Barns helse

Nye søsken: forberede ungdom

En ny søsken kan ha en stor innvirkning på familien din. Forstå hvordan å forberede ungdom, introdusere den nye babyen og oppmuntre til en sunn søsken obligasjon.

Bringe hjem en nyfødt er litt annerledes den andre gangen. Med ditt første barn, ble du sannsynligvis fokusert på å utvinne fra fødsel og finne ut hvordan ta vare på en baby. Med andre baby, er det mer sannsynlig å lure på hvordan ungdom vil reagere på å ha et nytt søsken - og hvordan du kommer til å møte begge sine behov. Her er hjelp til å gjøre justeringen.

Hvordan kan jeg forberede min ungdom for et nytt søsken?

Barns helse. Barn yngre enn to.
Barns helse. Barn yngre enn to.

Start med å snakke med din ungdom om den kommende ankomsten av hans eller hennes nye søsken. Vis din ungdom din voksende magen eller be ham eller henne til å hjelpe deg med å samle baby forsyninger eller sette opp barnets barnehage. Du kan også sjekke inn søsken forberedelse klasser på et lokalt sykehus.

Forklar din ungdom at den nye babyen vil sannsynligvis spise, sove og gråte mesteparten av tiden. Babyen vil ikke være en lekekamerat med en gang. For å minimere stress barnet kan oppleve når den nye babyen kommer, tenke fremover. Hvis barnet trenger å endre rom eller flytte ut av sengen for å gjøre plass til den nye babyen, gjør du det før babyen er født. Dette vil gi ungdom en sjanse til å venne seg til det nye oppsettet før behandling med de andre endringene i forbindelse med babyens ankomst. Hvis mulig, fullføre eldre barns toalett trening før babyen er født. Ellers venter før et par måneder etter at du ta med babyen hjem for å starte prosessen. Ordner du ungdom omsorg i løpet av tiden på sykehus eller fødselen sentrum, og la barnet få vite hva du kan forvente.

Hvordan skal jeg presentere min ungdom til hans eller hennes nye søsken?

Når den nye babyen kommer, har din partner eller en kjær bringe barnet til sykehus eller fødselen sentrum for et kort besøk. Under besøket la en annen kjær å holde babyen for en stund, slik at du kan gi din ungdom masse kos. Vurdere å gi ungdom en gave som er fra babyen, for eksempel en T-skjorte som sier storebror eller storesøster. Når du er hjemme, kan du ta din ungdom til et spesielt sted - for eksempel en favoritt restaurant - for å feire den nye babyens ankomst.

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe min ungdom justere til å ha et nytt søsken?

Din eldre barnets alder og utvikling vil påvirke hvordan han eller hun reagerer på å ha et nytt søsken. Mens ungdommer er vanligvis ivrige etter å møte et nytt søsken, kan yngre barn bli forvirret eller opprørt. Vurdere måter å hjelpe barnet justere. For eksempel:

  • Barn yngre enn to. Små barn vil sannsynligvis ikke forstår ennå hva det betyr å ha et nytt søsken. Snakk med barnet om det nye tilskuddet til familien din. Se på bildebøker om babyer og familier.
  • Barn i alderen 2-4. Barn i denne alderen kan føle ubehag dele oppmerksomheten med en nyfødt. Forklar din ungdom at barnet vil trenge mye oppmerksomhet. Oppmuntre ungdom engasjement ved å ta ham eller henne shopping for baby forsyninger eller ser gjennom hans eller hennes egen baby elementer for ting den nye babyen kan bruke. Les til ungdom om babyer, brødre og søstre. Gi ungdom en dukke slik at han eller hun kan være en omsorgsperson, også. Se på din eldre barns babybildene sammen og fortelle historien om hans eller hennes fødsel.
  • Barn i skolealder. Eldre barn kan føle seg sjalu på hvor mye oppmerksomhet en ny baby blir. Snakk med ungdom om din nyfødte behov. Påpeke fordelene ved å være eldre, slik som å være i stand til å gå til sengs senere eller leke med visse leker. Du kan vise din ungdom kunstverk i babyens rom eller spør din ungdom til å bidra til å ta vare på babyen. Tillate ham eller henne til å holde babyen under ditt oppsyn.

