Chelation terapi for hjertesykdom

Definisjon

Chelation terapi - lenge en behandling for kvikksølv og bly forgiftning - er ikke en dokumentert behandling for hjertesykdom, og det kan være farlig når det brukes som en hjertesykdom behandling. Likevel har enkelte leger og alternative medisin utøvere brukt chelation terapi for å behandle hjertesykdommer og hjerneslag.

Teorien bak å bruke chelation terapi for hjertesykdom er at medisinen som brukes i behandling bindes til kalsium som er i fettavleiringer (plakk) i blodårene dine. Når medisinen binder seg til kalsium, er plakk feid bort som medisin beveger seg gjennom blodet.

Chelatering terapi for hjertesykdom. I løpet av prosedyren.
Chelatering terapi for hjertesykdom. I løpet av prosedyren.

Sikkerhet og effekt av chelation terapi for hjertesykdom kan ikke fastslås, selv etter at resultatene fra den største undersøkelsen gjennomført hittil, Prøve å vurdere Chelation Therapy (TACT), sponset av National Institutes of Health.

Verken European Heart Association heller European College of Cardiology anbefaler chelation terapi som behandling for hjertesykdom, og Food and Drug Administration har ikke godkjent chelation terapi for bruk som en hjertesykdom behandling.

Hvorfor det er gjort

I chelaterende behandling, kalt en dose av et medikament som etylendiamintetraeddiksyre (EDTA) blir levert gjennom en intravenøs (IV) linje. Denne medisinen oppsøker og binder seg til mineraler i blodet ditt. Når medisinen binder seg til mineraler, skaper det et stoff som forlater kroppen i urinen din.

Chelation terapi er en dokumentert behandling for bly eller kvikksølv forgiftning. Noen leger tror at chelation terapi kunne begynne å reversere hjertesykdom ved å binde seg til kalsium i plakk tilstopping blodårene dine og feiing den bort. Ingen studier har vist at denne prosessen faktisk fungerer.

Risiko

Noen leger er bekymret for sikkerheten til chelation terapi som behandling for hjertesykdom. En brennende følelse på injeksjonsstedet er den vanligste bivirkningen. Mindre vanlige, men mer alvorlige potensielle bivirkninger av chelation terapi inkluderer:

  • Feber
  • En plutselig fall i blodtrykket
  • Hodepine
  • Kvalme
  • Oppkast
  • Manglende evne til å lage nye blodceller
  • Unormalt lave blod-kalsiumnivå (hypokalsemi)

Husk at i chelation terapi, binder medisiner som brukes ikke bare til metaller og kalsium i blodet ditt, men også til mineraler som er en viktig del av kostholdet ditt. Etter chelation terapi, vil du bli gitt vitamintilskudd som inneholder store mengder mineraler som chelation terapi fjerner fra kroppen din. Sjeldne komplikasjoner av chelation terapi inkluderer permanent nyreskade eller fiasko. Dødsfall har forekommet hos enkelte chelation studier.

På grunn av den kjente risikoer og ukjente fordeler av chelation terapi, snakk med legen din før du prøver det som en hjertesykdom behandling.

Hvordan du forbereder

Før du velger chelation terapi for hjertesykdom, snakk med legen din om alle risikoene involvert i prosedyren.

Etter veiing av risiko, hvis du bestemmer deg for å ha chelation terapi, det er ingen spesielle forberedelser er nødvendig. Du må sitte i en stol i flere timer for å få chelation terapi, så kjole i komfortable klær for ditt besøk.

Hva du kan forvente

Under prosedyren
Chelation terapi er gjort i løpet av fem til 30 behandlinger med en lege eller alternativ medisin utøveren. Under hver behandling, du sitter i en stol og en IV linjen er satt inn i hånden eller armen. En flytende løsning er gitt til deg gjennom intravenøs tilgang. Hver behandling tar vanligvis flere timer. Du kan føle en midlertidig stikking eller brennende følelse på injeksjonsstedet.

Etter inngrepet
Etter inngrepet, kan du gå om dine daglige aktiviteter. Du vil være i stand til å kjøre selv hjem, spise ditt vanlige kosthold og gjøre husarbeid normalt. Du kan legge merke til noe hevelse rundt anklene eller at du trenger å urinere mer enn vanlig. Både resultat fra mengden av væske som er i løsningen injiseres i løpet av chelatering terapi.

Fordi løsningen brukes i chelation terapi også binder seg til vitaminer og mineraler i blodet ditt, må du ta kosttilskudd etter inngrepet for å erstatte dem. Du vil ta piller før du er ferdig med serie chelation behandlinger. Fordi kosttilskudd er sterk, må du følge instruksjonene for å ta dem.

Resultater

Det er uklart om chelation terapi kan forebygge eller behandle hjertesykdommer.