Diabetes

Definisjon

Diabetes mellitus refererer til en gruppe av sykdommer som påvirker hvordan kroppen bruker blodsukker, ofte kalt blodsukker. Glukose er viktig for helsen din fordi det er en viktig kilde til energi for cellene som utgjør muskler og vev. Det er også hjernen din viktigste kilde til drivstoff.

Hvis du har diabetes, uansett hvilken type, betyr det at du har for mye glukose i blodet, selv om årsakene kan variere. For mye glukose kan føre til alvorlige helseproblemer.

Kroniske diabetes tilstander omfatter diabetes type 1 og type 2 diabetes. Potensielt reversible diabetes forholdene omfatter prediabetes - når blodsukkeret er høyere enn normalt, men ikke høyt nok til å bli klassifisert som diabetes - og svangerskapsdiabetes, som oppstår under svangerskapet, men kan løse etter at barnet er levert.

Se også

Symptomer

Diabetes symptomene varierer avhengig av hvor mye blodsukkeret er forhøyet. Noen mennesker, spesielt de med prediabetes eller type 2 diabetes, kan ikke oppleve symptomer i utgangspunktet. I type 1 diabetes, symptomer tendens til å komme på raskt og være mer alvorlig. Noen av tegn og symptomer på type 1 og type 2 diabetes er:

 • Økt tørste
 • Hyppig vannlating
 • Ekstrem sult
 • Uforklarlig vekttap
 • Tilstedeværelse av ketoner i urinen (ketoner er et biprodukt av nedbryting av muskler og fett som skjer når det ikke er nok insulin)
 • Fatigue
 • Tåkesyn
 • Slow-healing sår
 • Høyt blodtrykk
 • Hyppige infeksjoner, for eksempel tannkjøttet eller hudinfeksjoner og vaginal eller blære infeksjoner

Selv om type 1 diabetes kan utvikle i alle aldre, vises det vanligvis i barndommen eller ungdomsårene. Type 2 diabetes, den mer vanlige typen, kan utvikle seg til enhver alder og er ofte forebygges.

Når bør du oppsøke lege

 • Hvis du mistenker at du eller barnet ditt har diabetes. Hvis du oppdager eventuelle diabetes symptomer, kontakt lege. Den tidligere tilstanden er diagnostisert, kan jo raskere behandlingen starter.
 • Hvis du allerede har blitt diagnostisert med diabetes. Når du har mottatt din diagnose, må du nøye medisinsk oppfølging før blodsukkernivået stabilisere seg.

Se også

Årsaker

For å forstå diabetes, må du først forstå hvordan glukose blir normalt behandlet i kroppen.

Hvordan insulin fungerer
Insulin er et hormon som kommer fra bukspyttkjertelen, en kjertel som ligger bak og under magen.

 • Bukspyttkjertelen skiller ut insulin i blodet.
 • Insulinet sirkulerer, slik at sukker for å gå inn i cellene.
 • Insulin senker mengden av sukker i blodet ditt.
 • Som blodsukkeret synker, øker også utskillelsen av insulin fra bukspyttkjertelen.

Rollen til glukose
Glukose - en sukker - er en viktig kilde til energi for cellene som utgjør muskler og annet vev.

 • Glukose kommer fra to hovedkilder: mat og din lever.
 • Sukker er absorbert i blodstrømmen, hvor den kommer inn i celler ved hjelp av insulin.
 • Leveren lagrer og gjør glukose.
 • Når insulinnivået er lavt, for eksempel når du ikke har spist på en stund, forbrenner leveren lagret glykogen til glukose for å holde blodsukkeret innenfor et normalt nivå.

Årsakene til type 1 diabetes
I type 1 diabetes, immunforsvaret - ødelegger angrep og dine insulin-produserende celler i bukspyttkjertelen - som vanligvis kjemper skadelige bakterier eller virus. Dette etterlater deg med liten eller ingen insulin. I stedet for å bli transportert inn i cellene, bygger sukker opp i blodet ditt. Type 1 er antatt å være forårsaket av en kombinasjon av genetisk disposisjon og miljømessige faktorer, skjønt nøyaktig hva mange av disse faktorene er fremdeles uklar.

Årsaker til prediabetes og type 2 diabetes
I prediabetes - noe som kan føre til type 2 diabetes - og i type 2 diabetes, cellene blir motstandsdyktige mot virkningen av insulin, og bukspyttkjertelen ikke klarer å lage nok insulin til å overvinne denne motstanden. Istedenfor å flytte inn i cellene der det trengs for energi, bygger sukker opp i blodet ditt. Akkurat hvorfor dette skjer er usikkert, men som ved type 1 diabetes, er det antatt at genetiske og miljømessige faktorer spiller en rolle i utviklingen av type 2. Å være overvektig er sterkt knyttet til utvikling av type 2 diabetes, men ikke alle med type 2 er overvektige.

Årsaker til svangerskapsdiabetes
Under graviditet, produserer morkaken hormoner for å opprettholde svangerskapet. Disse hormonene gjør cellene mer motstandsdyktig mot insulin. Som din morkaken vokser seg større i andre og tredje trimester, skiller det mer av disse hormonene - noe som gjør det enda vanskeligere for insulin å gjøre jobben sin.

Normalt svarer bukspyttkjertelen ved å produsere nok ekstra insulin for å overvinne denne motstanden. Men noen ganger bukspyttkjertelen ikke kan holde tritt. Når dette skjer, blir for lite glukose inn i cellene og for mye forblir i blodet. Dette er svangerskapsdiabetes.

Se også

Risikofaktorer

Risikofaktorer for diabetes er avhengig av hvilken type diabetes.

