Childhood fedme

Definisjon

Childhood fedme er en alvorlig medisinsk tilstand som rammer barn og unge. Det skjer når et barn er godt over normal vekt for hans eller hennes alder og høyde. Childhood fedme er spesielt problematisk fordi de ekstra pounds starter ofte barn på veien til helseproblemer som en gang ble begrenset til voksne, slik som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Childhood fedme kan også føre til dårlig selvfølelse og depresjon.

En av de beste strategiene for å redusere barndommen fedme er å bedre kosthold og mosjonsvaner for hele familien. Behandling og forebygging av barndommen fedme bidrar til å beskytte helsen til barnet ditt nå og i fremtiden.

Se også

Symptomer

Ikke alle barn som bærer ekstra pounds er overvektige eller fete. Noen barn har større enn vanlig body rammer. Og barn normalt bære forskjellige mengder kroppsfett på de ulike stadier av utviklingen. Slik at du kanskje ikke vet bare ved å se på barnet ditt hvis hans eller hennes vekt er en helse bekymring.

Barnets lege kan hjelpe deg å finne ut om ditt barns vekt kan utgjøre helseproblemer, ved hjelp av vekstkurver og hvis nødvendig, andre tester.

Når bør du oppsøke lege
Hvis du er bekymret for at barnet ditt er å sette på for mye vekt, snakke med sin lege eller helsepersonell. Han eller hun vil vurdere barnets individuelle historie om vekst og utvikling, familien din vekt-for-høyde historie, og hvor barnet lander på vekstkurver. Dette kan bidra til å avgjøre om barnets vekt er i en usunn rekkevidde.

Se også

Årsaker

Selv om det er noen genetiske og hormonelle årsaker til barndommen fedme, det meste av tiden det er forårsaket av barna spiser for mye og trener for lite.

Langt mindre vanlig enn livsstil problemer er genetiske sykdommer og hormonelle lidelser som kan gjøre et barn mer sannsynlig å bli overvektige.

Se også

Risikofaktorer

Mange faktorer - vanligvis arbeider i kombinasjon - øke barnets risiko for å bli overvektig:

 • Diet. Regelmessig spise høy-kalori mat, for eksempel rask mat, bakevarer og salgsautomat snacks, kan lett føre til at barnet å få vekt. Laste opp på brus som inneholder sukker, godteri og desserter også kan føre til vektøkning. Mat-og drikkevarer som disse er høye på sukker, fett og kalorier.
 • Mangel på mosjon. Barn som ikke trener mye er mer sannsynlig å få vekt fordi de ikke brenner kalorier gjennom fysisk aktivitet. Inaktive fritidsaktiviteter, for eksempel ser på TV eller spiller videospill, bidrar til problemet.
 • Slektshistorie. Hvis barnet ditt kommer fra en familie av overvektige mennesker, kan han eller hun være mer sannsynlig å sette på overvekt, spesielt i et miljø der høy-kalori mat er alltid tilgjengelig og fysisk aktivitet er ikke oppmuntret.
 • Psykologiske faktorer. Noen barn overspiser til å takle problemer, eller for å håndtere følelser, for eksempel stress, eller for å bekjempe kjedsomhet. Deres foreldre kan ha lignende tendenser.
 • Familie faktorer. Hvis mange av dagligvarer du kjøper er lettere mat, som kjeks, chips og andre høy-kalori elementer, kan dette bidra til ditt barns vektøkning. Hvis du kan kontrollere ditt barns tilgang til høy-kalori mat, kan du være i stand til å hjelpe barnet ned i vekt.
 • Sosioøkonomiske faktorer. Foods som ikke vil ødelegge raskt, for eksempel frosne måltider, kjeks og småkaker inneholder ofte mye salt og fett. Disse matvarer er ofte rimeligere eller et enklere alternativ enn ferskere, sunnere matvarer.