Uavhengig av din ungdom alder, sørge for at han eller hun får individuell oppmerksomhet fra deg og andre kjære når den nye babyen kommer. Hvis du tar bilder eller videoer, inkludere ungdom. Ta noen bilder eller videoer av ham eller henne alene, så vel som med den nye babyen. Vurdere å ha noen små gaver på hånden for å gi til din ungdom i tilfelle venner besøk med gaver til den nye babyen.

Se også

Nye søsken: forberede ungdom

Din ungdom kan prøve å få din oppmerksomhet ved å bryte regler - selv om det betyr at han eller hun vil bli straffet. For å stoppe denne atferden, prise din ungdom når han eller hun oppfører seg bra. Hvis du mistenker at barnet oppfører seg dårlig å få din oppmerksomhet, bør du vurdere å ignorere atferden. Dette kan oppmuntre barnet til å lete etter en mer positiv måte å få din oppmerksomhet. Husk at søsken noen ganger regress etter ankomsten av en ny baby - for eksempel ved å ha toalett trening ulykker eller drikke fra en flaske - for å få oppmerksomhet. Det er ingen grunn til å straffe denne type atferd. I stedet gi ungdom nok av kjærlighet og trygghet.

Hvordan kan jeg oppmuntre min ungdom å være forsiktig med den nye babyen?

Noen ganger ungdommer - understreket av endringene som skjer rundt dem - ta ut sin frustrasjon på en ny baby. Hvis din ungdom forsøker å ta bort en tåteflaske eller skade barnet på noen måte, er det tid for en prat. Sett barnet ned og forklare at han eller hun ikke får lov til å skade barnet. Gi ungdom ekstra oppmerksomhet og inkludere ham eller henne i aktiviteter som involverer barnet, for eksempel synge, bade eller bleieskift. Prise ditt ungdom når han eller hun opptrer kjærlig mot den nye babyen.

Selv om barna ser ut til å komme sammen, er tilsyn avgjørende. Ikke la det nyfødte alene med søsken eller en annen kjær yngre enn 12 år.

Hvordan vil min ungdom reagere ved å se meg amme den nye babyen?

Hvis du planlegger å amme nyfødt, kan du lurer på hvordan ungdom vil reagere på sykepleie økter - eller hvordan å holde ungdom opptatt mens du sykepleier. Prøv å ikke bekymre deg. Din ungdom vil trolig uttrykke nysgjerrighet og kan sveve på første ser du amme. Forklar hva du gjør og svare på eventuelle spørsmål barnet måtte ha. Hvis du ammet ditt ungdom, forklar at du gjorde det samme for ham eller henne når han eller hun var baby. Å holde barnet underholdt mens du sykepleier, sett ut leker, en arbeidsbok eller andre forsyninger på forhånd. Du kan også spille av musikk eller lyd versjoner av barnebøker. Hvis din ungdom spør om han eller hun kan sykepleier, er avgjørelsen opp til deg. De fleste ungdommer finner opplevelsen noe merkelig og raskt mister interessen.

Hvordan forklarer jeg en medisinsk bekymring til min ungdom?

Hvis den nye babyen har helseproblemer, forklare til ungdom at hans eller hennes lillesøster eller bror er syk, og du er bekymret. Hvis barnet trenger å bo på sykehuset etter at han eller hun er født, spør om søsken visitas politikk. Du kan også ta bilder av barnet og vise dem til ungdom. Husk at hvis du ikke snakke med ungdom om barnets sykdom eller tilstand, han eller hun vil trolig fortsatt følelse av at noe er galt. Snarere enn å holde ungdom i mørket, gi ham eller henne litt informasjon om situasjonen og gjøre ditt beste for å vise at du er der for ham eller henne.

Et nytt søsken vil utvilsomt endre ungdom liv. Som din ungdom justerer, berolige ham eller henne om din kjærlighet. Forklar din ungdom at han eller hun har en viktig rolle å spille nå, også - som av storebror eller storesøster.

Se også