Risikofaktorer for type 1 diabetes
Selv om den eksakte årsaken til type 1 diabetes er ukjent, genetiske faktorer spiller trolig en rolle. Risikoen for å utvikle type 1 diabetes øker hvis du har en forelder eller søsken som har type 1 diabetes. Miljømessige faktorer, som for eksempel eksponering til en viral sykdom, også trolig spille noen rolle i type 1 diabetes. Andre faktorer som kan øke risikoen inkluderer:

 • Tilstedeværelsen av skadelige immunsystem celler som gjør autoantistoffer. Noen ganger familiemedlemmer av personer med type 1 diabetes er testet for forekomst av diabetes antistoffer. Hvis du har disse antistoffene, har du en økt risiko for å utvikle type 1 diabetes. Men, ikke alle som har disse antistoffene utvikler type 1.
 • . Kosten faktorer En rekke kosttilskudd faktorer har vært knyttet til økt risiko for type 1 diabetes, slik som lav vitamin D forbruk, tidlig eksponering for kumelk eller kumelk formel, eller eksponering for korn før 4 måneders alder. Imidlertid har ingen av disse faktorer blitt vist å forårsake type 1 diabetes.
 • Race. Type 1 diabetes er mer vanlig i hvite enn i andre løp.
 • Geografi. Enkelte land, som Finland og Sverige, har høyere forekomst av type 1 diabetes.

Risikofaktorer for prediabetes og type 2 diabetes
Forskere forstår ikke helt hvorfor noen mennesker utvikler prediabetes og type 2 diabetes og andre ikke. Det er klart at visse faktorer som øker risikoen imidlertid inkludert:

 • Vekt. Jo mer fettvev du har, jo mer motstandsdyktig dine celler blir til insulin.
 • Inaktivitet. Jo mindre aktiv du er, jo større risiko. Fysisk aktivitet hjelper deg å kontrollere vekten, bruker opp glukose som energi og gjør cellene mer følsomme for insulin. Trene mindre enn tre ganger i uken kan øke risikoen for type 2 diabetes.
 • Familiens historie. Risikoen øker dersom en forelder eller søsken har type 2 diabetes.
 • Race Selv om det er uklart hvorfor, folk av visse raser -. Blant svarte, latinamerikanere, European indianere og asiater - har høyere risiko.
 • Alder. Risikoen øker når du blir eldre. Dette kan være fordi du har en tendens til å trene mindre, mister muskelmasse og få vekt som du alder. Men type 2 diabetes øker også dramatisk blant barn, ungdom og yngre voksne.
 • Svangerskapsdiabetes. Hvis du utviklet svangerskapsdiabetes da du var gravid, risikoen for å utvikle prediabetes og type 2 diabetes senere øker. Hvis du fødte en baby som veier mer enn 9 pounds (4 kilo), er du også i fare for type 2 diabetes.
 • Polycystisk ovariesyndrom For kvinner som har polycystisk ovariesyndrom -. En vanlig tilstand karakterisert ved uregelmessig menstruasjon, overflødig hårvekst og fedme - øker risikoen for diabetes.
 • Høyt blodtrykk. Ha blodtrykket over 140/90mm Hg er knyttet til økt risiko for type 2 diabetes.
 • Unormale kolesterolverdier. Hvis du har lave nivåer av high-density lipoprotein (HDL), eller "gode" kolesterolet, er risikoen for type 2 diabetes høyere. Lave nivåer av HDL er definert som under 35 mg / dl.
 • Høye nivåer av triglyserider. Triglyserider er et fett gjennomført i blodet. Hvis triglyseridnivåer er over 250 mg / dl, er risikoen for diabetes øker.

Risikofaktorer for svangerskapsdiabetes
Enhver gravid kvinne kan utvikle svangerskapsdiabetes, men noen kvinner har større risiko enn andre. Risikofaktorer for svangerskapsdiabetes er:

 • Alder. Kvinner eldre enn 25 år har økt risiko.
 • Familie eller personlige historie Risikoen øker hvis du har prediabetes -. En forløper til type 2 diabetes - eller hvis et nært familiemedlem, for eksempel en forelder eller søsken, har type 2 diabetes. Du er også større risiko hvis du hadde svangerskapsdiabetes under en tidligere graviditet, hvis du leverte en veldig stor baby eller hvis du hadde en uforklarlig dødfødsel.
 • Vekt. Være overvektig før svangerskapet øker risikoen.
 • Race. Av grunner som ikke er klare, kvinner som er svart, spanske, europeiske indisk eller asiatisk er mer sannsynlig å utvikle svangerskapsdiabetes.

Se også

Komplikasjoner

Langsiktige komplikasjoner av diabetes utvikles gradvis. Jo lenger du har diabetes - og jo mindre kontrollert blodsukkeret ditt - jo høyere er risikoen for komplikasjoner. Til slutt, kan diabetes komplikasjoner være invalidiserende eller livstruende. Mulige komplikasjoner omfatter:

 • Hjerte-og karsykdommer. Diabetes øker dramatisk risikoen for ulike hjerte-problemer, inkludert koronarsykdom med brystsmerter (angina), hjerteinfarkt, hjerneslag og innsnevring av arteriene (aterosklerose). Hvis du har diabetes, er det mer sannsynlig å ha hjertesykdom eller slag.
 • Nerveskader (nevropati). Overflødig sukker kan skade veggene i små blodkar (kapillærer) som nærer nervene, spesielt i bena. Dette kan føre til prikking, nummenhet, svie eller smerte som vanligvis begynner på tuppen av tærne eller fingrene og gradvis sprer seg oppover. Venstre ubehandlet, kan du miste all følelse av følelse i de berørte lemmer. Skader på nerver knyttet til fordøyelsen kan forårsake problemer med kvalme, oppkast, diaré eller forstoppelse. For menn kan det føre til erektil dysfunksjon.
 • Nyreskade (nefropati). Nyrene inneholde millioner av bittesmå blodårer klynger (glomeruli) som filtrerer avfall fra blodet ditt. Diabetes kan skade denne delikate filtrering system. Alvorlig skade kan føre til nyresvikt eller irreversible sluttstadiet nyresykdom, som kan kreve dialyse eller nyretransplantasjon. Satsene for alvorlig nyresykdom har falt betydelig de siste årene, trolig på grunn av forbedringer i diabetesbehandlingen.
 • Øyeskade (retinopati). Diabetes kan skade blodkarene i netthinnen (diabetisk retinopati), som potensielt kan føre til blindhet. Diabetes øker også risikoen for andre alvorlige syn tilstander, slik som grå stær og glaukom.
 • Foot skader. Nerveskader i føttene eller dårlig blodtilførsel til føttene øker risikoen for ulike foten komplikasjoner. Venstre ubehandlet, kan kutt og blemmer bli alvorlige infeksjoner. Alvorlig skade kan kreve tå, fot eller ben amputasjon.
 • Hud og munn forhold. Diabetes kan gjøre deg mer mottakelig for hud problemer, inkludert bakterier og sopp. Tyggegummi infeksjoner også kan være en bekymring, spesielt hvis du har en historie med dårlig tannhygiene.
 • Osteoporose. Diabetes kan føre til lavere enn normal bentetthet, øker risikoen for osteoporose.
 • Alzheimers sykdom. Type 2 diabetes, kan øke risikoen for Alzheimers sykdom. Fattigere blodsukkerkontrollen, jo større er risikoen ser ut til å være. En teori er at hjerte-problemer forårsaket av diabetes kan bidra til demens ved å blokkere blodtilførselen til hjernen eller forårsaker slag. Andre muligheter er at for mye insulin i blodet fører til hjerne-skade inflammasjon, eller mangel på insulin i hjernen berøver hjerneceller av glukose.
 • Kreft. Personer med diabetes har en høyere risiko for enkelte kreftformer. Men årsakene er ikke klart. Det kan være at de faktorer som øker risikoen for type 2 diabetes, også øke risikoen for cancer, eller det kan være en faktor i sykdommen eller dens behandling. Dette er et aktivt område på forskning, men i mellomtiden er ingen endringer i behandling anbefales.

Komplikasjoner av svangerskapsdiabetes
De fleste kvinner som har svangerskapsdiabetes levere sunne babyer. Imidlertid kan ubehandlet eller ukontrollert blodsukker føre til problemer for deg og din baby.

Komplikasjoner i din baby kan oppstå som et resultat av svangerskapsdiabetes:

 • Overflødig vekst. Ekstra glukose kan krysse morkaken, noe som utløser barnets bukspyttkjertelen til å lage ekstra insulin. Dette kan føre til at barnet skal bli for stor (macrosomia). Svært store babyer er mer sannsynlig å kreve et keisersnitt fødsel.
 • Lavt blodsukker. Noen ganger barn av mødre med svangerskapsdiabetes utvikle lavt blodsukker (hypoglykemi) kort tid etter fødselen fordi deres eget insulin produksjonen er høy. Spør feedings og noen ganger en intravenøs glukose løsning kan returnere barnets blodsukkeret til det normale.
 • Respiratorisk distress syndrom Hvis babyen blir levert tidlig, respiratorisk distress syndrom -. En tilstand som gjør det vanskelig å puste - er mulig. Babyer som har respiratorisk distress syndrom kan trenge hjelp med å puste inntil lungene bli sterkere.
 • Gulsott. Denne gulaktig misfarging av huden og det hvite i øynene kan oppstå hvis en baby leveren ikke er moden nok til å bryte ned et stoff som heter bilirubin, som normalt dannes når kroppen resirkulerer gamle eller ødelagte røde blodceller. Selv om gulsott vanligvis ikke en grunn til bekymring, er nøye overvåking viktig.
 • Type 2 diabetes senere i livet. Barn av mødre som har svangerskapsdiabetes har høyere risiko for å utvikle fedme og type 2 diabetes senere i livet.
 • Død. Ubehandlet svangerskapsdiabetes kan resultere i en baby død enten før eller rett etter fødselen.

Komplikasjoner i du kan også oppstå som følge av svangerskapsdiabetes:

 • Preeklampsi. Denne tilstanden kjennetegnes av høyt blodtrykk, overflødig protein i urinen, og hevelser i bena og føttene. Svangerskapsforgiftning kan føre til alvorlige eller livstruende komplikasjoner for både mor og baby.
 • Etterfølgende svangerskapsdiabetes. Når du har hatt svangerskapsdiabetes i ett svangerskap, er det mer sannsynlig å ha det igjen med neste graviditet. Du er også mer sannsynlig å utvikle diabetes - typisk type 2 diabetes - som du blir eldre.

Komplikasjoner av prediabetes
Prediabetes kan utvikle seg til type 2 diabetes.

Se også

Forberedelser til din avtale

Du er sannsynligvis å starte med å se din fastlege hvis du har diabetes symptomer. Hvis barnet ditt har diabetes symptomer, kan du se ditt barns barnelege. Hvis blodsukkernivået er ekstremt høy, vil du sannsynligvis bli sendt til legevakten. Hvis blodsukkernivået er ikke høy nok til å sette deg eller barnet ditt umiddelbart i fare, kan du bli henvist til en lege som er spesialist i diabetes, blant andre lidelser (endokrinolog).

Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen og for å vite hva du kan forvente.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. Når du gjøre avtale, spør om det er noe du trenger å gjøre på forhånd. Dette vil trolig inkludere begrense din diett, som for et fastende blodsukker test.
 • Skriv ned alle symptomene du opplever, inkludert alle som kan virke relatert.
 • Skriv ned viktig personlig informasjon, inkludert store påkjenninger eller nylige forandringer i livet. Hvis du overvåker glukose verdier hjemme, ta med en registrering av blodsukkermålinger, detaljering datoer og klokkeslett for testing.
 • Lag en liste over eventuelle allergier du har, og alle medisiner, vitaminer og kosttilskudd du tar.
 • Spill inn din familiens sykdomshistorie. Spesielt oppmerksom på eventuelle slektninger som har hatt diabetes, hjerteinfarkt eller slag.
 • Ta et familiemedlem eller en venn, hvis mulig. Noen som følger deg kan hjelpe deg å huske informasjonen du trenger.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen din. Spør om aspekter av din diabetes ledelse du er usikker på.
 • Vær oppmerksom på at hvis du trenger noen medikamenter på resept. Legen kan fornye resepter mens du er der.