Se også

Komplikasjoner

Childhood fedme kan ha komplikasjoner for den fysiske, sosiale og emosjonelle trivsel for barnet ditt.

Fysiske komplikasjoner

 • Type 2 diabetes. Type 2 diabetes hos barn er en kronisk tilstand som påvirker måten barnets kropp forbrenner sukker (glukose). Type 2 diabetes er forårsaket delvis av et dårlig kosthold, og kan ofte bli reversert ved å spise sunnere mat og trene.
 • Metabolsk syndrom. Metabolsk syndrom er ikke en sykdom i seg selv, men en klynge av tilstander som kan sette barnet i fare for å utvikle hjertesykdom, diabetes eller andre helseproblemer. Denne klyngen av forholdene omfatter høyt blodtrykk, høyt blodsukker, høyt kolesterol og overflødig mage fett.
 • Høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Barnet kan utvikle høyt blodtrykk eller høyt kolesterol hvis han eller hun spiser et dårlig kosthold. Disse faktorer kan bidra til oppbygging av plakk i arterier. Disse plaketter kan forårsake arteries å begrense og herde, noe som kan føre til hjerteinfarkt eller slag senere i livet.
 • Astma og andre pusteproblemer. Den ekstra vekt på barnets kropp kan føre til problemer med utvikling og helse for barnets lunger, som fører til astma eller andre pusteproblemer.
 • Søvnforstyrrelser. Søvnapné, en tilstand der barnet kan snorke eller har unormal puste når han eller hun sover, kan være en komplikasjon av barndommen fedme. Ta hensyn til pusteproblemer barnet ditt kan ha mens du sover.
 • Tidlig pubertet eller menstruasjon. Være overvektig kan skape hormon ubalanser for barnet ditt. Disse ubalansene kan føre til puberteten starter tidligere enn forventet.

Sosiale og emosjonelle komplikasjoner

 • Lav selvfølelse og mobbing. Barn ofte erte eller mobbe sine overvektige jevnaldrende, som lider et tap av selvtillit og en økt risiko for depresjon som resultat.
 • Atferd og læring problemer. Overvektige barn har en tendens til å ha mer angst og dårligere sosiale ferdigheter enn normal vekt barn har. På den ene ytterligheten, kan disse problemene føre overvektige barn til å handle ut og forstyrre sine klasserom. På den annen side kan de forårsake overvektige barn til sosialt trekke seg. Stress og angst kan også forstyrre læring. Skolerelatert angst kan skape en ond sirkel der stadig voksende bekymring brensel stadig fallende skoleprestasjoner.
 • Depresjon. Lav selvfølelse kan skape overveldende følelser av håpløshet i noen overvektige barn. Når barn mister håp om at deres liv vil bli bedre, kan de bli deprimert. En deprimert barn kan miste interessen i normale aktiviteter, sover mer enn vanlig eller gråte mye. Noen deprimerte barn skjule sin tristhet og vises følelsesmessig flat i stedet. Uansett, er depresjon som alvorlig hos barn som hos voksne. Hvis du tror barnet ditt er deprimert, snakke med ham eller henne, og dele dine bekymringer med hans eller hennes lege.

Se også

Forberedelser til din avtale

Barnets fastlege eller barnelege vil trolig gjøre den første diagnosen av barndommen fedme. Hvis barnet ditt har komplikasjoner fra å være overvektig, vil du sannsynligvis bli henvist til flere spesialister for å administrere alle dine barns forhold.

