Diabetes

Diabetes behandling: ved hjelp av insulin for å håndtere blodsukker

Forstå hvordan insulin påvirker blodsukkeret ditt kan hjelpe deg bedre administrere din tilstand.

Insulinbehandling er ofte en viktig del av diabetesbehandlingen. Forstå nøkkelrolle insulin spiller i å håndtere blodsukkeret ditt, og målene for insulinbehandling. Hva du lærer kan hjelpe deg å unngå diabetes komplikasjoner.

Rollen av insulin i kroppen

Diabetes. Regulere sukker i blodet ditt.
Diabetes. Regulere sukker i blodet ditt.

Det kan være lettere å forstå viktigheten av insulinbehandling hvis du forstår hvordan insulin normalt fungerer i kroppen og hva som skjer når du har diabetes.

  • Regulere sukker i blodet ditt. Den viktigste jobben til insulin er å holde nivået av sukker i blodet innenfor et normalt nivå. Når du spiser, karbohydrater brytes ned til sukker og inn i blodbanen i form av glukose, sukker som fungerer som en primær energikilde. Vanligvis reagerer bukspyttkjertelen ved å produsere insulin, som tillater sukker for å gå inn i vevet.
  • Lagring av overflødig glukose for energi Etter at du spiser -. Når insulinnivået er høyt - overskytende glukose lagres i leveren i form av glykogen. Mellom måltidene - når insulinnivået er lavt - leveren frigjør glykogen i blodet i form av sukker. Dette holder blodsukkeret innenfor et smalt område.

Dersom bukspyttkjertelen skiller ut lite eller ingen insulin (type 1 diabetes), eller at kroppen ikke produserer nok insulin, eller har blitt resistente mot insulin handling (type 2 diabetes), nivået av sukker i blodet øker fordi det ikke er mulig å angi celler. Venstre ubehandlet, kan høyt blodsukker føre til komplikasjoner som blindhet, nerveskader (nevropati) og nyreskader.

Se også

Diabetes behandling: ved hjelp av insulin for å håndtere blodsukker

Målene for insulinbehandling

Hvis du har type 1 diabetes, erstatter insulinbehandling insulinet kroppen din ikke er i stand til å produsere. Insulinbehandling er noen ganger nødvendig for type 2 diabetes og svangerskapsdiabetes når annen behandling har mislyktes i å holde blodsukkernivået innenfor ønsket område. Hvis legen din sier at du trenger insulinbehandling, ta anbefalingen på alvor. Insulinbehandling kan forebygge diabetes komplikasjoner ved å hjelpe holde blodsukkeret innenfor målområdet.

Behandlingsplanen

  • Type og mengde insulin. Det finnes flere typer insulin tilgjengelig som varierer i hvor raskt og hvor lenge de kan kontrollere blod sukker. Ofte kan legen anbefale mer enn én type insulin. For å finne ut hvilke typer av insulin du trenger og hvor mye du trenger, vil legen vurdere flere faktorer. Disse inkluderer den type diabetes du har, blodsukkeret, hvor mye blodsukkeret varierer i løpet av dagen og din livsstil.
  • Insulinpennesystemer alternativer. Insulin injiseres under huden, ofte flere ganger om dagen. Du kan velge blant sprøyter, injeksjon penner eller en insulinpumpe som gir en kontinuerlig tilførsel av insulin gjennom et kateter under huden.

Insulinbehandling kan være krevende, men det trenger ikke å diktere livet ditt. Ved å velge et program som passer dine behov og livsstil, kan du forebygge diabetes komplikasjoner og føre en aktiv og sunt liv.

Se også