Forbrukernes helse

Personlig journalsystemet: Et verktøy for å administrere din helse

En elektronisk personlig journalsystemet gjør det enkelt å samle og håndtere medisinsk informasjon i en tilgjengelig og sikkert sted.

Hvis du er som folk flest, har du en rekke helsemessige bekymringer og besøke flere leger og apotek. Å holde styr på det hele er en utfordring. Med en personlig journalsystemet, kan du samle - og styre - all denne informasjonen på ett lett tilgjengelig sted.

Hva er en personlig helse rekord?

En personlig helse rekord er rett og slett en samling av informasjon om din helse. Hvis du har en sjanse posten eller en boks av medisinske papirer, du allerede har en grunnleggende personlig helse rekord. Og du har sikkert støtt på den store ulempen med papirjournalen: Du sjelden har dem med deg når du trenger dem.

Elektronisk personlig journalsystemet systemer rette det problemet ved å lage din personlige helse rekord tilgjengelig for deg når som helst via et web-aktivert enhet, for eksempel datamaskinen, telefonen eller tablett.

Personlige helseopplysninger er ikke det samme som elektroniske pasientjournaler eller elektronisk pasientjournal, som eies og drives av legenes kontorer, sykehus eller helseforsikring planer. Det er et økende antall legekontorer som bruker disse systemene, men de som ofte begrenser din tilgang til og kontroll over din journal.

Hvilken informasjon som går inn i en personlig helse rekord?

Du bestemmer selv hva du putter i din personlige helse posten. Generelt, skjønt, det er behov for å inkludere noe som hjelper deg og helsepersonell administrere din helse - og starter med det grunnleggende:

 • Din fastlege navn og telefonnummer
 • Allergier, inkludert narkotika allergier
 • Dine medisiner, inkludert doser
 • Kroniske helseproblemer, for eksempel høyt blodtrykk
 • Store operasjoner, med datoer
 • Levende vilje eller forskudd direktiver

Du kan også legge til informasjon om hva du gjør for å forebygge sykdom, for eksempel:

 • Resultater av screening tester
 • Kolesterolnivå og blodtrykk
 • Trening og kostvaner
 • Helsemål, som for eksempel røykeslutt eller miste vekt

Hva er fordelene med en personlig helse rekord?

Forbrukernes helse. Spore og vurdere din helse.
Forbrukernes helse. Spore og vurdere din helse.

Å ha en personlig helse rekord kan være en livredder, bokstavelig talt. I en nødsituasjon kan du raskt gi krisepersonell viktig informasjon, for eksempel en sykdom du behandles for, medisiner du tar, narkotika allergier, og hvordan du kontakter fastlegen din.

En personlig helse rekord ikke bare lar deg dele informasjon med helsepersonell, men også gir deg mulighet til å administrere din helse mellom besøkene. For eksempel gjør en personlig journalsystemet du:

 • Spore og vurdere din helse. Ta opp og spore din fremgang mot din helse mål, for eksempel å senke kolesterolnivået ditt.
 • Få mest mulig ut av legebesøk. Vær klar med spørsmål til legen din og informasjon du vil dele, for eksempel blodtrykket opplesninger siden ditt siste besøk.
 • Behandle helse mellom besøkene. Last opp og analysere data fra hjemme-overvåking enheter, for eksempel en blodtrykket cuff. Og minn deg selv på legens instruksjoner fra forrige avtale.
 • Få organisert. Spor avtaler, vaksiner og forebyggende eller screening tjenester, som for eksempel mammografi.

Se også

Personlig journalsystemet: Et verktøy for å administrere din helse

Er det noen ulemper til personlige helseopplysninger?

Bygge en komplett journalsystemet tar litt tid. Du må samle og skrive inn alle dine helseopplysninger. I tillegg har du å holde posten nåværende ved å oppdatere den hver gang du ser en lege, fylle en resept, har en test eller gå til sykehuset.

Hvorfor er ikke det en enklere måte? Leger, sykehus, apotek og forsikringsselskaper har vært trege til å ta i bruk informasjonsteknologi. Kun et fåtall av disse gruppene kan sende informasjon elektronisk til din personlige helse posten.

Selv om legen kan sende informasjon til din personlige helse posten, må du gjennomgå det som er sendt. Prosessen med å overføre helseopplysninger er elektronisk fortsatt i sin barndom - og det er ikke alltid perfekt.

Vil informasjonen bli holdt privat?

Kanskje den mest vanlige bekymringer om personlige helseopplysninger er i ferd med personvern og sikkerhet. For å møte disse bekymringene, anerkjente systemer følger bransjens beste praksis, som gjør sitt privatliv politikk offentlig og sende inn til overvåking av uavhengige organisasjoner. Dessuten er den føderale regjeringen arbeider for å styrke regelverket for sikkerheten til helseinformasjon holdt av helseopplysninger journalsystemer.

Hvor skal jeg begynne?

Som noen beslutning om helsen din, er det viktig å gjøre litt research før du hopper i. Når du evaluerer dine muligheter, vurdere disse spørsmålene:

 • Er systemet lett for meg å bruke?
 • Kan jeg legge inn all den informasjonen jeg ønsker å spore?
 • Hvordan vil informasjonen bli holdt privat?
 • Vil informasjonen bli lagt inn i posten min fra eksterne kilder, som for eksempel forsikring eller legekontorer? Hvordan og hva som vil bli lagt til?
 • Kan jeg korrigere eller slette informasjon i posten min?
 • Kan jeg dele informasjon med legen min og andre omsorgspersoner?
 • Kan jeg laste opp data fra hjemme-overvåking enheter, for eksempel en peak flow meter eller blodtrykket cuff?
 • Hva vil det koste? Er det noen spesielle avgifter?
 • Vil det hjelpe meg styre min helse ved å gi informasjon og råd?
 • Kan jeg opprette en konto for hele familien min og behandle informasjon for mine familiemedlemmer?

Sette alt sammen

Like viktig som det er å samle helseinformasjon på ett sted, vil du ikke oppnå alle fordelene med mindre du bruker informasjonen til å administrere din helse. For å hjelpe deg å gjøre det, har medisinsk opprettet medisinsk Health Manager, som er drevet av Microsoft HealthVault.

medisinsk Health Manager genererer påminnelser og anbefalinger som er spesifikke for hvert familiemedlem livsfase og helsetilstand. Og som du skriver inn mer personlig helseinformasjon, leverer medisinsk Health Manager mer spesifikke og tilpassede anbefalinger. Så, for eksempel, kan medisinsk Health Manager anbefale å få en pneumokokk vaksinasjon og årlig influensa vaksinasjon hvis du har astma.

Se også