Elektrokonvertering

Definisjon

Elektrokonvertering er en medisinsk prosedyre gjøres for å gjenopprette en normal hjerterytme for folk som har visse typer unormale hjerteslag (arytmier). Elektrokonvertering gjøres oftest ved å sende elektriske støt til hjertet via elektroder plassert på brystet. Noen ganger kan legen utføre elektrokonvertering kun ved hjelp av medisiner for å gjenopprette hjertets rytme.

Elektrokonvertering er vanligvis en planlagt prosedyre som er utført på et sykehus, og du bør være i stand til å dra hjem samme dag som inngrepet. For folk flest, gjenoppretter elektrokonvertering raskt en normal hjerterytme.

Se også

Hvorfor det er gjort

Elektrokonvertering kan korrigere en hjerterytme som er for fort (takykardi) eller uregelmessig (flimmer). Elektrokonvertering er vanligvis brukes til å behandle mennesker som har atrieflimmer eller atrieflutter. Dette er forhold der de elektriske signalene som fører til at hjertet til å slå i en vanlig hastighet og rytme ikke riktig reise gjennom de øvre kamrene i hjertet ditt.

Elektrokonvertering utføres når hjertet ditt slår ineffektivt. Det er forskjellig fra defibrillering en nødsituasjon prosedyre som er utført når ditt hjerte stopper eller kogger uselessly. Defibrillering leverer mer kraftige støt til hjertet for å korrigere sin rytme. Elektrokonvertering er vanligvis planlagt på forhånd, men er noen ganger også gjort i krisesituasjoner.

Elektrokonvertering gjøres vanligvis med elektrisk støt, administreres gjennom elektroder festet til brystet, mens du bedøvet. Elektrisk elektrokonvertering tar mindre tid enn elektrokonvertering gjort utelukkende med medisiner, og legen din kan kjapt se om prosedyren har gjenopprettet en normal hjerterytme.

Hvis legen anbefaler elektrokonvertering med medisiner for å gjenopprette hjertets rytme, vil du ikke motta elektriske støt til hjertet ditt.

Se også

Risiko

Elektrokonvertering. Løsnede blodpropper.
Elektrokonvertering. Løsnede blodpropper.

Komplikasjoner av elektrisk elektrokonvertering er sjeldne, og legene kan iverksette tiltak for å redusere risikoen. Store risiko for elektrokonvertering inkluderer:

  • Løsnede blodpropper. Noen mennesker som har arytmier har blodpropp i deres hjerter. Elektrisk elektrokonvertering kan forårsake disse blodpropp å flytte til andre deler av kroppen din, noe som kan føre til livstruende komplikasjoner, som for eksempel slag eller blodpropp reiser til lungene (lungeemboli). Om nødvendig, kan legen forskrive blodfortynnende medisiner før prosedyren eller vil sjekke for blodpropp i hjertet ditt før elektrokonvertering.
  • Unormal hjerterytme. I sjeldne tilfeller, noen mennesker som gjennomgår elektrokonvertering ende opp med andre hjerte rytme problemer under eller etter prosedyren sin. Dette er en sjelden komplikasjon. Hvis det skjer, viser det vanligvis opp bare minutter etter inngrepet, slik at legen kan gi deg medisiner eller ekstra støt for å løse problemet.
  • Brannskader. Sjelden, noen mennesker har mindre brannskader på huden hvor deres elektroder ble plassert.

Gravide kvinner kan ha elektrokonvertering, men det anbefales at barnets hjerterytme overvåkes under prosedyren.

Se også

Hvordan du forbereder

Elektrokonvertering prosedyrer er vanligvis planlagt på forhånd, selv om symptomene er alvorlige, må du kanskje ha elektrokonvertering i en nødsituasjon setting.

Definisjon. Unormal hjerterytme.
Definisjon. Unormal hjerterytme.

Du vanligvis ikke kan spise eller drikke noe i 12 timer før inngrepet. Legen din vil fortelle deg om du bør ta noen av dine vanlige medisiner før prosedyren. Hvis du tar medisiner før inngrepet, for å nippe bare nok vann svelge pillene dine.

Før elektrokonvertering, kan du ha en prosedyre som kalles en transesophageal ekkokardiogram for å sjekke for blodpropp i hjertet ditt, som kan forskyves ved elektrokonvertering, forårsaker livstruende komplikasjoner. Hjertespesialisten din vil avgjøre om du trenger en transesophageal ekkokardiografi før elektrokonvertering.

I en transesophageal ekkokardiogram, er halsen nummen og et fleksibelt rør som inneholder en svinger er guidet ned i halsen og inn i spiserøret, som forbinder munnen til magen. Derfra kan svingeren få mer detaljerte bilder av ditt hjerte, slik at legen kan sjekke for blodpropp.

Hvis legen finner blodpropp, vil elektrokonvertering prosedyren bli forsinket i noen uker mens du tar blodfortynnende medisiner for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Se også

Hva du kan forvente

Under prosedyren
En sykepleier eller tekniker vil plassere flere store oppdateringer som kalles elektroder på brystet. Elektrodene vil bli koblet til en elektrokonvertering maskin (defibrillator) bruke ledninger. Defibrillatoren vil registrere hjerterytmen gjennom hele prosedyren og vil levere støt til hjertet for å gjenopprette en normal hjerterytme. Denne maskinen kan også tempoet ditt hjerte hvis det slår for sakte etter elektrokonvertering.

Før de sjokkene er levert, vil en sykepleier eller tekniker setter inn en intravenøs (IV) linje i armen. IV linjen brukes til å gi deg medisiner som vil gjøre deg sove under inngrepet, slik at du ikke vil føle noe smerte fra støt. Legen kan også bruke IV linje for å gi deg flere medisiner som kan bidra til å gjenopprette hjerterytmen din.

Når du er bedøvet, elektrisk elektrokonvertering vanligvis tar bare noen få minutter å fullføre.

Etter inngrepet
Elektrisk elektrokonvertering er gjort på poliklinisk basis, som betyr at du kan reise hjem samme dagen prosedyren er ferdig. Du vil tilbringe omtrent en time i en postoperativ følges nøye for komplikasjoner.

Fordi du vil være sover for prosedyren, kan din bevissthet om dine omgivelser bli påvirket etterpå. Du trenger noen til å kjøre deg hjem, og din evne til å ta beslutninger kan bli påvirket i flere timer etter inngrepet.

Selv om ingen blodpropp ble funnet i ditt hjerte før inngrepet, vil du ta blodfortynnende medisiner i flere uker etter at prosedyren for å hindre nye blodpropper fra forming.

Se også

Resultater

For folk flest, kan elektrokonvertering raskt gjenopprette regelmessig hjerterytme. For noen kan en uregelmessig hjerterytme tilbake i løpet av noen minutter eller dager. Det er mulig du vil trenge gjenta prosedyrer for å holde en normal hjerterytme.

Å holde hjertet sunt, kan det hende du trenger å gjøre endringer i livsstil som forbedrer den generelle helsen til hjertet ditt, spesielt for å forebygge eller behandle tilstander som kan forårsake arytmier, for eksempel høyt blodtrykk. Legen din kan foreslå at du:

  • Unngå koffein.
  • Bruk mindre salt (natrium), som kan bidra til å senke blodtrykket.
  • Øk din fysiske aktivitet.
  • Slutte å røyke.
  • Unngå å drikke mer enn én drink med alkohol for kvinner eller mer enn to drinker for menn om dagen, hvis du velger å drikke i det hele tatt.
  • Spis hjerte-sunn mat og opprettholde en sunn vekt.

Se også