Diabetes

Intensiv insulinbehandling: oppnå stram blodsukkerkontroll

Intensiv insulinbehandling kan bidra til å forebygge langsiktige diabetes komplikasjoner. Vurdere fordelene - og forstår engasjementet.

Hvis du har type 1 diabetes - og i noen tilfeller hvis du har type 2 diabetes - intensiv insulinbehandling kan være nøkkelen til langsiktig helse.

Dette aggressiv behandling er ikke lett, men fordelene er reelle. Finn ut hvordan intensiv insulinbehandling kan hjelpe deg å oppnå ønsket blodsukkerkontroll og hva intensiv insulinbehandling krever av deg. Så du og din helsevesenet team kan avgjøre om intensiv insulinbehandling er den beste tilnærmingen for deg.

Hva er intensiv insulinbehandling?

Intensiv insulinbehandling er en aggressiv behandling tilnærming designet for å kontrollere blodsukkernivået ditt. Intensiv insulinbehandling krever nøye overvåking av blodsukkernivået og hyppige doser av insulin.

Hvis du velger å prøve intensiv insulinbehandling, vil du arbeide med legen din for å sette opp ulike mål. Ideelt sett betyr dette:

 • Blodsukkeret før måltider: 70-130 milligram per desiliter (mg / dl), eller 03.09 til 07.02 millimol per liter (mmol / L)
 • Blodsukkernivå to timer etter et måltid: mindre enn 180 mg / dL (10 mmol / L)
 • Hemoglobin HbA1c (glykosylert hemoglobin, en indikator på blodsukkerkontrollen for de siste månedene): mindre enn 7 prosent

Hva er fordelene med intensiv insulinbehandling?

Intensiv insulinbehandling kan forhindre eller bremse utviklingen av langsiktige diabetes komplikasjoner. Faktisk, i en studie, redusert stram kontroll over blodsukkernivået risikoen for diabetes-relaterte hjerteinfarkt og slag med mer enn 50 prosent.

Eldre studier gir tiltalende statistikk også. Intensiv insulinbehandling kan:

 • Redusere risikoen for øyeskade med mer enn 75 prosent
 • Redusere risikoen for nerveskader med 60 prosent
 • Forhindre eller bremse utviklingen av nyresykdom med 50 prosent

Og det er flere gode nyheter. Intensiv insulinbehandling kan øke din energi og hjelpe deg å føle deg bedre generelt.

Se også

Intensiv insulinbehandling: oppnå stram blodsukkerkontroll

Hva er engasjement?

For å oppnå stram blodsukkerkontroll med intensiv insulinbehandling, må du følge et strengt behandlingsregime.

 • Du trenger hyppige doser av insulin. Du trenger en injeksjon av korttidsvirkende insulin før hvert måltid og en injeksjon av middels eller langtidsvirkende insulin før du går til sengs. Eller du kan velge å bruke en insulinpumpe, som frigjør insulin inn i kroppen din gjennom et plastrør plasseres under huden på magen. Pumpen leverer en kontinuerlig infusjon av korttidsvirkende insulin og en bolus - ekstra insulin for å dekke en forventet økning i blodsukkeret - før måltider.
 • Du må sjekke blodsukkeret ofte Du må sjekke blodsukkeret minst fire ganger om dagen, før måltider og leggetid -. Sannsynligvis oftere enn du er vant til. Det er også viktig å spore resultatene av hvert blodsukker test.
 • Du må følge din mat og mosjon planer. Hva du spiser har en direkte effekt på blodsukkeret. Fysisk aktivitet påvirker også blodsukkeret. Legen din kan be deg om å spore hva du spiser og hvor mye du trener i en detaljert dagbok.

Diabetes posten (PDF-fil som krever Adobe Reader )

Hva er risikoen ved intensiv insulinbehandling?

Intensiv insulinbehandling kan føre til:

 • Lavt blodsukker Når du har stramme blodsukkernivået, noen endring i din daglige rutine -. Som mosjonerer mer enn vanlig eller ikke spiser nok - kan føre til lavt blodsukker (hypoglykemi). Vær oppmerksom på tidlige tegn og symptomer, som angst, svette og riste, og reagere raskt. Drikk et glass appelsinjuice eller suge på et par stykker av harde drops. Legen kan anbefale frakte glukose tabletter.
 • Vektøkning. Når du bruker insulin for å senke blodsukkeret ditt, går sukker i blodet celler i kroppen din i stedet for å bli utskilt i urinen din. Kroppen omdanner sukkeret cellene dine ikke bruk for energi til fett, som kan føre til vektøkning. For å begrense vektøkning, følge din trening og måltid planer.

Er intensiv insulinbehandling riktig for deg?

Intensiv insulinbehandling er anbefalt for de fleste som har type 1 diabetes og noen mennesker som har type 2 diabetes - men det er ikke riktig for alle.

Intensiv insulinbehandling kanskje ikke for deg hvis:

 • Du sliter med hyppige eller alvorlige anfall av lavt blodsukker
 • Du er et barn
 • Du er en eldre voksen
 • Du har hjertesykdom, blodkar sykdom eller alvorlige senkomplikasjoner
Diabetes. Du trenger hyppige doser av insulin.
Diabetes. Du trenger hyppige doser av insulin.

Nyere forskning har også utfordret fordelene av og reist bekymringer om å oppnå glukose nivåer som ligner på de som finnes i mennesker som ikke har diabetes. Dette gjelder særlig for personer med type 2 diabetes som forsøker å oppnå HbA1c lavere enn 6 prosent. Imidlertid er ytterligere undersøkelser for å klargjøre hva faktorer kan bidra til den manglende nytte og økt risiko i denne gruppen. Hvis du har type 2 diabetes, snakk med legen din om intensiv insulinbehandling er riktig for deg.

Til syvende og sist er det opp til deg og din helse team for å avgjøre om intensiv insulinbehandling er for deg. Denne avgjørelsen bør være basert på de potensielle risikoer og fordeler behandlingen kan tilby for din situasjon.

Se også