Diabetes

Diabetes ernæring: inkludert søtsaker i måltidet plan

Diabetes ernæring fokuserer på sunn mat, men godteri er ikke nødvendigvis off-limits. Her er hvordan å inkludere søtsaker i måltidet plan.

Diabetes ernæring fokuserer på sunn mat. Men du kan spise godteri en gang i blant uten å ha dårlig samvittighet eller vesentlig konflikt med blodsukkerkontroll. Nøkkelen til diabetes ernæring er moderasjon.

Scoop på sukker

I mange år ble personer med diabetes advart mot å unngå søtsaker. Men hva forskerne forstår om diabetes ernæring har endret seg.

  • Total karbohydrater er det som teller. Det var en gang antatt at honning, godteri og andre søtsaker ville heve blodsukkernivået raskere og høyere enn det som ville frukter, grønnsaker eller "stivelsesholdige" matvarer som poteter, pasta eller grovt brød. Men dette er ikke sant, så lenge de søtsaker er spist med et måltid og balansert med andre matvarer i måltidet plan. Selv om ulike typer karbohydrater kan påvirke blodsukkeret annerledes, det er den totale mengden karbohydrater som virkelig teller.
  • Men ikke overdriv tomme kalorier. Selvfølgelig er det fortsatt best å vurdere søtsaker som bare en liten del av den samlede planen for diabetes ernæring. Godteri, kaker og andre søtsaker har få vitaminer og mineraler og er ofte mye fett og kalorier. Du vil få flere tomme kalorier - kalorier uten de essensielle næringsstoffene som finnes i sunnere mat - når du spiser søtsaker.

Få kaken og spise den også

Diabetes. Total karbohydrater er det som teller.
Diabetes. Total karbohydrater er det som teller.

Søtsaker telle som karbohydrater i måltidet plan. Trikset er å erstatte små porsjoner av søtsaker for andre karbohydrater - som brød, tortillas, ris, kjeks, frokostblandinger, frukt, juice, melk, yoghurt eller poteter - i dine måltider. Å gi plass til søtsaker som en del av et måltid, har du to alternativer:

  • Erstatte noen av karbohydrater i måltidet med en søt.
  • Bytte en high-carb-holdig mat i måltidet etter noe med færre karbohydrater og spise de gjenværende karbohydrater i måltidet plan som en søt.

La oss si at typisk middag er en grillet kyllingbryst, en medium potet, en skive grovt brød, en grønnsak salat og frisk frukt. Hvis du ønsker en liten frostet cupcake etter måltidet, se etter måter å holde den totale karbohydrater teller i måltidet det samme. Du kan bytte din brødskive og frisk frukt for cupcake. Eller erstatte poteten med en lav-karbohydrat grønnsaker som brokkoli. Legge til cupcake etter dette måltidet holder den totale karbohydrater teller. Bare husk, dessert serverer størrelser kan variere betydelig, så prøv å beregne din karbohydrater teller så nøyaktig som mulig.

Å sørge for at du gjør selv handler, lese mat etiketter nøye, og sørg for å spørre kostholdsekspert hvis du har spørsmål. Se etter det totale karbohydrater i hver mat, som forteller deg hvor mye karbohydrater er i en servering av mat.

Se også

Diabetes ernæring: inkludert søtsaker i måltidet plan

Vurdere sukker erstatter

Som en del av diabetes ernæring, kan kunstige søtningsmidler tilby sødme av sukker uten kalorier. Kunstig søtstoff kan hjelpe deg å redusere kalorier og holde seg til et sunt måltid plan - spesielt når de brukes i stedet for sukker i kaffe og te, på frokostblanding, eller i bakevarer. Faktisk er kunstige søtstoffer anses fri mat fordi de inneholder svært få kalorier og teller ikke som et karbohydrat, fett eller annen mat i måltidet plan.

Eksempler på kunstige søtstoffer omfatter:

  • Acesulfam kalium (Sunett, Sweet One)
  • Aspartam (Equal, aspartam)
  • Sakkarin (SugarTwin, Sweet'N Lav)
  • Sukralose (Splenda)

Kunstige søtstoffer ikke nødvendigvis tilby en gratis pass for søtsaker.

  • Hold et øye for kalorier og karbohydrater. Mange produkter laget med kunstige søtningsmidler, for eksempel bakevarer og kunstig søtet yoghurt eller pudding, fortsatt inneholder kalorier og karbohydrater som kan påvirke blodsukkernivået.
  • Sukkeralkoholer ikke er kalorifritt. Sukkeralkoholer, en annen type redusert kalori søtningsmiddel, er ofte brukt i sukkerfrie sukkertøy, tyggegummi og desserter. Sjekk produkt etiketter for ord som "isomalt", "maltitol", "mannitol," "sorbitol" og "xylitol." Sukker-fri mat som inneholder sukkeralkoholer har fortsatt kalorier. Og hos noen mennesker, kan sukkeralkoholer forårsake diaré.

To naturlig utledes søtningsmidler, stevia (Truvia, Pure Via) og agave nektar, tilby et annet alternativ når det gjelder søtningsstoffer maten. Husk at sukker-til-søtningsmiddel forholdet er forskjellig for hvert produkt, slik at du kanskje må eksperimentere til du finner den smaken du ønsker. Dessuten er agave nektar ikke kalori-eller karbohydrat-fri, så det bør ikke bli vurdert for vekttap, men den har en lavere glykemisk indeks enn ikke sukker, så det vil ikke påvirke blodsukkeret så mye.

Revurdere din definisjon av søt

Diabetes ernæring trenger ikke å bety ingen søtsaker. Hvis du craving dem, spør en registrert kostholdsekspert for å hjelpe deg inkludere favoritt godbiter i måltidet plan. En kostholdsekspert kan også hjelpe deg å redusere mengden sukker og fett i din favoritt oppskrifter. Og ikke bli overrasket hvis din smak endres etter hvert som du adoptere sunnere matvaner. Mat som du en gang elsket kan virke altfor søtt - og sunne erstatninger kan bli din nye ide deilig.

Se også