Ernæring og sunt kosthold

Couponing og andre nøysom mat shopping tips

Vil du spare penger på dagligvarer regningen? prøv disse kunnskapsrike shopping tips.

Prøver å spise sunnere og spare penger ved å forberede flere måltider hjemme? Det er et smart trekk. Selvfølgelig kan du fortsatt bruke store på Rimi. Men ved hjelp av kuponger og andre nøysom mat shopping tips, kan du kutte dagligvarer regningen - og fortsatt spise sunt.

Skeptisk? Ikke vær. Du kan finne massevis av ressurser for å hjelpe deg å bli en nøysom mat shopper og samtidig legge merke til ernæring. For eksempel har Department of Agriculture opprettet en "sparsommelig plan" for å mate en familie på fire - to voksne pluss to barn i alderen 6 og 11 - som oppfyller Dietary Guidelines for europeere og koster kun 105€ per uke.

Ernæring og sunt kosthold. Investere tid til å spare penger.
Ernæring og sunt kosthold. Investere tid til å spare penger.

Du sier du ikke er den nøysomme typen? Prøv lettelser inn i det med noen av de nøysomme matinnkjøpstjenester tipsene nedenfor. Du kan oppdage at det å være nøysom er ikke så tøff - og kan også være velsmakende.

Før du drar hjemmefra

Nøysom mat shopping starter før du treffer supermarkedet. Ta litt tid hjemme til å gjennomgå stifter og lage en slagplan:

 • Clip kuponger. Hvis du ikke bruker kuponger for elementer du regelmessig kjøper, er du glipp av besparelser. Kontroller løpesedler som kommer i posten eller med avisen din - og sjekk på nettet, også.
 • Registrer deg. Shopper kort, også kalt bonuskort, er den sikreste måten å spare på de fleste dagligvarekjedene. Meld deg på supermarkeder som du hyppige.
 • Bli med i klubben. Rabatt klubber kan spare deg for penger på bulk elementer. Hvis du ikke kan bruke opp de store mengder, bør du vurdere å splitte dem - og kostnadene - med utvidede familie eller venner.
 • Planlegge fremover. Lag en meny plan for uken og deretter lage en liste over matvarer du trenger. Å ha en liste hjelper deg å unngå dyre impulskjøp, samt frustrasjon over å komme hjem med dagligvarer, men med ingen plan for å bruke dem.
 • Endre fokus. Slå tilbake på kjøttet. Prøv ett eller to meatless middager i uken. Bygg måltid rundt grønnsaker, bønner og korn - de er billigere, mindre fett og høyere på fiber enn kjøtt er. Bruk dem til å lage fylle supper, stuinger og gryteretter.
 • Sjekk pantry. Bruk opp forsyninger heller enn å la dem samle støv. Bruk hermetiske bønner og tomater for å lage chili eller piske opp en fruktsalat fra et par bokser med frukt.
 • Investere tid til å spare penger. Making tid for litt prep arbeid på kjøkkenet kan bety store besparelser. Tenk på dette eksemplet: Pre-cut brokkolibuketter er dobbelt så dyrt per pund som hel brokkoli.

Se også

Couponing og andre nøysom mat shopping tips

Når du presser vognen

Selv i tøffe økonomiske tider kan du finne avtaler på matbutikken. Med disse tipsene og triksene, vil du bli en super saver når du treffer supermarked:

 • Rådfør deg med listen og kuponger. Ikke la din prep arbeid gå til spille. Sørg for å ta din handleliste og kuponger med deg til butikken. Så hold deg til listen din.
 • Se utover de store merkene. Sexy merkevarer er 25 prosent billigere i gjennomsnitt enn sammenlignbare merkevarer. Og i mange tilfeller vil du ikke være i stand til å smake noen forskjell.
 • Vær smart om organiske. Organisk betyr ofte dyrt. Så velger bare for økologiske produkter som har en tendens til havnen plantevernmidler når vokst tradisjonelt, for eksempel selleri, fersken og jordbær.
 • Kan det eller bag det. Hvis ferske råvarer truer med å bust budsjettet, prøve hermetisert eller frosset alternativer. Og når du finner et salg, lager opp. Sjekk også ut bagged råvarer, som for eksempel poteter, som er generelt billigere per kilo enn er deres løse kolleger.
 • Styr klar av junk food. Tomme kalorier fra potetgull og søtsaker er ingen røverkjøp. Bruk mat dollar for å kjøpe næringsrik mat til drivstoff kroppen din.
 • Pop over til bakeriet butikken-laget varer er ofte billigere -. Og friskere - er enn kommersielle merkevarer. Du kan også spare ved å kjøpe daggamle brød. Hvis du ikke kan bruke hele brød, sette halvparten i fryseren til senere.
 • Ser høyt og lavt. Forhandlere vanligvis sette elementer de vil ha deg til å kjøpe på premium øyehøyde hylle, men du kan finne rimeligere elementer på hyllene over og under. I tillegg er noen kjøpmenn selge det samme produktet til forskjellige priser i forskjellige deler av butikkene. For eksempel kan du oppleve at en ost på dette deli telleren er tilgjengelig pre-skiver i nedkjølt tilfellet for mindre.
 • Sjekk fanen. Ikke forlate butikken før du vurdere din kvittering. Seks prosent av kundene rapporterer å bli overladet på supermarkedet kassa.
 • Tenk sesongavhengig. Sjekk bønder markeder for ferske, lokale råvarer. Ved å kjøpe i sesongen, får du mat på sitt høydepunkt og noen ganger spare penger. Tenk hermetisering eller nedfrysing for off-season bruk.

Langsiktig sparing

Etter disse tipsene kan hjelpe deg å spare på mat regninger samtidig spise et sunt kosthold. Men visste du at å spise sunt kan også hjelpe deg å unngå dyre medisinsk behandling senere? Et sunt kosthold som Middelhavet diett - som er rik på frukt, grønnsaker, belgfrukter og hele korn, og også begrenser rødt kjøtt og understreker "godt" fett - kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer og andre kroniske tilstander. Det er vanskelig å finne en større bang for buck din enn det.

Se også