Diabetes

Diabetes symptomer: når diabetes symptomer er en bekymring

Diabetes symptomer er ofte subtil. Her er hva du skal se etter - og når du skal kontakte legen din.

Tidlige symptomer på diabetes, spesielt type 2 diabetes, kan være subtile eller tilsynelatende ufarlig - hvis du har symptomer i det hele tatt. Over tid, men du kan utvikle diabetes komplikasjoner, selv om du ikke har hatt diabetes symptomer.

I Europa alene, nesten 7 millioner mennesker har udiagnostisert diabetes, ifølge European Diabetes Association. Men du trenger ikke å bli en statistikk. Forstå mulige diabetes symptomer kan føre til tidlig diagnose og behandling - og en levetid på bedre helse. Hvis du opplever noen av de følgende diabetes tegn og symptomer, bør du oppsøke lege.

Overdreven tørste og økt vannlating

Overdreven tørste og økt vannlating er klassiske diabetes symptomer.

Når du har diabetes, bygger mye sukker (glukose) opp i blodet ditt. Nyrene er tvunget til å jobbe overtid for å filtrere og absorbere overflødig sukker. Hvis nyrene ikke kan holde opp, blir det overskytende sukker skilles ut i urinen sammen med væske trukket fra vev. Dette utløser hyppigere vannlating, noe som kan la deg dehydrert. Som du drikke mer væske for å slukke tørsten, vil du tisser enda mer

Fatigue

Du kan føle deg trett. Mange faktorer kan bidra til dette. De inkluderer dehydrering fra økt vannlating og kroppens manglende evne til å fungere skikkelig, siden det er mindre i stand til å bruke sukker for energibehov.

Vekttap

Vekt svingninger også faller inn under paraplyen av mulige diabetes tegn og symptomer. Når du mister sukker gjennom hyppig vannlating, du også miste kalorier. Samtidig, kan diabetes holde sukker fra maten fra å nå dine celler - som fører til konstant sult. Den kombinerte effekten er potensielt hurtig vekttap, spesielt hvis du har type 1 diabetes.

Tåkesyn

Diabetes symptomer noen ganger involverer din visjon. Høye nivåer av blodsukker trekke væske fra vev, inkludert linsene i øynene. Dette påvirker din evne til å fokusere.

Venstre ubehandlet, kan diabetes føre til nye blodkar for å danne i netthinnen din - den bakre delen av øyet - og skade etablerte fartøy. For folk flest, gjør disse tidlige endringene ikke føre til synsproblemer. Men hvis disse endringene fremgang uoppdaget, kan de føre til synstap og blindhet.

Se også

Diabetes symptomer: når diabetes symptomer er en bekymring

Slow-healing sår eller hyppige infeksjoner

Leger og personer med diabetes har observert at infeksjoner synes mer vanlig hvis du har diabetes. Forskning på dette området, men har ikke vist om dette er helt sant, og heller ikke hvorfor. Det kan være at høye nivåer av blodsukker svekker kroppens naturlige helbredende prosess og din evne til å bekjempe infeksjoner. For kvinner, blære og vaginal infeksjoner er spesielt vanlig.

Prikking hender og føtter

Overflødig sukker i blodet kan føre til nerveskader. Du kan merke prikking og tap av følelse i hender og føtter, samt brennende smerter i armer, hender, ben og føtter.

Røde, hovne, ømme tannkjøtt

Diabetes kan svekke din evne til å bekjempe bakterier, noe som øker risikoen for infeksjoner i tannkjøttet og i bein som holder tennene på plass. Tannkjøttet kan trekke vekk fra tennene, kan tennene løsne, eller du kan utvikle sår eller lommer av puss i tannkjøttet - spesielt hvis du har en tyggegummi infeksjon før diabetes utvikler seg.

Ta kroppens hint alvor

Diabetes. Diabetes symptomer: når diabetes symptomer er en bekymring.
Diabetes. Diabetes symptomer: når diabetes symptomer er en bekymring.

Hvis du oppdager eventuelle diabetes tegn eller symptomer, kontakt lege. Den tidligere tilstanden er diagnostisert, kan jo raskere behandlingen starter. Diabetes er en alvorlig tilstand. Men med aktiv deltakelse og støtte fra helsevesenet team, kan du administrere diabetes mens du nyter et aktivt og sunt liv.

Se også