Utarbeide en liste med spørsmål kan hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid med legen din. For diabetes, noen spørsmål spør inkluderer:

 • Er symptomene jeg har knyttet til mitt diabetes eller annen sykdom?
 • Hvilke tester trenger jeg for å best mulig kan håndtere min diabetes?
 • Hva annet kan jeg gjøre for å beskytte min helse?
 • Hva er andre alternativer for å behandle min diabetes?
 • Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere disse forholdene sammen?
 • Er det begrensninger jeg må følge?
 • Bør jeg gå til en annen spesialist, for eksempel en ernæringsfysiolog eller diabetes pedagog?
 • Er det et generisk alternativ til den medisinen du forskrivning?
 • Er det brosjyrer eller annet trykt materiale jeg kan ta med meg? Hva nettsteder anbefaler dere?

Ikke nøl med å spørre noen andre spørsmål du har.

Diabetes. Hvis du mistenker at du eller barnet ditt har diabetes.
Diabetes. Hvis du mistenker at du eller barnet ditt har diabetes.

Hva du kan forvente fra legen din
Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål, for eksempel:

 • Når begynte du å være bekymret for å ha diabetes? Hvilke symptomer varslet deg?
 • Har symptomene vært kontinuerlig eller sporadisk?
 • Hvor alvorlige er symptomene dine?
 • Har du en familie historie av svangerskapsforgiftning eller diabetes?
 • Fortell meg om kostholdet ditt.
 • Trener du? Hvilken type og hvor mye?

Se også

Tester og diagnose

Symptomer på type 1 diabetes ofte dukker opp plutselig og er ofte grunnen til å sjekke blodsukkernivået. Fordi symptomene på andre typer diabetes og prediabetes kommer på mer gradvis eller ikke kan være tydelig, har den europeiske Diabetes Association (ADA) anbefales screening retningslinjer. ADA anbefaler at følgende personer være skjermet for diabetes:

 • Alle med en body mass index høyere enn 25, uansett alder, som har flere risikofaktorer, som høyt blodtrykk, en stillesittende livsstil, en historie med polycystisk ovariesyndrom, etter å ha levert en baby som veide mer enn 9 pounds, en historie av diabetes i svangerskapet, høyt kolesterol nivåer, en historie med hjertesykdom, eller å ha en nær slektning med diabetes.
 • Noen eldre enn 45 år anbefales å motta en innledende blodsukkeret screening, og deretter, hvis resultatene er normale, skal skjermes deretter hvert tredje år.

Tester for type 1 og type 2 diabetes

 • Glykosylert hemoglobin (HbA1c) test. Denne blodprøven viser gjennomsnittlig blodsukker nivå de siste to til tre måneder. Den måler hvor mange prosent av blodsukker festet til hemoglobin, oksygen-bærer protein i røde blodceller. Jo høyere blodsukkernivået ditt, jo mer hemoglobin du vil ha med sukker vedlagt. En A1C nivå på 6,5 prosent eller høyere på to separate tester viser at du har diabetes.

Hvis HbA1C testresultatene er ikke konsekvent, er testen ikke er tilgjengelig, eller hvis du har visse vilkår som kan gjøre HbA1c test unøyaktig - som om du er gravid eller har en uvanlig form for hemoglobin (kjent som en hemoglobin variant) - legen din kan bruke følgende tester for å diagnostisere diabetes:

 • Tilfeldig blodsukker test. En blodprøve vil bli tatt på et tilfeldig tidspunkt. Uansett når du spiste sist, en tilfeldig blodsukker av 200 milligram per desiliter (mg / dl) - antyder eller høyere diabetes - 11,1 millimoles per liter (mmol / L).
 • Fastende blodsukker test. En blodprøve vil bli tatt etter en natts faste. En fastende blodsukker nivå mellom 100 og 125 mg / dl (5,6 og 6,9 mmol / L) regnes prediabetes. Hvis det er 126 mg / dl (7 mmol / L) eller høyere på to separate tester, vil du bli diagnostisert med diabetes.

Hvis type 1 diabetes er mistenkt, vil urinen bli testet for å se etter tilstedeværelsen av ketoner, produsert et biprodukt når muskel-og fettvev blir brukt til energi når kroppen ikke har nok insulin til å bruke tilgjengelig glukose. Av en C-peptid nivå - en test som brukes til å måle evne i bukspyttkjertelen til å skille ut insulin - kan bestilles. Nivåer av C-peptid er vanligvis lav på mennesker med type 1 diabetes, men kan være normal eller høy i mennesker med type 2 diabetes.

Tester for svangerskapsdiabetes
Medisinske eksperter har ikke etablert et enkelt sett med screening retningslinjer for svangerskapsdiabetes. Noen spørsmål om svangerskapsdiabetes screening er nødvendig hvis du er yngre enn 25 og har ingen risikofaktorer. Andre sier at screening alle gravide kvinner - uansett alder - er den beste måten å identifisere alle tilfeller av svangerskapsdiabetes.

Legen vil sannsynligvis vurdere risikofaktorer for svangerskapsdiabetes tidlig i svangerskapet.

 • Hvis du er høy risiko for svangerskapsdiabetes - for eksempel din body mass index (BMI) før svangerskapet var 30 eller høyere, du hadde svangerskapsdiabetes under en tidligere graviditet eller du har en mor, far, søsken eller barn med diabetes - legen din kan teste for diabetes på ditt første prenatal besøk.
 • Hvis du er på gjennomsnittlig risiko for svangerskapsdiabetes, vil du sannsynligvis ha en screening test for svangerskapsdiabetes gang i løpet av andre trimester - typisk mellom 24 og 28 uker av svangerskapet.

