Erektil dysfunksjon

Erektil dysfunksjon: Et tegn på hjertesykdom?

Den samme prosess som skaper hjertesykdom kan også forårsake erektil dysfunksjon, bare tidligere.

Erektil dysfunksjon - problemer med å opprettholde en ereksjon tilstrekkelig for sex - kan være et tidlig varsel tegn på hjerteproblemer. Forstå sammenhengen mellom de to kan hjelpe deg å få behandling før hjerteproblemer blir alvorlige. Likeledes, hvis du har hjertesykdom, kan få riktig behandling kan hjelpe med erektil dysfunksjon.

Tilstoppede arterier: hvor erektil dysfunksjon og hjertesykdommer møtes

Aterosklerose (ATH-ur-o-skluh-ROE-sis) - også kalt åreforkalkning - er oppbygging av plakk i arteriene i kroppen din. De mindre arteriene i kroppen, for eksempel i penis, er de første til å få koblet opp. Plakk reduserer blodstrømmen i penis, noe som gjør en ereksjon vanskelig. Erektil dysfunksjon er et varsel for å lete etter aterosklerose i større arteriene som forsyner hjertet og andre organer og ta skritt for å behandle den. Aterosklerose øker også risikoen for andre problemer, inkludert aneurisme, hjerneslag og perifer karsykdom.

Se også

Erektil dysfunksjon: Et tegn på hjertesykdom?

Enkelte menn har økt risiko

Foruten å dele en vanlig sykdom prosess, erektil dysfunksjon og hjertesykdommer også dele mange risikofaktorer. Disse risikofaktorene øker sannsynligheten for at erektil dysfunksjon kan være et tegn på underliggende åreforkalkning og hjertesykdom:

  • Å ha diabetes. Menn som har diabetes har spesielt høy risiko for erektil dysfunksjon, hjertesykdom og andre problemer forårsaket av begrenset blodstrøm.
  • Å ha høyt kolesterol. Et høyt nivå av low-density lipoprotein (LDL, eller "dårlig") kolesterol kan føre til åreforkalkning.
  • Å være en røyker. Røyking øker risikoen for åreforkalking. Det påvirker også direkte din evne til å få ereksjon.
  • Etter å ha høyt blodtrykk. Over tid skader høyt blodtrykk slimhinnen i blodårene dine og akselererer prosessen med åreforkalkning.
  • Å ha et familiemedlem med hjertesykdom. Det er mer sannsynlig at erektil dysfunksjon kan være knyttet til hjertesykdom hvis du har en første-graders slektning som søsken eller foreldre som hadde hjertesykdom i ung alder.
  • Din alder. Jo yngre du er, jo mer sannsynlig at erektil dysfunksjon signaliserer en risiko for hjertesykdom. Menn yngre enn 50 er på spesielt høy risiko. Hos menn eldre enn 70, er erektil dysfunksjon mye mindre sannsynlig å være et tegn på hjertesykdom.
  • Å være overvektig. Overvekt eller fedme øker risikoen for både hjertesykdommer og erektil dysfunksjon på grunn av åreforkalkning og andre grunner.
  • . Være deprimert Det er noen bevis på at depresjon er assosiert med en økt sjanse for å få hjerteproblemer - og erektil dysfunksjon.

Behandling for erektil dysfunksjon forårsaket av hjertesykdom

Hvis legen mener du kan være i faresonen for hjertesykdom, gjøre endringer i livsstil som trener, endre kostholdet eller miste vekt kan være nok til å holde hjertet sunt - og forbedre din evne til å få ereksjon. Hvis du har mer-alvorlige tegn og symptomer på hjertesykdom, kan det hende du trenger ytterligere tester eller behandling. Hvis du har både erektil dysfunksjon og hjertesykdommer, snakk med legen din om behandlingstilbud for erektil dysfunksjon. Hvis du tar visse hjerte medisiner, spesielt nitrater, det er ikke trygt å bruke mange av de medisiner som brukes til å behandle erektil dysfunksjon.

Se også