Ebstein er anomali

Definisjon

Ebstein er anomali er en sjelden hjertefeil som er tilstede ved fødselen (medfødt). I Ebstein er anomali, din trikuspidalklaffen - ventilen mellom kamrene på høyre side av hjertet - ikke fungerer ordentlig. Blod lekkasjer tilbake gjennom ventilen, noe som gjør hjertet ditt jobbe mindre effektivt. Ebstein er anomali kan også føre til utvidelse av hjertet eller hjertesvikt.

Hvis du ikke har noen tegn eller symptomer assosiert med Ebstein er anomali, kan nøye overvåking av hjertet ditt være alt som er nødvendig. Hvis tegn og symptomer bry deg, eller hvis hjertet er forstørring eller svakere, kan behandling for Ebstein er anomali være nødvendig. Behandlingstilbud omfatter medisiner og kirurgi.

Se også

Symptomer

Milde former for Ebstein er anomali kan ikke forårsake symptomer før senere i voksen alder. Hvis tegn og symptomer er tilstede, kan det for eksempel:

 • Kortpustethet, spesielt med anstrengelse
 • Fatigue
 • Hjertebank eller unormal hjerterytme (arytmier)
 • En blålig misfarging av lepper og hud forårsaket av lavt oksygeninnhold (cyanose)

Når bør du oppsøke lege
Hvis du eller barnet ditt har tegn eller symptomer på hjertesvikt - som å føle seg trett og kort pust, selv med normal aktivitet - eller viser blå hud farge rundt leppene og negler (cyanose), snakk med legen din. Han eller hun kan henvise deg til en lege som er spesialist i hjertesykdommer (kardiolog).

Se også

Årsaker

Ebstein er anomali er en hjertefeil som du har ved fødselen (medfødt). Hvorfor det skjer er fortsatt ukjent. For å forstå hvordan Ebstein er anomali påvirker hjertet ditt, hjelper det å vite litt om hvordan hjertet arbeider for å forsyne kroppen med blod.

Hvordan hjertet fungerer
Hjertet ditt er bygget opp av fire kamre. De to øverste kammer kalles høyre og venstre atrium ("atriene" er flertall for "atrium"). De to nederste kammer, ventriklene, er større, tykkere vegger kammer som gjør arbeidet med å pumpe blod. Skille atriene fra ventriklene er ventiler, som holder blodet flyter i riktig retning gjennom hjertet. Hver ventil består av to eller tre sterke, tynne klaffer (flygeblader) vev. Når den er lukket, hindrer en ventil blod fra å strømme til det neste kammer eller fra å vende tilbake til det foregående kammer.

Blod tilbake fra kroppen din, som mangler oksygen, strømmer inn i høyre atrium, gjennom trikuspidalklaffen og deretter inn i høyre ventrikkel, som pumper blod til lungene for å få oksygen. På den andre siden av hjertet ditt, flyter oksygenrikt blod fra lungene til venstre atrium, gjennom mitralklaffen og deretter inn i venstre hjertekammer, som deretter pumper blod til resten av kroppen din.

Hva skjer i Ebsteins sin anomali
I Ebsteins sin anomali, er Trikuspidalklaff lenger nede til høyre hjertekammer enn det ville være i en normal hjerte. Dette gjør det slik at en del av den høyre ventrikkel blir en del av det høyre atrium (blir atrialized), forårsaker den høyre forkammer til å være større enn vanlig. På grunn av dette, kan høyre hjertekammer ikke fungere skikkelig.

I tillegg til problemene med plassering av Trikuspidalklaff, er ventilens hefter unormalt formet. Dette kan føre til blod lekker bakover (regurgitating) i høyre forkammer.

