Forbrukernes helse

Forbrukernes helse grunnleggende

Kan du huske hvordan du fikk forbrukernes helse informasjon før internett? Legen var trolig den eneste troverdig kilde, og det betydde å gå inn for en avtale. I dag er Internett en rik og lett tilgjengelig kilde til informasjon om forbrukernes helse - noe som gjør det mulig å være mer informert om dine helsetjenester alternativer.

Likevel, navigere komplekse helsevesenet er ingen enkel oppgave. Å være en smart helsevesenet forbruker, må du vite hvordan du arbeider med leger, sykepleiere, farmasøyter, forsikringsselskaper, sykehus og andre. Heldigvis flere og flere forbrukere helse verktøy er tilgjengelige for å hjelpe deg å gjøre smarte valg. Dra nytte av disse forbrukernes helse ressurser og ta ansvar for din helse.

Se også

Alternativ medisin

Alternativ medisin betyr praksis ikke typiske i konvensjonell medisin og inkluderer ting som urter og kosttilskudd, meditasjon, massasje og akupunktur. Når en alternativ praksis brukes i tillegg til konvensjonell behandling, heter det komplementære. Evidensbaserte komplementære behandlingsformer blir kombinert oftere med konvensjonell behandling, gir opphav til et nytt begrep "integrerende medisin." Du bruker integrerende medisin når du legger til en komplementær behandling til en eksisterende konvensjonell behandling.

Selv om alternativ og komplementær praksis blir stadig mer vanlig, mange har ikke blitt grundig testet for sikkerhet og effektivitet. Så før du prøver noe som anses å være alternativ medisin, ta deg tid til å undersøke risiko og fordeler. Legen din kan være en god ressurs - og trenger å vite om noe alternativ medisin du vurderer.

Se også

Medisiner

Medisiner kan være livreddere, men de må brukes riktig. Alle medisiner bære en viss risiko, spesielt hvis de er brukt feil. For å få mest ut av dine medisiner og for å holde deg trygg, trenger du å vite hvorfor en medisin blir skrevet ut til deg, hvordan du skal ta det og hva bivirkningene kan være.

Du må også være smart når du bruker over-the-counter medisiner, som smertestillende og hoste og kaldt medisiner. Les etiketten og følg instruksjonene med over-the-counter medisiner akkurat som du ville gjort med reseptbelagte seg.

Forbrukernes helse. Forbrukernes helse grunnleggende.
Forbrukernes helse. Forbrukernes helse grunnleggende.

Endelig sørg for at legen vet om alle de medisiner du tar, inkludert over-the-counter medisiner og noen urter eller kosttilskudd. På den måten kan legen se etter mulige interaksjoner mellom medisiner.

Se også