Brystforstørrelse

Definisjon

Brystforstørrelse - også kjent som styrking mammoplasty - er et kirurgisk inngrep for å øke bryststørrelse. Under brystforstørrelse, er brystimplantater plassert under brystvevet eller brystmusklene.

For noen kvinner er brystforstørrelse en måte å forbedre selvbilde og selvtillit. For andre er brystforstørrelse del av rekonstruksjon etter kirurgi for brystkreft eller andre forhold som påvirker brystkreft.

Hvis du vurderer brystforstørrelse, ta kontakt med en plastisk kirurg. Pass på at du forstår hva operasjonen innebærer, inkludert mulige risikoer, komplikasjoner og oppfølging.

Se også

Hvorfor det er gjort

En kvinnes grunner til å velge brystforstørrelse er svært personlig.

Brystforstørrelse kan hjelpe deg:

 • Forbedre bryst utseende hvis du føler at brystene er for små eller du er bekymret for at ett bryst er mindre enn den andre
 • Justere for en reduksjon i størrelsen på brystene dine etter graviditet
 • Rekonstruere brystet etter å ha brystoperasjon for kreft eller andre forhold
 • Forbedre ditt selvbilde eller selvtillit

Diskuter dine mål med legen din slik at du kan utvikle en realistisk forventning om hva brystforstørrelse kan gjøre for deg.

Se også

Risiko

Brystforstørrelse utgjør ulike risikoer, inkludert:

 • Arrvev som forvrenger formen på bryst implantat (kapselkontraksjon)
 • Brystsmerter
 • Infeksjon
 • Endringer i brystvorten og bryst sensasjon, vanligvis midlertidige
 • Implant lekkasje eller ruptur

Korrigere noen av disse komplikasjonene kan kreve ytterligere kirurgi, enten å fjerne eller erstatte implantater.

A 2011 Food and Drug Administration (FDA) gjennomgang funnet en mulig sammenheng mellom brystimplantater og anaplastisk storcellet lymfom (ALCL) - en sjelden kreft i immunsystemet. Men, er tilkoblingen ikke er godt definert eller klart støttet. Antallet kvinner i befolkningen som har ALCL er svært lavt, og tallet er enda lavere blant kvinner som har brystimplantater.

Se også

Hvordan du forbereder

Brystforstørrelse. Brystimplantater vil ikke hindre brystene fra sagging.
Brystforstørrelse. Brystimplantater vil ikke hindre brystene fra sagging.

I første omgang vil du konsultere med en plastisk kirurg om dine preferanser for størrelse, føler og generelle utseendet på brystene. Kirurgen vil beskrive bestemte typer implantater - glatt eller strukturert, rund eller formet som en tåre, saltvann eller silikon - samt opsjoner for kirurgiske teknikker.

Evaluere all dokumentasjon nøye og beholde kopier av all relevant informasjon for dine poster.

Før du bestemmer deg for å gå videre med kirurgi, bør du vurdere noen viktige faktorer om brystforstørrelse:

 • Brystimplantater vil ikke hindre brystene fra sagging. For å rette sagging brystene, må du kanskje et brystløft i tillegg til brystforstørrelse.
 • Brystimplantat er ikke garantert å vare livet ut. Implant ruptur er en mulighet. Dessuten vil brystene dine fortsette å alder etter silikonpupper - og faktorer som vektøkning eller vekttap kan videre endre måten brystene dine ser ut. Noen av disse problemene kan føre til ytterligere kirurgi.
 • Mammografi kan være mer komplisert. Hvis du har brystimplantater, kan rutinemessig mammografi krever ekstra, spesialiserte visninger.
 • Du må kanskje rutinemessige MR skanner. The Food and Drug Administration anbefaler å overvåke silikon brystimplantat med rutinemessig MRI skanner annethvert år, som starter tre år etter den første implantat kirurgi. Debatten fortsetter imidlertid på om fordelen av rutinemessige MR rettferdiggjør kostnaden. Det er også en bekymring for at rutinemessige MR har potensial til å føre til unødvendig kirurgi.
 • Brystimplantater kan hemme amming. Noen kvinner er i stand til å amme etter brystforstørrelse. For andre, derimot, er amming en utfordring.
 • Forsikring kan ikke dekke brystimplantater Med mindre det er medisinsk nødvendig -. Som for eksempel behovet for implantatet gjenoppbygging etter en mastektomi - brystforstørrelse er ikke dekket av forsikringen. Være forberedt på å håndtere eventuelle utgifter som følger med brystforstørrelse, inkludert relaterte operasjoner eller fremtidige bildebehandling tester.
 • Du må kanskje ytterligere kirurgi etter bryst implantat fjerning. Hvis du velger å ha implantater fjernet, må du kanskje et brystløft eller andre korrigerende kirurgi for å hjelpe brystene opprettholde et estetisk tiltalende utseende.