Hvor ventilen er plassert og hvor dårlig den er dannet varierer fra person til person. I noen mennesker, er ventilen bare mildt unormal. I andre, kan ventilen bli ekstremt fortrengt, og det kan lekke alvorlig. Jo mer ventil-lekkasjer, jo mer høyre atrium forstørres som den mottar mer blod. På samme tid, høyre ventrikkel forstørres (dilaterer) som den prøver å takle utett ventil og likevel levere blod til lungene. Dermed blir høyresidig hjertekamrene forstørre, og som de gjør, svekke de, som fører til hjertesvikt.

Andre hjertesykdommer forbundet med Ebsteins sin anomali
Andre hjertesykdommer kan være forbundet med Ebstein er anomali. Tre vanlige forholdene er:

 • Atrieseptumdefekt. Omtrent halvparten av de med Ebstein er anomali har et hull mellom de to øverste hjertekamrene kalles en atrial septumdefekt (ASD). Dette hullet kan tillate deoksygenerte blod i den høyre atrium å blande med oksygenrikt blod i venstre atrium, redusere mengden av oksygen som er tilgjengelig i blodet. Dette fører til en blålig misfarging av lepper og hud (cyanose).
 • Unormale hjerteslag (arytmier). Noen mennesker med Ebstein er anomali har en unormal hjerterytme (arytmi) preget av raske hjerteslag (takykardi). Disse typer arytmier (takykardi) kan gjøre ditt hjerte jobbe mindre effektivt, spesielt når trikuspidalklaffen lekker alvorlig. I noen tilfeller kan en svært rask hjerterytme føre til besvimelse (synkope).
 • . Wolff-Parkinson-White (WPW) syndrom Noen mennesker med Ebstein er anomali kan også ha en tilstand som kalles Wolff-Parkinson-White syndrom - en unormal elektrisk sti i hjertet. Tilstedeværelsen av WPW syndrom kan føre til svært rask hjerterytme og besvimelse.

Se også

Risikofaktorer

Ebstein er anomali. Atrieseptumdefekt.
Ebstein er anomali. Atrieseptumdefekt.

Medfødte hjertefeil, som Ebsteins er anomali, skje tidlig i utviklingen av en baby hjerte. Det er usikkert hvilken risiko faktorer kan føre til at mangelen. Genetiske og miljømessige faktorer er både tanke å spille en rolle. Personer med en familie historie av hjertefeil kan være mer sannsynlig å ha Ebstein er anomali. En mors eksponering for visse medisiner, for eksempel litium eller benzodiazepiner, har vært assosiert med Ebsteins største avvik hos barnet.

Se også

Komplikasjoner

Mange mennesker med mild Ebstein er anomali har få komplikasjoner. Det kan imidlertid hende du må ta noen forholdsregler i visse situasjoner:

 • Å være aktiv. Hvis du har mild Ebstein er anomali med en nesten normal hjerte størrelse og ingen hjerterytmeforstyrrelser, kan du sannsynligvis delta i de fleste fysiske aktiviteter. Avhengig av dine tegn og symptomer, kan legen anbefale at du unngår konkurranseidrett, for eksempel fotball eller basketball. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre hvilke aktiviteter som er riktig for deg.
 • Under graviditet. I mange tilfeller kan kvinner med mild Ebstein er anomali trygt få barn. Men svangerskapet har risiko. Hvis du planlegger å bli gravid, bør du snakke med legen din på forhånd. Han eller hun kan fortelle deg om det er trygt for deg å bli gravid og å bestemme hvor mye ekstra oppfølging du trenger gjennom hele svangerskapet og fødsel.

  Å være gravid setter ekstra belastning på hjertet og sirkulasjonssystemet ikke bare under graviditet, men også under fødsel. Imidlertid kan vaginal fødsel være mulig. I sjeldne tilfeller kan alvorlige komplikasjoner oppstår som kan føre til døden for mor eller baby.

Andre komplikasjoner som kan oppstå fra Ebstein er anomali omfatter hjertesvikt, hjerte rytme problemer og, mindre vanlig, plutselig hjertestans eller hjerneslag.

