Fitness

Fitness grunnleggende

Starte et treningsprogram kan være en av de beste tingene du kan gjøre for helsen din. Tross alt, kan fysisk aktivitet redusere risikoen for kronisk sykdom, forbedrer balanse og koordinasjon, hjelpe deg å miste vekt - selv øke din selvtillit. Og fordelene er din for å ta, uavhengig av alder, kjønn eller fysisk evne.

The Department of Health and Human Services anbefaler at friske voksne omfatter aerob trening og styrketrening i deres fitness planer, spesielt:

  • Minst 150 minutter med moderat aerob aktivitet - eller 75 minutter med energisk aerobic aktivitet - en uke
  • Styrke øvelser minst to ganger i uken

Regelmessig trening kan hjelpe deg å kontrollere vekten, redusere risikoen for hjertesykdom, og styrke dine bein og muskler. Men hvis du ikke har trent på en stund, og du har helsemessige bekymringer, kan det være lurt å snakke med legen din før du starter en ny fitness rutine.

Når du designer ditt personlige treningsprogram, bør du vurdere dine fitness mål. Tenk på din fitness liker og ikke liker, og legg merke til dine personlige barrierer for fitness. Deretter vurdere praktiske strategier for å holde fitness program på sporet.

Starte et treningsprogram er en viktig beslutning, men det trenger ikke å være en overveldende en. Ved å planlegge nøye og pacing selv, kan du gjøre fitness en sunn vane som varer livet ut.

Se også

Stretching og fleksibilitet

Fitness. Stretching og fleksibilitet.
Fitness. Stretching og fleksibilitet.

Stretching er en kraftig del av et treningsprogram. Mest aerobic og styrketrening programmer iboende føre til at musklene til kontrakt og flex. Stretching etter trening fremmer lik balanse. Stretching øker også fleksibiliteten, øker omfanget av bevegelse av ledd og øker blodsirkulasjonen. Stretching kan selv fremme bedre holdning og lindre stress.

Som en generell regel, strekke når du trener. Hvis du ikke trener regelmessig, kan det være lurt å strekke minst tre ganger i uken for å opprettholde fleksibiliteten. Når du strekker, holde det milde. Puste fritt når du holder hver strekning. Prøv å ikke holde pusten. Ikke sprette eller holde en smertefull strekk. Forvent å føle spenningen mens du strekker. Hvis du føler smerte, har du gått for langt.

Se også

Aerob trening

Regelmessig aerob trening kan hjelpe deg å leve lenger og sunnere. Tross alt, reduserer aerob trening helserisiko, holder overskytende pounds i sjakk, styrker hjertet og øker humøret. Friske voksne bør satse på minst 150 minutter med moderat aerob aktivitet - eller 75 minutter med energisk aerobic aktivitet - i uken. Det behøver ikke å være alt på én gang, selv om. Aerob trening kan også gjøres i 10-minutters intervaller. Så hva venter du på?

For mange mennesker, er å gå et godt valg for aerobic trening. Faktisk er vandre en av de naturlige former for trening. Det er trygt, det er enkelt - og alt det som trengs for å komme i gang er et par gode sko og en forpliktelse til å omfatte aerob trening i din daglige rutine.

Selvfølgelig, det er mer til aerobic trening enn å gå. Andre populære valgene inkluderer svømming, sykling og jogging. Aktiviteter som dans og hoppe tau teller, også. Vær kreativ.

Se også

Styrketrening

Styrketrening kan hjelpe deg å tone musklene og forbedre ditt utseende. Med en vanlig styrketrening program, kan du redusere kroppsfett, øke muskelmasse og brenne kalorier mer effektivt. Bedre ennå, betyr styrketrening ikke å ta så lenge som du kanskje tror. For de fleste mennesker, utført ett sett med styrkeøvelser for store muskelgruppene to til tre ganger i uken er nok.

Styrketrening kan gjøres hjemme eller i treningsstudio. Frie vekter og vekt maskiner er populære styrketrening verktøy, men de er ikke de eneste alternativene. Du kan gjøre styrketrening med billig motstand tubing eller din egen kroppsvekt. Med riktig teknikk, kan du nyte merkbare forbedringer i styrke og utholdenhet i løpet av få uker.

Se også

Sports ernæring

Hvor mye vet du om idrett ernæring? Hva - og når - du spiser kan påvirke ytelsen og hvordan du føler mens du trener. Børsting opp på sports ernæring grunnleggende kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av ditt treningsprogram.

Sports ernæring fokuserer ofte på karbohydrater. For eksempel kan idrettsutøvere trening for utholdenhet hendelser laste opp på karbohydrater i dagene før arrangementet for å øke ytelsen. Protein for muskel reparasjon og vekst er et annet viktig aspekt av sports ernæring.

Selvfølgelig går sports ernæring utover bare hva du spiser. Når du spiser teller også. Å maksimere dine treningsøkter, koordinere dine måltider, snacks og drikke.

Se også