Legen kan bruke følgende screening tester:

 • Initial glukose utfordring test. Du vil starte glukose utfordring test ved å drikke en seig glukoseoppløsning. En time senere, vil du ha en blodprøve for å måle blodsukkeret. En blodsukkeret under 130-140 mg / dl eller 7.2 til 7.8 mmol / L, er vanligvis betraktet som normal på en glukose utfordring test, selv om dette kan variere på bestemte klinikker eller laboratorier. Hvis blodsukkeret er høyere enn normalt, det betyr bare at du har en høyere risiko for svangerskapsdiabetes. Din lege vil bestille en oppfølging test for å avgjøre om du har svangerskapsdiabetes.
 • Oppfølging glukosetoleranse testing. For oppfølgingen test, vil du bli bedt om å faste over natten og deretter ha din fastende blodsukker målt. Deretter vil du drikke en annen søt løsning - dette inneholder en høyere konsentrasjon av glukose - og blodsukkeret vil bli sjekket hver time i en periode på tre timer. Hvis minst to av blodsukker målinger er høyere enn de normale verdiene fastsatt for hver av de tre timene av testen, vil du bli diagnostisert med svangerskapsdiabetes.

Tester for prediabetes
Den primære test for screening av prediabetes er:

 • Den glykosylert hemoglobin (HbA1c) test. Denne blodprøven viser gjennomsnittlig blodsukker nivå de siste to til tre måneder. Det fungerer ved å måle prosentandelen av blodsukker festet til hemoglobin, oksygen-bærer proteiner i røde blodlegemer. Jo høyere blodsukkernivået ditt, jo mer hemoglobin du vil ha med sukker vedlagt. En A1C nivå mellom 5,7 og 6,4 prosent tilsier at du har prediabetes. Normale nivåer er under 5,7 prosent.

Hvis HbA1c test ikke er tilgjengelig, eller hvis du har visse vilkår som kan gjøre HbA1c test unøyaktig - for eksempel hvis du er gravid eller har en uvanlig form for hemoglobin (kjent som en hemoglobin variant) - legen din kan bruke Følgende tester for å diagnostisere diabetes:

 • Fastende blodsukker test. En blodprøve vil bli tatt etter en natts faste. En blodsukkeret 100-125 mg / dl (5.6 til 6.9 mmol / L) regnes prediabetes, noen ganger referert til som nedsatt fastende glukose. Normal er under 100 mg / dl.
 • Oral glukose toleranse test. En blodprøve vil bli tatt etter at du faste i minst åtte timer eller over natten. Deretter vil du drikke sukkerholdig løsning, og blodsukkeret vil bli målt igjen etter to timer. En blodsukkeret mindre enn 140 mg / dl (7,8 mmol / L) er normalt. En blodsukkeret 140-199 mg / dl (7,8 til 11 mmol / L) regnes prediabetes. Dette er noen ganger referert til som svekket glukosetoleranse.

Se også

Behandlinger og medisiner

Avhengig av hvilken type diabetes du har, kan blodsukkeret overvåking, insulin og muntlig medisiner spille en rolle i behandlingen. Men uansett hva slags diabetes du har, spise et sunt kosthold, opprettholde en sunn vekt og overvåking av blodsukkernivået er nøkkelen til å håndtere din diabetes.

Behandlinger for alle typer diabetes
En viktig del av å håndtere alle typer av diabetes er å opprettholde en sunn vekt gjennom et sunt kosthold og mosjon plan:

 • Sunn mat. I motsetning til populære oppfatningen, er det ingen diabetes diett. Du må sentrum kostholdet på mer frukt, grønnsaker og helkorn - mat som er høy i ernæring og fiber og lite fett og kalorier - og kutte ned på animalske produkter, raffinerte karbohydrater og søtsaker. Faktisk er det best å spise plan for hele familien. Sukkerholdige matvarer er OK en gang i blant, så lenge de er inkludert i måltidet plan.

  Likevel forstå hva og hvor mye du skal spise kan være en utfordring. En registrert kostholdsekspert kan hjelpe deg å lage et måltid plan som passer dine helse mål, mat preferanser og livsstil. Dette kan omfatte karbohydrat telling, spesielt hvis du har type 1 diabetes.

 • Fysisk aktivitet. Alle trenger regelmessig aerob trening, og folk som har diabetes er ikke noe unntak. Mosjon senker blodsukkeret ved å transportere sukker til cellene, der det er brukt til energi. Trening øker også følsomheten for insulin, noe som betyr at kroppen trenger mindre insulin å transportere sukker til cellene. Få legen din OK å utøve. Deretter velger aktiviteter du liker, som å gå, svømming eller sykling. Hva er viktigst er å gjøre fysisk aktivitet en del av din daglige rutine. Sikt i minst 30 minutter eller mer av aerob trening de fleste dagene i uken. Hvis du ikke har vært aktiv på en stund, start sakte og bygge opp gradvis.
Forberedelser til din avtale. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med diabetes.
Forberedelser til din avtale. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med diabetes.

Behandlinger for type 1 og type 2 diabetes
Behandling for type 1 diabetes innebærer insulin injeksjoner eller bruk av en insulinpumpe, hyppige blodsukker sjekker og karbohydrat telling. Behandling av type 2 diabetes innebærer primært overvåkning av blodsukkeret, sammen med diabetes medisiner, insulin eller begge deler.

 • Overvåking av blodsukkeret. Avhengig av behandlingen plan, kan du kontrollere og registrere blodsukkernivået flere ganger i uken til tre eller flere ganger om dagen. Nøye overvåking er den eneste måten å sørge for at blodsukkeret holder seg innenfor målområdet. Personer som mottar insulinbehandling kan også velge å overvåke deres blod sukker nivåer med en kontinuerlig glukose monitor. Selv om denne teknologien erstatter ikke ennå glukose meter, kan det gi viktig informasjon om trender i blodsukkernivået.