Fordi avtaler kan være kort, og det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være godt forberedt på eventuelle avtaler du har med ditt barns helsevesenet team. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og vet hva du kan forvente fra legen din.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. Hvis legen kommer til å teste barnets blodsukker eller kolesterol, kan barnet trenger å faste i 4-8 timer. Når du gjør en avtale, spør om noen form for faste er nødvendig.
 • Skriv ned eventuelle symptomer barnet opplever, inkludert alle som kan virke relatert.
 • Be et familiemedlem eller en venn til å bli med deg, hvis det er mulig. Administrerende barndommen fedme krever at du beholde mye informasjon, og det kan noen ganger være vanskelig å suge opp all informasjonen under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt.
 • Ta med en notisbok og en penn eller blyant, å skrive ned viktig informasjon.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen din.
 • Ta med eventuelle vekst målinger kan du ha spilt hjemme for å vise barnets lege.
 • Spill inn en typisk uke med måltider som barnet spiser for å vise barnets lege.

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål kan hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For overvektige barn, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hvilke andre helseproblemer kan barnet mitt?
 • Hva er behandlingstilbud for barnet mitt?
 • Finnes det medisiner som kan hjelpe administrere min barnets vekt og andre helsemessige forhold?
 • Hvor lenge vil behandlingen ta?
 • Hva kan jeg gjøre for å hjelpe barnet mitt gå ned i vekt?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem?
 • Hva nettsteder du anbefaler å besøke?

I tillegg til dine forberedte spørsmål, ikke nøl med å stille spørsmål i løpet av barnets avtale.

Childhood fedme. Psykologiske faktorer.
Childhood fedme. Psykologiske faktorer.

Hva du kan forvente fra legen din
Under avtalen, er din lege eller annet helsepersonell sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål om ditt barns kosthold, aktivitet, humør og tanker, og eventuelle symptomer barnet kan ha. Du kan bli bedt om slike spørsmål som:

 • Hva spiser barnet ditt i en typisk dag?
 • Hvor mye aktivitet får barnet ditt i en typisk dag?
 • Hva er de faktorene som du mener påvirker barnets vekt?
 • Hva dietter eller behandlinger, om noen, har du prøvd å hjelpe barnet ned i vekt?
 • Hvilke andre medisinske tilstander, om noen, har barnet ditt?
 • Har du noen familiemedlemmer med vektproblemer?
 • Er du klar til å gjøre endringer i din families livsstil å hjelpe barnet ned i vekt?
 • Hva tror du kan forhindre at barnet miste vekt?
 • Hvilke medisiner tar barnet ditt?
 • Hvor ofte har familien måltider sammen? Hjelper barnet å forberede maten?
 • Spiser barnet eller familien, mens du ser på TV eller bruker en datamaskin?

Hva du kan gjøre i mellomtiden
Hvis du har flere dager eller uker før barnets planlagt avtale, kan du begynne å gjøre noen endringer på egen hånd til familiens kosthold og aktivitetsnivå som du begynner reisen for å gå ned i vekt. Begynne å forberede sunnere måltider for familien din, og oppmuntre ditt barn til å være aktiv ved å ta turer, går for sykkelturer eller spille sport.

Se også

Tester og diagnose

Som en del av vanlig godt barnepass, beregner legen barnets body mass index (BMI) og avgjør hvor det faller på den nasjonale BMI-for-alder vekstkurve. BMI hjelper indikere om barnet ditt er overvektig for hans eller hennes alder og høyde.

Bruke vekstkurve, bestemmer legen barnets persentil, som betyr hvordan barnet sammenligner med andre barn av samme kjønn og alder. Så, for eksempel, kan du bli fortalt at barnet er i 80-persentil. Dette betyr at sammenlignet med andre barn av samme kjønn og alder, 80 prosent har en lavere BMI.

Satt grenseverdier på disse vekstkurver, etablert av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), bidra til å identifisere overvektige barn:

 • BMI-for-alder mellom 85th og 94th percentil - overvektig
 • BMI-for-alder 95th persentil eller over - fedme

Fordi BMI ikke vurdere ting som å være muskuløs eller ha en større enn gjennomsnittlig kropp ramme og fordi vekst mønstre varierer sterkt blant barn, legen også faktorer barnets vekst og utvikling i betraktning. Dette bidrar til å avgjøre om barnets vekt er en helse bekymring.

