End of life

End-of-life omsorg

Når en kjær er døende, kan samtaler om livets slutt være ubehagelig og vanskelig. Likevel diskuterer end-of-life omsorg er viktig.

Avhengig av omstendighetene, kan du være i stand til å hjelpe din kjære gjøre viktige end-of-life avgjørelser - for eksempel om å forbli hjemme, flytte til et sykehjem eller andre anlegg, eller søke hospice omsorg. Du kan også arbeide med din kjære en helsevesenet team for å sørge for at din kjære er komfortabel på slutten av livet. Smerte, angst og andre end-of-life symptomene kan ofte behandles.

Selv på slutten av livet, kan du fortsette å støtte og gi næring til ditt forhold til din kjære. Bare å være der kan være en viktig kilde til styrke og trøst for alle.

Se også

Sorg

Når en er glad i dør, kan sorg føles som en dolk i hjertet ditt. Ofte utløser sorg rå, intense følelser. Du lurer kanskje på hvordan du noensinne vil plukke opp bitene og helbrede dine sår - men ikke føle som om du forråde din kjære minne.

Det finnes ingen raske løsninger for sorg og angst som følge en kjæres død. Som du møter din sorg, erkjenner den smerten og vet at det er en del av helbredelsesprosessen. Ta godt vare på deg selv, og søke støtte fra venner og kjære.

Slutten av livet. End-of-life omsorg.
Slutten av livet. End-of-life omsorg.

Selv om ditt liv vil aldri bli helt det samme, vil den sviende smerten av sorg etter hvert bli mindre intense. Akseptere den nye "normal" kan hjelpe deg avstemme dine tap og gå videre med livet ditt.

Se også

End of life