Glukosebelastningstest

Definisjon

Glukose utfordring test måler kroppens reaksjon på sukker (glukose). Glukose utfordring test er gjort i løpet av svangerskapet til skjermen for svangerskapsdiabetes - diabetes som utvikler i løpet av svangerskapet.

Glukose utfordring test er gjort i to trinn. Først drikke sukkerholdig løsning. En time senere, er blodsukkernivået måles. Resultatene av glukose utfordring test viser om du kan ha svangerskapsdiabetes.

Hvis testresultatene er høyere enn normalt, må du ha ytterligere testing for å fastslå diagnosen.

Se også

Hvorfor det er gjort

Glukose utfordring test benyttes for å skjerme for svangerskapsdiabetes. Testen er vanligvis gjort mellom uke 24 og 28 i svangerskapet.

Men det kan gjøres så tidlig som første prenatal besøk hvis du er høy risiko for svangerskapsdiabetes på grunn av fedme, en personlig historie med svangerskapsdiabetes, en familiehistorie med diabetes eller andre faktorer. Unormale testresultater tidlig i svangerskapet kan indikere at du har pre-eksisterende type 2 diabetes som tidligere ikke var anerkjent - ikke svangerskapsdiabetes.

De fleste kvinner som har svangerskapsdiabetes levere sunne babyer. Men uten forsiktig forvaltning, kan svangerskapsdiabetes føre til ulike graviditet komplikasjoner, for eksempel overflødig fosterets vekst - noe som kan øke risikoen for medfødte skader eller be en C-delen levering.

Se også

Hvordan du forbereder

Du kan spise og drikke normalt før glukose utfordring test.

Se også

Hva du kan forvente

Glukose utfordring test er gjort i to trinn. Når du ankommer helsepersonell kontor eller lab, vil du drikke ca 5 gram (ca 148 ml) av en seig glukose løsning som inneholder 1,8 gram (50 gram) av sukker.

Du må forbli i helsepersonell kontor eller lab mens du venter på at blodsukkeret skal testes. Vurdere å bringe en rolig aktivitet med deg.

En time senere, vil en blodprøve tas fra en vene i armen. Denne blodprøven vil bli brukt til å måle blodsukkernivået.

Etter glukose utfordring test, kan du gå tilbake til dine vanlige aktiviteter umiddelbart.

Se også

Resultater

Resultatene av Glukosebelastningstest er gitt i milligram per desiliter (mg / dl) eller millimol per liter (mmol / L).

  • En blod sukker nivå under 140 mg / dl (7,8 mmol / L) regnes som normalt.
  • En blod sukker nivå på 140 mg / dl (7,8 mmol / L) eller høyere kan tyde på svangerskapsdiabetes.

Noen klinikker eller laboratorier bruker en lavere terskel på 130 mg / dl (7,2 mmol / L) ved screening for svangerskapsdiabetes.

Glukose utfordring test. Definisjon.
Glukose utfordring test. Definisjon.

Hvis resultatene av glukose utfordring test indikerer muligheten for svangerskapsdiabetes, vil helsepersonell ta en ny test - vanligvis glukose toleranse test - for å fastslå diagnosen.

Se også