I tillegg til BMI og kartlegging vekt på vekstkurver, vurderer legen også:

 • Din familie historie av fedme og vekt-relaterte helseproblemer, som for eksempel diabetes
 • Ditt barns matvaner
 • Barnets aktivitetsnivå
 • Andre helsemessige forhold barnet ditt kan ha

Blodprøver
Barnets lege kan ta blodtester hvis han eller hun finner at barnet ditt er overvektig. Disse testene inkluderer:

 • En kolesterol test
 • En blodsukker test (fastende blodsukker)
 • Andre blodprøver for å sjekke for hormon ubalanser som kan påvirke barnets vekt

Noen av disse testene krever at barnet ikke spise eller drikke noe for opptil åtte timer før testen. Barnets lege skal fortelle deg om barnet bør faste før en blodprøve.

Se også

Behandlinger og medisiner

Behandling for overvektige barn er basert på barnets alder og om han eller hun har andre medisinske tilstander. Behandlingen inkluderer vanligvis endringer i ditt barns kosthold og fysisk aktivitet. I visse tilfeller kan behandlingen ta medisiner eller vekt-tap kirurgi.

Behandling for barn under 7 år
For barn under 7 år som ikke har andre helsemessige bekymringer, kan målet for behandlingen være vekt vedlikehold i stedet for vekttap. Denne strategien gjør barnet til å legge inches i høyden, men ikke pounds, forårsaker BMI-for-alder til å falle over tid til en sunnere utvalg. Men for en overvektig barn, kan opprettholde vekten mens du venter å vokse høyere være like vanskelig som å miste vekt er for eldre mennesker.

Behandling for barn 7 år og eldre
Vekttap er vanligvis anbefalt for barn som er eldre enn 7 år eller for yngre barn som har knyttet helsemessige bekymringer. Vekttap bør være langsom og jevn - alt fra £ 1 (ca 0,5 kilo) en uke til 1 kilo i måneden, avhengig av barnets tilstand.

Metodene for å opprettholde barnets nåværende vekt eller miste vekt er den samme: Barnet ditt trenger å spise et sunt kosthold og øke hans eller hennes fysiske aktivitet. Suksess avhenger i stor grad på din forpliktelse til å hjelpe barnet ditt gjør disse endringene. Tenk på spisevaner og mosjonsvaner som to sider av samme sak: Når du tenker på en, må du også vurdere den andre.

Sunn mat
Foreldre er de som kjøper mat, lage maten og bestemme hvor maten er spist. Selv små endringer kan gjøre en stor forskjell i ditt barns helse.

 • Når du kjøper dagligvarer, velger frukt og grønnsaker. Convenience matvarer, for eksempel cookies, kjeks og tilberedte måltider, er ofte høy i sukker og fett. Alltid ha sunne snacks tilgjengelig. Og aldri bruke mat som belønning eller straff.
 • Begrense søtet drikke, inkludert de som inneholder fruktjuice. Disse drikker gir liten næringsverdi i bytte for sine høye kalorier. De kan også gjøre at barnet føler for full til å spise sunnere mat.
 • Sette seg ned sammen for familiens måltider Gjør det en hendelse -. En tid for å dele nyheter og fortelle historier. Fraråder å spise foran en skjerm, for eksempel en TV, datamaskin eller spillkonsoll. Dette fører til rask spising og senket bevissthet om hvor mye du spiser.
 • Begrens antall ganger du spise ute, spesielt på fast-food restauranter. Mange av menyvalgene er høy i fett og kalorier.

Fysisk aktivitet
En viktig del av vekttap, spesielt for barn, er fysisk aktivitet. Det er ikke bare brenner kalorier, men også bygger sterke bein og muskler, og hjelper barna sover godt om natten og holde seg våken i løpet av dagen. Slike vaner etablert i barndommen hjelpe ungdom opprettholde en sunn vekt til tross for de hormonelle endringer, rask vekst og sosiale påvirkninger som ofte fører til overspising. Og aktive barn er mer sannsynlig å bli fit voksne.