Se også

Forberedelser til din avtale

Hvis du eller barnet ditt ikke har noen tegn eller symptomer på hjerteproblemer, kan legen mistenke et problem bare hvis han eller hun hører unormal hjerterytme lyder under en rutinemessig eksamen. Selv om mange mennesker har unormal hjerterytme lyder, for eksempel et hjerte knurrer, de er vanligvis ikke grunn til bekymring. Men vil din lege eller barnets lege sannsynligvis henvise deg til en lege som er spesialist i behandling av hjertesykdommer (kardiolog) for å diagnostisere årsaken til de unormale hjertelyder.

Fordi avtaler kan være kort, og det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å komme godt forberedt. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om du trenger å gjøre noe på forhånd, for eksempel begrense din eller ditt barns kosthold.
 • Skriv ned eventuelle symptomer du eller barnet ditt opplever, inkludert alle som kan virke relatert til grunnen som du har planlagt avtalen.
 • Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd som du eller barnet ditt bruker.
 • Be om at en kopi av tidligere medisinske poster bli videresendt til din nåværende lege, hvis du bytter leger.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen.

Din tid med legen er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål kan hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. For Ebstein er anomali, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hva er den mest sannsynlige årsaken til mine symptomer?
 • Hva slags tester trenger jeg? Har disse testene krever ingen spesielle forberedelser?
 • Jeg føler meg OK, jeg selv trenger behandling?
 • Hvilke behandlinger er tilgjengelige, og som du anbefaler?
 • Hvilke typer av bivirkninger kan jeg forvente av behandling?
 • Er det noen alternativer til den primære tilnærmingen som du antyder?
 • Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere disse forholdene sammen?
 • Er det noen aktivitet restriksjoner som jeg eller barnet mitt behov for å følge?
 • Er det et generisk alternativ til den medisinen du forskrivning meg?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem?
 • Kan du anbefale noen nettsider for mer informasjon om min tilstand?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale når som helst at du ikke forstår noe.

Hva du kan forvente fra legen din
Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan spørre:

 • Når fikk du eller ditt barn først begynner opplever symptomer?
 • Har symptomene vært kontinuerlig eller sporadisk?
 • Virker noe for å forbedre dine symptomer?
 • Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine?
 • Hvis du eller barnet ditt allerede har blitt diagnostisert med Ebstein er anomali, når og hvor ble diagnosen gjort?
 • Har barnet ditt hatt noen operasjon eller noen gang vært innlagt på sykehus?
 • Hvilke medisiner du eller barnet ditt tar?

Se også

Tester og diagnose

Forberedelser til din avtale. Unormale hjerteslag (arytmier).
Forberedelser til din avtale. Unormale hjerteslag (arytmier).

Hvis legen mistenker en underliggende problem, for eksempel medfødt hjertesykdom, eller hvis du har andre tegn og symptomer som kan tyde Ebstein er anomali, kan legen anbefale følgende tester:

