Bekken eksamen

Definisjon

Under en bekken eksamen, legen visuelt og manuelt vurderer dine reproduktive organer. En bekken eksamen vanligvis gjøres som en del av en kvinnes vanlig checkup, eller legen din kan anbefale en bekken eksamen hvis du har symptomer som uvanlig utflod eller bekkensmerter.

Et bekken undersøkelse er en relativt kort prosedyre. I løpet av en bekken eksamen, sjekker legen din vulva, vagina, cervix, livmor, endetarm og bekkenet, inkludert eggstokkene, for massene, vekster eller andre unormale. En Pap test, som skjermer for livmorhalskreft, kan bli utført under en bekken eksamen.

Se også

Hvorfor det er gjort

Du kan trenge en bekken eksamen:

  • Å vurdere din gynekologisk helse. En bekken eksamen er ofte en del av en rutinemessig fysisk eksamen for kvinner å finne mulige tegn på en rekke lidelser, som for eksempel cyster på eggstokkene, seksuelt overførbare infeksjoner, livmor fibroids eller tidlig stadium kreft. Legen kan anbefale hvor ofte du trenger å bli undersøkt, men mange kvinner har et bekken eksamen en gang i året.
  • Å diagnostisere en medisinsk tilstand. Legen din kan foreslå en bekken eksamen hvis du opplever gynekologiske symptomer, som bekkenløsning, uvanlig vaginal blødning, hudforandringer, unormal utflod eller urinveisproblemer. En bekken eksamen kan hjelpe legen diagnostisere mulige årsaker til disse symptomene, og finne ut om andre diagnostiske tester eller behandling er nødvendig.

Se også

Hvordan du forbereder

Ingen spesielle forberedelser er nødvendig for en bekken eksamen, selv om legen din kan anbefale at du planlegge din bekken eksamen på en dag når du ikke har mensen.

Hvis du har spørsmål om eksamen eller dens mulige resultater, skrive dem ned og ta dem med deg til avtalen, slik at du ikke glemmer å spørre om dem under besøket med legen din.

Se også

Hva du kan forvente

En bekken eksamen er utført i legens kontor og tar bare noen få minutter.

Du vil bli bedt om å endre ut av klærne og inn i en kappe. Du kan også få et ark å vikle rundt midjen for ekstra komfort og privatliv. Før du utfører bekken eksamen, kan legen lytte til hjertet og lungene og utføre et bryst eksamen.

I løpet av bekken eksamen
I løpet av bekken eksamen, ligger du på ryggen på en undersøke tabellen, med knærne bøyd og føttene plassert på hjørnene av bordet eller i støtter kalt stigbøyler. Du vil bli bedt om å skyve kroppen mot slutten av bordet og la knærne falle til sidene.

  • Ekstern visuell eksamen. Først inspiserer legen visuelt din vulva, på jakt etter irritasjon, rødhet, sår, hevelser eller andre abnormiteter.
  • . Intern visuell eksamen Deretter bruker legen et spekulum - en plast eller metall-hengslet instrument formet som en and regningen - for å spre åpen dine vaginale vegger og vise skjeden og livmorhalsen. Ofte er spekulum varmes opp før det er satt inn. Sette inn og åpne spekulum kan føre til press eller ubehag for noen kvinner. Slappe av så mye som mulig for å lette ubehag, men legen din dersom du er i smerte.
  • Pap test. Hvis bekken eksamen inkluderer en Pap test (celleprøve), samler legen en prøve av dine livmorhalsen før du fjerner spekulum. Etter spekulum er fjernet, undersøker legen din andre bekken organer for tegn på unormalt.
  • Manuell eksamen. Fordi bekken organer, inkludert livmoren og eggstokkene, ikke kan sees utenfra kroppen din, trenger legen din for å føle (palpate) din buk og bekken for denne delen av eksamen. For å gjøre dette, legen setter inn to smurt, hansker fingre inn i skjeden din med én hånd, mens den andre hånden presser forsiktig på utsiden av nedre del av magen. Dette er for å sjekke størrelsen og formen på livmoren og eggstokkene og identifisere ømhet og uvanlige vekster. Etter vaginal undersøkelse, legen setter også inn en hansker finger inn i endetarmen din for å se etter ømhet, vekster eller andre uregelmessigheter.

Vanligvis ved hvert steg på veien, forteller legen deg nøyaktig hva han eller hun gjør, slik at ingenting kommer som en overraskelse til deg.

Etter bekken eksamen
Etter bekken eksamen er over, kan du få kledd og deretter diskutere med legen din resultatene av eksamen din.

Se også

Resultater

Bekken eksamen. Å vurdere din gynekologisk helse.
Bekken eksamen. Å vurdere din gynekologisk helse.

Når eksamen er ferdig, kan legen din vanligvis fortelle deg umiddelbart hvis bekken eksamen avslørte noe uvanlig. Hvis du hadde en Pap test, kan disse resultatene ta noen dager. Legen din vil diskutere med deg noen neste trinn, flere tester, oppfølging eller behandling som trengs.

Hvis du har spørsmål om bekken eksamen eller andre aspekter av din helse, ta dem opp mens du fortsatt er på kontoret med legen din.

Se også