End of life

Hospice omsorg: trøstende dødssyke

Hospice omsorg kan være et alternativ hvis du eller en du er glad man har en dødelig sykdom. Forstå hvordan hospice omsorg fungerer og hvordan du velger et program.

Hvis du eller en elsket en har en dødelig sykdom og du har brukt opp alle behandlingstilbud, kan du vurdere hospice omsorg. Finn ut hvordan hospice omsorg fungerer og hvordan det kan gi trøst og støtte til deg eller din kjære, samt din familie og venner.

Hva er hospice omsorg?

Hospice omsorg er for folk som nærmer seg slutten av levetiden. Hospice omsorg er gitt av et team av helsepersonell som maksimal komfort for en dødssyk person ved å redusere smerte og adressering fysiske, psykiske, sosiale og åndelige behov. For å hjelpe familier, gir hospice omsorg også rådgivning, avlastning og praktisk støtte.

I motsetning til andre medisinsk behandling, er fokus for hospice omsorg ikke å kurere den underliggende sykdommen. Målet med hospice omsorg er å støtte den høyeste livskvaliteten mulig for uansett tid gjenstår.

Hvem kan ha nytte av hospice omsorg?

Hospice omsorg er for en dødssyk person som er forventet å ha seks måneder eller mindre å leve. Dette betyr ikke at hospice omsorg vil bli gitt i seks måneder, men. Hospice omsorg kan gis så lenge personens lege og hospice omsorg teamet bekrefter at tilstanden forblir livsbegrensende.

Hospice omsorg er ikke bare for folk som har kreft. Mange som får hospice omsorg har kreft, mens andre har hjertesykdom, demens, nyresvikt eller kronisk obstruktiv lungesykdom.

Hospice omsorg har vist seg å få folk som har uhelbredelige sykdommer føle seg bedre og leve lenger. Melde i hospice omsorg tidlig kan hjelpe deg eller din kjære utvikle et sterkt forhold til hospice personale, som kan hjelpe til med forberedelse til end-of-life behov.

Hvor er hospice omsorg gitt?

Mest hospice omsorg gis i hjemmet - med et familiemedlem vanligvis fungerer som den primære omsorgsperson. Imidlertid er hospice omsorg også tilgjengelig på sykehus, sykehjem, omsorgsboliger og dedikerte hospice anlegg.

Husk at uansett hvor hospice omsorg gis, noen ganger er det nødvendig å bli innlagt på et sykehus. For eksempel, hvis et symptom kan ikke være tilstrekkelig administreres av hospice omsorg team i et hjem setting, kanskje et sykehusopphold være nødvendig.

Se også

Hospice omsorg: trøstende dødssyke

Som er involvert i hospice omsorg?

Hvis du ikke mottar hospice omsorg på en dedikert anlegg, vil medlemmer av hospice personalet gjøre regelmessige besøk til ditt hjem eller annen innstilling til å gi omsorg og andre tjenester. Hospice ansatte er på vakt 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Et hospice omsorg team inkluderer vanligvis:

 • Leger. En fastlege og en hospice lege eller medisinsk direktør vil overvåke din eller din kjæres omsorg.
 • Sykepleiere. Sykepleiere vil komme til din eller din kjære ens hjem eller annen innstilling til å gi omsorg. Sykepleiere også er ansvarlig for koordinering av hospice omsorg team.
 • Hjem helse hjelpere. Hjem helse hjelpere kan gi ekstra støtte for rutine omsorg, som dressing, bading og spising.
 • Åndelige rådgivere. Prester, prester, legfolk eller andre åndelige rådgivere kan gi åndelig omsorg og veiledning for hele familien.
 • Sosialarbeidere. Sosialarbeidere gi veiledning og støtte. De kan også gi henvisninger til andre støttesystemer.
 • Farmasøyter. Farmasøyter gi medisiner oversikt og forslag om de mest effektive måter å lindre symptomene.
 • Frivillige. Utdannede hospice frivillige tilbyr en rekke tjenester, avhengig av dine behov, fra å gi selskapet eller frist for omsorgspersoner til å hjelpe med transport eller andre praktiske behov.
 • Andre fagpersoner. Tale fysiske og ergoterapeuter kan gi behandling, om nødvendig.
 • Sorg rådgivere. Utdannede sorg rådgivere tilby støtte og veiledning etter dødsfallet til en kjær i hospice.

Hvordan er hospice omsorg finansieres?

Medicare, Medicaid, Department of Veterans Affairs og privat forsikring kan betale for hospice omsorg. Mens hver hospice program har sin egen policy om betaling for omsorg, er tjenester ofte tilbys basert på behov heller enn evnen til å betale. Sørg for å spørre om betalingsmåter før du velger et hospice program.

Hvordan velger jeg en hospice-program?

For å finne ut om hospice-programmer, snakke med leger, sykepleiere, sosialarbeidere eller rådgivere, eller kontakt din lokale eller statlige kontoret på aldring. Vurdere å be venner eller naboer for å få råd. The National Hospice og Palliativ Care Organization tilbyr også en Internett-leverandøren katalog.

Slutten av livet. Åndelige rådgivere.
Slutten av livet. Åndelige rådgivere.

Å evaluere et hospice program, stille spørsmål om de tjenester som tilbys. For eksempel:

 • Er hospice-programmet Medicare-sertifisert? Er programmet gjennomgått og lisensiert av staten eller sertifisert på annen måte? Er hospice program akkreditert av felles kommisjon?
 • Som utgjør hospice omsorg team, og hvordan er de trent eller overvåket? Er hospice medisinsk direktør styret sertifisert i hospice og palliativ omsorg medisin?
 • Er hospice program ikke for profitt eller for profitt?
 • Har hospice-programmet har en dedikert apotek for å hjelpe innstillingsmuligheter medisiner?
 • Hva slags tjenester tilbys til en dødssyk person? Hvordan er smerte og andre symptomer klarte?
 • Hvordan er hospice omsorg tjenester etter timer?
 • Hvor lang tid tar det å bli akseptert inn i hospice omsorg program?
 • Hva slags tjenester tilbys til familien? Hva pusterom tjenester er tilgjengelige for pleieren eller omsorgspersoner? Hva begravelsesbyråer er tilgjengelige?
 • Er frivillige tjenester tilgjengelig?
 • Hvis forholdene endres, kan tjenestene være tilgjengelige i ulike settinger? Har hospice kontrakter med lokale sykehjem? Er bolig hospice tilgjengelig?
 • Er hospice kostnadene dekket av forsikring eller andre kilder, for eksempel Medicare?

Husk, understreker hospice omsorg enn kur. Målet er å gi komfort i løpet av de siste månedene og dagene av livet.

Se også