Hvis du bestemmer deg for å ha kirurgi, må du kanskje lab tester eller en baseline mammogram forhånd. Legen din kan justere visse medisiner før operasjonen også. For eksempel er det viktig å unngå aspirin eller andre medisiner som kan øke blødning.

Hvis du røyker, vil legen be deg om å slutte å røyke for en viss tid før operasjonen.

Ordne for noen til å kjøre deg hjem etter operasjonen og å bo med deg for minst den første natten.

Se også

Hva du kan forvente

Brystforstørrelse kan gjøres på en kirurgisk eller sykehus poliklinisk anlegget. Du vil sannsynligvis gå hjem samme dag. Sjelden, krever prosedyren et sykehusopphold.

I enkelte tilfeller er brystforstørrelse gjort med lokalbedøvelse - der du er våken og bare ditt bryst området er nummen. I de fleste tilfeller, men er brystforstørrelse gjøres under narkose - hvor du sover for operasjonen.

Under prosedyren
Å sette inn bryst implantat, vil kirurgen lage et enkelt kutt (snitt) i ett av tre steder:

 • I det press i henhold til ditt bryst (inframammary)
 • Under armen (aksillær)
 • Rundt brystvorten din (periareolar)

Etter å ha gjort et snitt, vil kirurgen skille brystvev fra muskler og bindevev av brystet. Dette skaper en lomme enten bak eller foran den ytterste muskel av brystveggen (brystmuskelen). Kirurgen vil sette inn implantatet inn i denne lommen og sentrer det bak brystvorten din.

Saltvann implantater er satt tom, og deretter fylt med sterilt saltvann når de er på plass. Silikon implantater er forhåndsutfylt med silikon gel.

Når implantatet er på plass, vil snittet være stengt - vanligvis med masker (suturer) - og bandasjert med hud lim og kirurgisk tape.

Brystimplantat er ikke garantert å vare livet ut. Mammografi kan være mer komplisert.
Brystimplantat er ikke garantert å vare livet ut. Mammografi kan være mer komplisert.

Etter inngrepet
Sårhet og hevelse er sannsynlig for et par uker etter operasjonen. Blåmerker er også mulig. Forvente at arr å falme gradvis over tid, selv om de ikke vil forsvinne helt.

Mens du healing, kan det hjelpe å bære en komprimering bandasje eller sports-BH for ekstra støtte og posisjonering av brystimplantat. Din kirurg kan foreskrive smertestillende medikamenter i tillegg.

Følge kirurgens instruksjoner om retur til vanlige aktiviteter. Hvis du ikke har en fysisk krevende jobb, kan du være i stand til å gå tilbake til arbeid i løpet av noen dager til en uke. Unngå anstrengende aktiviteter - noe som kan øke pulsen eller blodtrykket - i minst to uker. Mens du healing, husk at brystene dine vil være følsomme for fysisk kontakt eller risting.

Hvis kirurgen brukte sting som ikke absorberer på egenhånd eller plassert drensrør nærheten brystene dine, må du ha dem fjernet ved en oppfølging avtale.

Hvis du legger merke til varme og rødhet i brystet eller kjøre deg en feber, kan det hende du har en infeksjon. Kontakt legen din så snart som mulig. Også kontakte legen din hvis du opplever kortpustethet eller brystsmerter.

Se også

Resultater

Som du forskuttere utfallet av brystforstørrelse, holde forventningene realistisk.

Brystforstørrelse kan endre størrelsen og formen på brystene. Operasjonen kan også forbedre ditt kroppsbilde og selvfølelse. Hvis du leter etter perfeksjon, derimot, kan du bli skuffet.

Husk også at brystene vil fortsette å alder etter styrking. Vektøkning eller vekttap kan endre måten brystene dine ser ut, også. Hvis du blir misfornøyd med utseendet på brystene dine, må du kanskje en revisjon operasjon for å rette opp disse problemene.

Se også