Å øke barnets aktivitetsnivå:

 • Begrense rekreasjons datamaskin og TV-tid til ikke mer enn to timer i døgnet. En sikker måte å øke ditt barns aktivitetsnivå er å begrense antall timer han eller hun får lov til å se på TV hver dag. Andre stillesittende aktiviteter - spiller video og dataspill eller snakker i telefonen - også bør begrenses. Ikke la barnet spise mens du ser en elektronisk skjerm, det holder barnet ditt fra å være klar over hvor mye han eller hun spiser.
 • . Vektlegge aktivitet, ikke trening Barnets aktivitet trenger ikke å være et strukturert treningsprogram - objektet er bare for å få ham eller henne flytting. Free-lekeaktiviteter, for eksempel spille skjul-og-søker, tag eller hoppe-tau, kan være stor for å brenne kalorier og forbedre kondisjonen.
 • Finn aktiviteter barnet liker å gjøre. For eksempel, hvis barnet ditt er kunstnerisk anlagt, dra på fottur i naturen for å samle blader og steiner som barnet kan bruke til å lage en collage. Dersom barnet liker å klatre, leder for den nærmeste nabolaget jungle gym eller klatrevegg. Dersom barnet liker å lese, og deretter gå eller sykle til nabolaget biblioteket for en bok.
 • Hvis du ønsker en aktiv barn, være aktiv selv. Finn morsomme aktiviteter som hele familien kan gjøre sammen. Aldri gjøre øvelsen synes en straff eller et ork.
 • Variere aktivitetene. La hvert barn ta en sving velger aktiviteten av dagen eller uken. Batting praksis, bowling og svømming alle teller. Det som teller er at du gjør noe aktivt.

Medisiner
En resept vekttap narkotika er tilgjengelig i Europa for ungdom: orlistat (Xenical). Orlistat, som er godkjent for ungdom eldre enn 12, hindrer opptaket av fett i tarmen.

The Food and Drug Administration har godkjent en redusert styrke over-the-counter (reseptfrie) versjon av orlistat (Alli). Selv om lett tilgjengelig i apotek og apoteker, er Alli ikke godkjent for barn eller tenåringer under 18 år.

Reseptbelagte medisiner er ikke ofte anbefalt for ungdom. Risikoen ved å ta en reseptbelagte medisiner lang sikt er ukjent, og medisinen effekt på vekttap og vekt vedlikehold for ungdom er fortsatt avhørt. Og vekttap narkotika ikke erstatte behovet for å vedta et sunt kosthold og mosjon regime.

Hvis barnet ditt har høyt kolesterol, er det mulig legen kan anbefale å gi barnet ditt et statin medisiner. Statiner bidra til lavere kolesterol, men deres bruk hos barn er fortsatt kontroversielt, siden det er usikkert hva langsiktige bivirkninger de kan ha. På grunn av uenighet i det medisinske miljøet om behandling av høyt kolesterol hos barn, snakke med barnets lege om hva som er best for barnet ditt.

Forberedelser til din avtale. Sosioøkonomiske faktorer.
Forberedelser til din avtale. Sosioøkonomiske faktorer.

Vekt-tap kirurgi
Vekt-tap kirurgi kan være et trygt og effektivt alternativ for noen alvorlig overvektige ungdommer som har vært ute av stand til å gå ned i vekt ved hjelp av konvensjonelle vekttap metoder. Men som med alle typer kirurgi, det er potensielle risiko og langsiktige komplikasjoner. Også de langsiktige effektene av vekt-tap kirurgi på et barns fremtidige vekst og utvikling er i stor grad ukjent.

