trenger ekstra hjelp.

Ifølge European Academy of Child & Adolescent Psychiatry, kan barnet ha nytte av å snakke med en mental helse-leverandøren hvis han eller hun føler:

 • Alene i håndteringen av hans eller hennes tap
 • Revet mellom to foreldre eller husholdninger
 • Ekskludert
 • Isolert av følelser av sinne og skyldfølelse
 • Usikker på hva som er rett
 • Ukomfortabel med et medlem av hans eller hennes opprinnelige familie eller stepfamily

I tillegg kan familieterapi være nyttig dersom:

 • Barnet viser sinne eller bitterhet mot et bestemt familiemedlem
 • Ett barn ser ut til å bli begunstiget over en annen
 • Disiplin er igjen bare til barnets foreldre, heller enn å involvere både foreldre og stepparent
 • Barnet gråter ofte, eller begynner å trekke seg
 • Familiemedlemmer utlede ingen glede fra typiske hyggelige aktiviteter, slik som å være med venner
Barns helse. Stepfamilies: hvordan du kan hjelpe barnet ditt justere.
Barns helse. Stepfamilies: hvordan du kan hjelpe barnet ditt justere.

Husk, gjør en vellykket stepfamily tar tid. Oppmuntre din familie å bli kjent med hverandre og utvikle nye tradisjoner sammen. Over tid blandet familie kan bygge bånd som vil vare livet ut.

Se også