 • Bryst x-ray. En brystet X-ray viser et bilde av ditt hjerte, lunger og blodkar. Det kan avsløre om hjertet er forstørret, noe som kan skyldes Ebstein er anomali.
 • Ekkokardiogram. Denne ikke-invasiv eksamen bruker ultrasoniske bølger for å vise bilder av ditt hjerte. Den kan oppdage de fleste medfødte hjertefeil. Ultrasoniske bølger blir overført gjennom en enhet som kalles en svinger som en tekniker vil flytte over ditt hjerte. Ekko av bølgene blir registrert og produsere bilder av ditt hjerte på en dataskjerm, slik at legen kan se ventiler og kamre av hjertet ditt.
 • Elektrokardiogram (EKG). EKG bruker sensorer (elektroder) festet til brystet og lemmer for å måle timing og varighet av hjerteslag din. EKG kan hjelpe legen oppdage uregelmessigheter i ditt hjerte rytme og struktur, og tilby ledetråder til tilstedeværelsen av en ekstra bane.
 • Holter monitor testing. Dette er en bærbar versjon av en EKG. Det er spesielt nyttig i diagnostisering rytmeforstyrrelser som oppstår på uforutsette ganger. Du bærer skjermen under klærne. Den registrerer informasjon om den elektriske aktiviteten i hjertet ditt som du går om dine normale aktiviteter for en dag eller to.
 • Utøve stress test. Under denne testen, du går på en tredemølle eller sykle en ergometersykkel mens blodtrykk, hjertefrekvens, hjerterytme og pust overvåkes. En stresstest kan brukes til å få et inntrykk av hvordan hjertet reagerer på trening. Det kan hjelpe legen avgjøre hvilket nivå av fysisk aktivitet er trygt for deg.
 • Cardiac MR. I en hjertestans MRI, ligger du på et bord inne i en lang tube-lignende maskin som produserer detaljerte bilder av ditt hjerte struktur.
 • Hjertekateterisering. Leger sjelden bruker dette mer invasiv teknikk for Ebstein er anomali. I noen tilfeller kan imidlertid en person trenger hjertekateterisering å innhente ytterligere informasjon, for å bekrefte funn fra andre tester, eller for å sjekke hjertet arteries. Under hjertekateterisering, er en slank, fleksibel slange (kateter) inn i en blodåre eller arterien på toppen av låret (lyske) eller inn i armen. Hjulpet av X-ray bilder på en skjerm, legen tråder kateteret gjennom at arterien til den når ditt hjerte. En spesielt fargestoff injiseres gjennom kateteret hjelper legen din se blodstrømmen gjennom hjerte, blodårer og ventiler, og lar legen se etter abnormaliteter inne i hjertet og lungene.

Se også

Behandlinger og medisiner

Behandling av Ebstein er anomali avhenger av alvorlighetsgraden av feilen og dine symptomer. Målet med behandlingen er å redusere symptomene og unngå fremtidige komplikasjoner, som for eksempel hjertesvikt og arytmier. Behandlinger kan omfatte:

Regelmessig overvåking
Hvis du ikke har noen tegn eller symptomer eller unormal hjerterytme, kan legen anbefale bare nøye overvåking av hjerte forhold med regelmessige kontroller. Helsesjekk inkluderer vanligvis en fysisk eksamen, elektrokardiogram, brystet X-ray, ekkokardiogram og, om nødvendig, en Holter monitor test. Legen kan også be deg om å gjennomgå en test, som å gå på en tredemølle. Denne testen sjekker ditt hjerte respons på fysisk aktivitet.

Medisiner
Hvis du har hjerterytmeforstyrrelser, kan medisiner hjelpe kontroll hjertefrekvens og vedlikeholde normal hjerterytme.

Legen kan også foreskrive medisiner for tegn og symptomer på hjertesvikt, hvis du trenger dem. Dette kan omfatte medisiner som hindrer væskeansamlinger (diuretika) og andre medisiner.

Kirurgisk hjerte reparasjon
Legen kan anbefale kirurgisk reparasjon når tegn og symptomer påvirker din livskvalitet eller når hjertet begynner å forstørre og generelle hjertefunksjon begynner å minke. Å ha kirurgi i yngre alder kan føre til bedre resultater. Fordi Ebstein er anomali er sjeldne, velge en kirurg som er kjent med feilen og som har erfaring utfører prosedyrer for å rette det opp. Forskjellige fremgangsmåter kan brukes til å kirurgisk behandling Ebsteins sin anomali og tilhørende defekter, inkludert:

 • Trikuspidalklaffen reparasjon. Dette innebærer å redusere størrelsen på ventilen åpne og lar de eksisterende ventil brosjyrer til å komme sammen for å fungere ordentlig. Denne fremgangsmåten er vanligvis gjøres når det er nok ventil vev for å tillate reparasjon.

  En nyere teknikk for reparasjon av Ebsteins sin anomali, kalt kjegle fremgangsmåten, brukes de eksisterende hefter til å danne en membran som virker som en ventil.