Vekt-tap kirurgi hos ungdom er uvanlig. Men legen kan anbefale denne operasjonen hvis barnets vekt utgjør en større helsetrussel enn gjør den potensielle risikoen ved kirurgi. Det er viktig at et barn blir vurdert for vekt-tap kirurgi møte med et team av pediatriske spesialister, inkludert en pediatrisk endokrinolog.

Likevel, er kirurgi ikke enkle svar for vekttap. Det garanterer ikke at barnet mister alle hans eller hennes overflødig vekt eller at barnet holder den av lang sikt. Det heller ikke erstatte behovet for å følge et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet program.

Se også

Livsstil og hjem rettsmidler

Fordi medisiner og operasjoner ikke er anbefalt for barn fra 7 år og yngre, og er ikke ofte anbefalt for barn som er eldre enn 7, livsstilsendringer er vanligvis den beste barndommen fedme behandling. Barnets beste sjanse til å få til en sunn vekt er å begynne å spise et sunt kosthold og trene mer.

Sunn mat
Foreldre er de som kjøper mat, lage maten og bestemme hvor maten er spist. Selv små endringer kan gjøre en stor forskjell i ditt barns helse.

 • Når du kjøper dagligvarer, velger frukt og grønnsaker. Convenience matvarer, for eksempel cookies, kjeks og tilberedte måltider, er høye på sukker og fett. Alltid ha sunne snacks tilgjengelig. Og aldri bruke mat som belønning eller straff.
 • Begrense søtet drikke, inkludert de som inneholder fruktjuice. Disse drikker gir liten næringsverdi i bytte for sine høye kalorier. De kan også gjøre at barnet føler for full til å spise sunnere mat.
 • Sette seg ned sammen for familiens måltider Gjør det en hendelse -. En tid for å dele nyheter og fortelle historier. Fraråder å spise foran en skjerm, for eksempel en TV, datamaskin eller spillkonsoll. Dette fører til rask spising og senket bevissthet om hvor mye du spiser.
 • Begrens antall ganger du spise ute, spesielt på fast-food restauranter. Mange av menyvalgene er høy i fett og kalorier.

Fysisk aktivitet
En viktig del av vekttap, spesielt for barn, er fysisk aktivitet. Det er ikke bare brenner kalorier, men også bygger sterke bein og muskler, og hjelper barna sover godt om natten og holde seg våken i løpet av dagen. Slike vaner etablert i barndommen hjelpe ungdom opprettholde en sunn vekt til tross for de hormonelle endringer, rask vekst og sosiale påvirkninger som ofte fører til overspising. Og aktive barn er mer sannsynlig å bli fit voksne.

Å øke barnets aktivitetsnivå:

 • Begrense rekreasjons datamaskin og TV-tid til ikke mer enn to timer i døgnet. En sikker måte å øke ditt barns aktivitetsnivå er å begrense antall timer han eller hun får lov til å se på TV hver dag. Andre stillesittende aktiviteter - spiller video og dataspill eller snakker i telefonen - også bør begrenses.
 • . Vektlegge aktivitet, ikke trening Barnets aktivitet trenger ikke å være et strukturert treningsprogram - objektet er bare for å få ham eller henne flytting. Free-lekeaktiviteter, for eksempel spille skjul-og-søker, tag eller hoppe-tau, kan være stor for å brenne kalorier og forbedre kondisjonen.
 • Finn aktiviteter barnet liker å gjøre. For eksempel, hvis barnet ditt er kunstnerisk anlagt, dra på fottur i naturen for å samle blader og steiner som barnet kan bruke til å lage en collage. Dersom barnet liker å klatre, leder for den nærmeste nabolaget jungle gym eller klatrevegg. Dersom barnet liker å lese, og deretter gå eller sykle til nabolaget biblioteket for en bok.
 • Hvis du ønsker en aktiv barn, være aktiv selv. Finn morsomme aktiviteter som hele familien kan gjøre sammen. Aldri gjøre øvelsen synes en straff eller et ork.
 • Variere aktivitetene. La hvert barn ta en sving velger aktiviteten av dagen eller uken. Batting praksis, bowling og svømming alle teller. Det som teller er at du gjør noe aktivt.