  Selv om du spiser på en rigid timeplan, kan mengden av sukker i blodet endre uforutsigbart. Med hjelp fra din diabetes behandling team, vil du lære hvordan blodsukkeret endres som reaksjon på mat, fysisk aktivitet, medisiner, sykdom, alkohol, stress og - for kvinner - svingninger i hormonnivået.

  I tillegg til daglig blodsukker overvåking, kan legen anbefale regelmessig A1C testing for å måle gjennomsnittlig blodsukker nivå de siste to til tre måneder. Sammenlignet med gjentatte daglige blodsukkeret, indikerer A1C testing bedre hvor godt din diabetes behandling plan fungerer generelt. En forhøyet HbA1c nivået kan signalisere behovet for en endring i insulin diett eller måltid plan. Ditt mål A1C mål kan variere avhengig av din alder og ulike andre faktorer. Men for de fleste med diabetes, anbefaler European Diabetes Association en HbA1c på under syv prosent. Spør legen din hva din HbA1c mål.

 • Insulin. Fleste mennesker med type 1 diabetes trenger insulin terapi for å overleve. Noen mennesker med type 2 diabetes også trenger insulinbehandling. Ofte insulin injiseres med en tynn nål og sprøyte eller en insulin penn - en enhet som ser ut som en penn, bortsett fra patronen er fylt med insulin.

  En insulinpumpe kan også være et alternativ. Pumpen er en enhet på størrelse med en mobiltelefon slitt på utsiden av kroppen din. En tube forbinder reservoar av insulin til et kateter som er satt inn under huden på magen. En slangeløse pumpe som fungerer trådløst er nå også tilgjengelig. Du programmere en insulinpumpe å dispensere spesifikke mengder insulin. Det kan justeres til å levere mer eller mindre insulin avhengig måltider, aktivitetsnivå og blod sukker nivå.

  En voksende behandling tilnærming er den lukkede sløyfe insulin-tilførsel, også kjent som kunstig bukspyttkjertel. Den kobler en kontinuerlig glukose skjerm til en insulinpumpe. Enheten leverer automatisk riktig mengde insulin når skjermen indikerer behov for det. Testing har vist oppløftende resultater, men mer forskning er nødvendig.

  Mange typer insulin er tilgjengelig, inkludert hurtigvirkende insulin, langtidsvirkende insulin og mellomliggende alternativer. Avhengig av dine behov, kan legen forskrive en blanding av insulin typer å bruke hele dagen og natten.

 • Orale eller andre medisiner. Noen ganger andre muntlig eller injisert medisiner er foreskrevet i tillegg. Noen diabetes medisiner stimulerer bukspyttkjertelen til å produsere og frigjøre mer insulin. Andre hemme produksjon og frigjøring av glukose fra leveren, som betyr at du trenger mindre insulin å transportere sukker inn i cellene. Atter andre blokkere virkningen av mage eller tarm enzymer som bryter ned karbohydrater eller lage din vev mer følsomme for insulin.
 • Transplantasjon. Hos noen personer som har type 1 diabetes, kan en bukspyttkjertel transplantasjon være et alternativ. Holme transplantasjoner blir studert i tillegg. Med en vellykket bukspyttkjertel transplantasjon, vil du ikke lenger trenger insulinbehandling. Men transplantasjoner er ikke alltid vellykket - og disse prosedyrene utgjøre alvorlig risiko. Du trenger en levetid på immun-undertrykke medisiner for å hindre organ avvisning. Disse stoffene kan ha alvorlige bivirkninger, inkludert en høy risiko for infeksjon, orgel skader og kreft. Fordi bivirkningene kan være mer farlig enn diabetes, er transplantasjoner vanligvis er reservert for folk som har diabetes ikke kan kontrolleres eller de som har alvorlige komplikasjoner.
 • Fedmekirurgi. Selv om det ikke er spesielt ansett som en behandling for type 2 diabetes, kan personer med type 2 diabetes som også har en body mass index høyere enn 35 dra nytte av denne type kirurgi. Personer som har gjennomgått gastric bypass har sett betydelige forbedringer i sine blodsukkernivået. Imidlertid er denne prosedyren langsiktige risiko og fordeler for type 2 diabetes ennå ikke kjent.

Behandling for svangerskapsdiabetes
Kontrollere blodsukkernivået er viktig å holde babyen sunt og unngå komplikasjoner under fødselen. I tillegg til å opprettholde et sunt kosthold og trening, kan behandlingen plan inkluderer overvåking av blodsukker og, i noen tilfeller, ved hjelp av insulin.

Din helsepersonell vil også overvåke blodsukkeret under fødselen. Hvis blodsukkeret stiger, kan babyen slippe høye nivåer av insulin - som kan føre til lavt blodsukker rett etter fødselen.

Behandling for prediabetes
Hvis du har prediabetes, kan sunne livsstilsvalg hjelpe deg å bringe blodsukkeret tilbake til det normale eller i det minste holde den i å stige mot nivåene i type 2 diabetes. Opprettholde en sunn vekt gjennom trening og sunt kosthold kan hjelpe. Trene minst 150 minutter i uka og mister 5 til 10 prosent av kroppsvekten kan hindre eller forsinke type 2 diabetes.

Noen ganger medisiner - som metformin (Glucophage, Glumetza, andre) - også er et alternativ hvis du er høy risiko for diabetes, også når dine prediabetes er forverres eller hvis du har hjerte-og karsykdommer, fatty leversykdom eller polycystisk ovariesyndrom.

I andre tilfeller, til medisiner kontrollere kolesterolet - statiner, spesielt - og høyt blodtrykk medisiner er nødvendig. Legen kan foreskrive lav dose aspirin terapi for å bidra til å forhindre hjerte-og karsykdommer hvis du er på høy risiko. Sunne livsstilsvalg være nøkkelen, imidlertid.