 • Trikuspidalklaff erstatning. Dersom den eksisterende ventilen ikke kan repareres, kan den erstattes ved å fjerne den deformerte ventilen og setter enten en mekanisk ventil eller et spesielt behandlet biologisk vev (bioprotetiske) ventil. Hvis en mekanisk ventil brukes, må du ta en blodfortynnende medisiner for resten av livet.
 • Lukking av atrieseptumdefekt (ASD). Hvis et hull er til stede mellom de to øverste nippet av hjertet (ASD), kan kirurgen lukke hullet under kirurgi for å reparere eller erstatte den defekte ventilen.
 • Maze prosedyre. Annen prosedyre at leger kan utføre i løpet ventil reparasjon eller erstatning kirurgi kalles en labyrint prosedyre. Det brukes til å bidra til å rette rask hjerterytme i atriet (atrietakykardier). For å gjøre inngrepet, gjør kirurgen en rekke snitt i høyre atrium med en skalpell eller en enhet som ødelegger vev ved å fryse den. Når disse snittene helbrede, arr skape en barriere av vev i ditt hjerte som får den til å slå med en normal hastighet. The Maze prosedyre er en åpen hjertekirurgi.

Radiofrekvens kateterablasjon
Radiofrekvens kateterablasjon er en annen prosedyre som kan hjelpe behandle en rask hjerterytme eller WPW syndrom. I denne prosedyren, er en eller flere katetre tredd gjennom blodårene til ditt indre hjerte, der de elektriske impulsene som fører til at hjertet til å slå genereres. Elektroder på kateteret tips er oppvarmet med radiofrekvens energi. Dette ødelegger (ablates) en liten flekk av hjertet vev og skaper en elektrisk blokk langs veien som forårsaker din arytmi. Vanligvis stopper dette din arytmi. Imidlertid kan denne prosedyren være mindre effektive for behandling av personer med Ebstein er anomali enn for de med andre hjerteproblemer. Gjenta fremgangsmåte kan være nødvendig.

Hjertetransplantasjon
Hvis du har alvorlig Ebstein er anomali og dårlig hjertefunksjon, kan en hjertetransplantasjon være nødvendig.

Se også

Mestring og støtte

Hvis du eller barnet ditt har mild Ebstein er anomali, her er noen trinn som kan hjelpe deg å takle:

 • Følge opp medisinsk behandling. Sørg for å følge opp med din kardiolog eller barnelege for regelmessige evalueringer. Være en aktiv deltaker i å overvåke tilstanden og rapportere eventuelle nye eller forverrede symptomer. Rettidig behandling kan holde tilstanden fra å bli verre.
 • Ta medisiner som foreskrevet. Ta medisiner på riktig dose og riktig tid kan bidra til å forbedre symptomer som racing hjerteslag, tretthet og kortpustethet.
 • Hold deg aktiv. Vær så fysisk aktiv som din eller barnets lege tillater. Trening kan bidra til å styrke hjertet og øke blodsirkulasjonen. Hvis du er en forelder til et barn med Ebstein er anomali, er det naturlig å ønske å beskytte barnet mot skade. Men husk at barnet ditt trenger for å leve livet så normalt som mulig. Oppmuntre spilletid med pauser etter behov. Spør legen din om et notat du kan gi til ditt barns lærere eller omsorgspersoner som beskriver eventuelle restriksjoner på hans eller hennes fysiske aktivitet.
 • Utvikle et støttenettverk. Selv om mange mennesker med medfødt hjertefeil føre normale, sunne liv, leve med en hjertefeil er ikke alltid lett, spesielt når du eller barnet ditt trenger fortsatt spesialisert omsorg. Det fysiske, emosjonelle og økonomisk stress å takle en alvorlig helsetilstand kan være overveldende. Å ha familie og venner du kan stole på er avgjørende for en vellykket mestring. I tillegg kan det være lurt å spørre legen din om lokale støttegrupper som kan være nyttig. Støttegrupper kan være en stor kilde til praktisk informasjon, komfort og vennskap.

Se også