Se også

Mestring og støtte

Foreldre spiller en avgjørende rolle i å hjelpe barn som er overvektige føler seg elsket og kontroll over vekten sin. Utnytt alle muligheter til å bygge ditt barns selvfølelse. Ikke vær redd for å ta opp temaet helse og fitness, men vær følsom at et barn kan vise din bekymring som en fornærmelse. Snakk med barna direkte, åpent og uten å være kritisk eller fordømmende.

I tillegg bør du vurdere følgende råd:

 • Vær følsom for barnets behov og følelser. Bli aktiv er en viktig livsstilsendring for barnet ditt å gjøre, men barnet ditt er mer sannsynlig å holde seg til disse endringene hvis du lar ham eller henne velge hvilke fysiske aktiviteter han eller hun er komfortabel med.
 • Finne grunner til å rose barnet ditt arbeid. Feire små, inkrementelle endringer, men ikke belønne med mat. Velge andre måter å merke barnets prestasjoner, som for eksempel å gå til bowlinghall eller en lokal park.
 • Snakk med barnet om hans eller hennes følelser. Hjelp barnet å finne måter å håndtere sine følelser som ikke involverer å spise.
 • Hjelp barnet ditt fokus på positive mål. For eksempel påpeke at han eller hun kan nå sykkelen i mer enn 20 minutter uten å bli sliten eller kan kjøre det nødvendige antall runder i gymtimen.

Se også

Forebygging

Enten barnet ditt er i fare for å bli overvektig eller for tiden på en sunn vekt, kan du ta proaktive tiltak for å få eller holde ting på rett spor.

 • Planlegg årlige godt barnet besøk. Ta barnet til legen for godt barnet helsesjekk minst en gang i året. Under dette besøket, måler legen barnets høyde og vekt og beregner sin BMI. Økninger i ditt barns BMI eller i hans eller hennes persentil rang over ett år, spesielt hvis barnet er eldre enn fire, er et mulig tegn på at barnet ditt er i fare for å bli overvektig.
 • Sette et godt eksempel. Kontroller at du spiser sunn mat og trener regelmessig for å opprettholde vekten din. Deretter invitere barnet til å bli med deg.
 • Unngå mat-relaterte maktkamper med barnet ditt Du kan utilsiktet legge grunnlaget for slike kamper ved å gi eller holde tilbake visse matvarer -. Søtsaker, for eksempel - som belønning eller straff. Som en generell regel, ikke bruke mat som belønning eller straff.
 • Vektlegge det positive Oppmuntre en sunn livsstil ved å fremheve det positive -. Moro av å spille utenfor eller utvalg av frisk frukt du kan få hele året, for eksempel. Understreke fordelene ved trening bortsett fra å bidra til å håndtere vekt. For eksempel, det gjør hjertet, lungene og andre muskler sterkere. Hvis du fremme ditt barns naturlige tilbøyelighet til å løpe rundt, utforske og spise bare når sulten - ikke ut av kjedsomhet - en sunn vekt bør ta vare på seg selv.
 • Vær tålmodig. Mange overvektige barn vokse inn sine ekstra pounds som de får høyere. Innser også at et intenst fokus på ditt barns spisevaner og vekt kan lett slå tilbake, noe som fører et barn til å overspise enda mer, eller muligens gjør ham eller henne mer utsatt for å utvikle en spiseforstyrrelse.
 • Bli ansvarlig om din egen vekt. Fedme oppstår ofte i flere familiemedlemmer. Hvis du trenger å gå ned i vekt, vil gjøre det motivere barnet til å gjøre det samme. Ikke forvent at barnet skal gjøre noe du er villig til å gjøre for deg selv.

Se også