Tegn på problemer i alle typer diabetes
Fordi så mange faktorer som kan påvirke blodsukkeret, problemer noen ganger oppstå. Disse forholdene krever umiddelbar behandling, fordi hvis venstre ubehandlet, kan beslag og tap av bevissthet (koma) oppstår.

 • Høyt blodsukker (hyperglykemi). Blodsukkernivået kan stige av mange grunner, blant annet å spise for mye, er syk eller ikke tar nok glukose-senkende medisiner. Sjekk blodsukkeret ofte, og se etter tegn og symptomer på høyt blodsukker - hyppig vannlating, økt tørste, tørr munn, uklart syn, tretthet og kvalme. Hvis du har hyperglykemi, må du justere ditt måltid plan, medisiner eller begge deler.
 • Økte ketoner i urinen (diabetisk ketoacidose). Hvis cellene dine blir sultet for energi, kan kroppen begynne å bryte ned fett. Dette produserer giftige syrer som kalles ketoner. Se for tap av matlyst, svakhet, oppkast, feber, magesmerter og en søt, fruktig pust. Du kan sjekke urinen for overskytende ketoner med en over-the-counter ketoner test kit. Hvis du har overskytende ketoner i urinen din, bør du kontakte lege med en gang eller søke legevakt. Denne tilstanden er mer vanlig hos personer med type 1 diabetes.
 • Hyperglycemic hyperosmolar nonketotic syndrom. Tegn og symptomer på denne livstruende tilstanden omfatter et blodsukker lesing enn 600 mg / dl (33,3 mmol / L), tørr munn, ekstrem tørste, feber, tretthet, forvirring, synstap og hallusinasjoner. Hyperosmolær syndrom er forårsaket av sky-høyt blodsukker som gjør blodet tykk og seig. Det har en tendens til å være mer vanlig hos personer med type 2 diabetes, og det er ofte innledes med en sykdom. Ring legen din eller oppsøke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du har tegn eller symptomer på denne tilstanden.
 • Lavt blodsukker (hypoglykemi). Hvis blodsukkeret faller under målområdet, er det kjent som lavt blodsukker. Blodsukkernivået kan slippe for mange grunner, blant annet hoppe over et måltid og få mer fysisk aktivitet enn normalt. Imidlertid er lavt blodsukker mest sannsynlig hvis du tar glukose-senkende medisiner som fremmer utskillelsen av insulin, eller hvis du mottar en insulinbehandling. Sjekk blodsukkeret regelmessig, og se etter tegn og symptomer på lavt blodsukker - svette, skjelvinger, svakhet, sult, svimmelhet, hodepine, tåkesyn, hjertebank, irritabilitet, sløret tale, døsighet, forvirring, besvimelse og beslag. Lavt blodsukker er behandlet med raskt absorberende karbohydrater, slik som fruktjuice eller glukose tabletter.

Se også

Livsstil og hjem rettsmidler

Diabetes er en alvorlig sykdom. Etter din diabetes behandling plan tar round-the-clock engasjement. Forsiktig forvaltning av diabetes kan redusere risikoen for alvorlig - selv livstruende - komplikasjoner.

Uansett hvilken type diabetes du har:

 • Lag en forpliktelse til å håndtere din diabetes. Lær alt du kan om diabetes. Etablere et forhold med en diabetes pedagog, og spør din diabetes behandling teamet om hjelp når du trenger det.
 • Velge sunne matvarer og opprettholde en sunn vekt. Losing bare 5 til 10 prosent av kroppsvekten din hvis du er overvektig kan gjøre en betydelig forskjell i blodsukkerkontrollen. Et sunt kosthold er en med mye frukt, grønnsaker, hele korn og belgfrukter, med en begrenset mengde mettet fett.
 • Gjør fysisk aktivitet en del av din daglige rutine. Regelmessig trening kan bidra til å hindre prediabetes og type 2 diabetes, og det kan hjelpe de som allerede har diabetes å opprettholde bedre blodsukkerkontroll. Tretti minutter med moderat trening, for eksempel rask gange - de fleste dagene i uken er anbefalt. En fersk studie fant at en kombinasjon av øvelser - aerobic øvelser, som å gå eller danse på de fleste dager, kombinert med styrketrening, som vektløfting eller yoga to ganger i uken - bidrar til å kontrollere blodsukkeret mer effektivt enn både type trening alene.

Livsstil for type 1 og type 2 diabetes
I tillegg, hvis du har type 1 eller type 2 diabetes:

 • Identifiser deg selv. Bruk en tag eller armbånd som sier at du har diabetes. Hold en glukagon kit i nærheten i tilfelle av et lavt blodsukker krise - og sørg for at dine venner og kjære vet hvordan du bruker den.
 • Planlegg en årlig fysisk og regelmessig synsundersøkelser. Dine vanlige diabetes helsesjekk er ikke ment å erstatte årlige physicals eller rutinemessige synsundersøkelser. Under den fysiske, vil legen se etter eventuelle diabetes-relaterte komplikasjoner og skjermen for andre medisinske problemer. Din optiker spesialist vil se etter tegn på retinal skade, grå stær og grønn stær.
 • Hold vaksinasjoner oppdatert. Høyt blodsukker kan svekke immunforsvaret. Få en influensa skutt hvert år, og få en stivkrampe booster skutt hvert 10. år. Legen vil sannsynligvis anbefale lungebetennelse vaksine, også. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler også tiden hepatitt B-vaksinasjon hvis du ikke tidligere har blitt vaksinert mot hepatitt B og du er en voksen alder 19-59 med type 1 eller type 2 diabetes. De siste CDC retningslinjer anbefaler vaksinasjon så snart som mulig etter diagnose med type 1 eller type 2 diabetes. Hvis du er 60 år eller eldre, har diabetes og ikke tidligere har fått vaksine, snakk med legen din om hvorvidt det er riktig for deg.
 • Vær oppmerksom på dine føtter. Vask føttene daglig i lunkent vann. Tørk dem forsiktig, spesielt mellom tærne. Fukte med fuktighetskrem, men ikke mellom tærne. Sjekk føttene hver dag for blemmer, kutt, sår, rødhet eller hevelse. Konsultere legen din dersom du har et sår eller andre foten problem som ikke begynner å gro av seg selv.
 • Holde blodtrykket og kolesterolet under kontroll. Spise sunn mat og trene regelmessig kan gå en lang vei mot å kontrollere høyt blodtrykk og kolesterol. Medisinering kan være nødvendig, også.
 • Ta vare på tennene. Diabetes kan forlate deg utsatt for tyggegummi infeksjoner. Børste og floss tennene minst to ganger om dagen. Og hvis du har type 1 eller type 2 diabetes, planlegge dental eksamener minst en gang i året. Rådfør deg med tannlegen med en gang hvis tannkjøttet blør eller se rødt eller hovent.
 • Hvis du røyker eller bruker andre typer tobakk, spør legen din for å hjelpe deg å slutte. Røyking øker risikoen for ulike diabetes komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt, hjerneslag, nerveskader og nyresykdom. Røykere som har diabetes er mer sannsynlig å dø av hjerte-og karsykdommer enn er røykere som har diabetes, ifølge European Diabetes Association. Snakk med legen din om måter å slutte å røyke eller å slutte å bruke andre typer tobakk.
 • Hvis du drikker alkohol, gjør det på en ansvarlig måte. Alkohol kan føre til enten høyt eller lavt blodsukker, avhengig av hvor mye du drikker, og hvis du spiser samtidig. Hvis du velger å drikke, gjør det bare i moderate mengder - én drink om dagen for kvinner og to drinker per dag for menn - og alltid med mat. Husk å inkludere karbohydrater fra all alkohol du drikker i det daglige karbohydrater teller.
 • Ta stresset på alvor. Hvis du er stresset, er det lett å forlate din vanlige diabetesbehandlingen rutine. Hormonene kroppen kan produsere som svar på langvarig stress kan hindre insulin fungerer som den skal, noe som bare gjør vondt verre. Å ta kontroll, sette grenser. Prioritere dine oppgaver. Lær avspenningsteknikker. Få nok søvn.

Fremfor alt, forblir positive. De gode vaner du adoptere i dag kan hjelpe deg å nyte en aktiv, sunt liv med diabetes.

Se også

Alternativ medisin

Mange stoffer har blitt vist i noen studier å forbedre insulinfølsomheten, men andre studier har ikke klart å finne noen fordel for blodsukkerkontroll eller senke HbA1c. På grunn av de motstridende funn, er ingen alternative behandlinger for tiden anbefales for diabetes kontroll. Noen av stoffene som har vist lovende i å bidra til å kontrollere blodsukkeret inkluderer:

 • Alpha-lipoic syre
 • Koffein
 • Cassia kanel
 • Krom
 • Linfrø
 • Ginseng
 • Glucomannan
 • Guar gum
 • Magnesium
 • Havrekli
 • Soy

Hvis du bestemmer deg for at du ønsker å prøve en alternativ behandling, ikke slutte å ta medisiner som legen har foreskrevet, og drøfte bruk av noen av disse behandlinger med legen din for å være sikker på at de ikke vil medføre bivirkninger eller samhandle med din nåværende behandling.

I tillegg er det ingen behandling - alternativ eller konvensjonell - som kan kurere diabetes, så det er viktig at folk som er på insulin terapi for diabetes ikke slutte å bruke insulin med mindre du gjøre det ved sin lege.

Se også

Mestring og støtte

Å leve med diabetes kan være vanskelig og frustrerende. Noen ganger, selv når du har gjort alt rett, kan blodsukkernivået stige. Men hold deg til din diabetes forvaltningsplanen, og du vil sannsynligvis se en positiv forskjell i HbA1c din når du går til legen.

Fordi god diabetes ledelse kan være tidkrevende, og noen ganger overveldende, noen mennesker synes det hjelper å snakke med noen. Legen kan sikkert anbefale en mental helse profesjonell for deg å snakke med, eller ønsker du kanskje å prøve en støttegruppe. Dele dine frustrasjoner og dine seire med folk som forstår hva du går igjennom kan være svært nyttig. Og du kan oppleve at andre har gode tips å dele om diabetes ledelse. Legen kan vite av en lokal støttegruppe, eller du kan ringe det europeiske Diabetes Association på 800-DIABETES (800-342-2383) eller Juvenile Diabetes Research Foundation på 800-533-CURE (800-533-2873).

Se også

Forebygging

Type 1 diabetes kan ikke forebygges. Imidlertid kan de samme sunne livsstilsvalg som hjelper behandle prediabetes, type 2 diabetes og svangerskapsdiabetes bidra til å forhindre dem.

 • Spis sunn mat. Velg mat lave i fett og kalorier. Fokus på frukt, grønnsaker og helkorn. Strebe etter variasjon å hindre kjedsomhet.
 • Få mer fysisk aktivitet. Sikt på 30 minutter med moderat fysisk aktivitet om dagen. Ta en rask daglig spasertur. Sykle. Svømme runder. Hvis du ikke får plass i en lang treningsøkt, bryte den opp i mindre økter spredt utover dagen.
 • Miste overskytende pounds Hvis du er overvektig, mister enda fem prosent av kroppsvekten -. For eksempel 10 pounds (4,5 kilo) hvis du veier 200 pounds (90,7 kilo) - kan redusere risikoen for diabetes. For å holde vekten på et sunt utvalg, fokus på permanente endringer i spise-og mosjonsvaner. Motivere deg selv ved å huske fordelene med å miste vekt, for eksempel et sunnere hjerte, mer energi og bedre selvtillit.

Noen ganger medisiner er et alternativ også. Muntlige diabetes legemidler som metformin (Glucophage, Glumetza, andre) kan redusere risikoen for type 2 diabetes - men sunne livsstilsvalg være avgjørende.

Se også