Graviditet uke etter uke

Graviditet ernæring:-sunt-grunnleggende

Smarte matvalg er hjørnesteinen i svangerskapet ernæring. Finn ut hva - og hvor mye - for å spise.

Spise et sunt kosthold under svangerskapet er en av de beste tingene du kan gjøre for deg selv og din baby. Tross alt, er maten du spiser babyen din viktigste kilde til næring. Smarte valg om graviditet ernæring kan hjelpe deg å markedsføre barnets vekst og utvikling. Sjekk ut disse retningslinjene, designet for en 25-år gammel kvinne som har en normal vekt og får 30 til 60 minutter med trening om dagen. Hvis du er eldre, overvektige, eller følge en mer eller mindre intens treningsprogram, kan dine ernæringsmessige behov er forskjellig. For å finne den plan som er riktig for deg, kan du besøke det amerikanske Department of Agriculture (USDA) Daily Food Plan for Moms.

Korn

Korn gir essensielle karbohydrater, kroppens viktigste kilde til energi. Mange hel-korn og beriket produkter også inneholder fiber, jern, B-vitaminer, ulike mineraler og en liten mengde protein. Befestet brød og frokostblandinger kan hjelpe deg å få nok folsyre.

Hva du spiser: Kontroller at minst halvparten av korn hver dag er hele korn. Hvis dette høres ut som mye, ikke bekymre deg. Det er kanskje ikke så mye som du tror. Du kan få mest mulig ut av dagens korn med en bolle med befestet frokostblanding til frokost, en lunsj sandwich laget med to skiver av hel-hvete brød og hel-hvete pasta til middag.

For å optimalisere graviditet ernæring, handle sukkerholdige frokostblandinger og hvitt brød for hele korn korn, brun ris, hel-hvete pasta og grovt brød. Prøv vill ris eller bygg i supper, stuinger, gryteretter og salater. Se etter produkter som listen hele korn, for eksempel hel-hvetemel, først i ingredienslisten.

Hvor mye:

Foreslåtte daglige porsjoner med korn for en kvinne alder 25, 5 '4 "
Vekt før svangerskapet Første trimester Andre trimester Tredje trimester
£ 110. (49,9 kg) 6 oz 8 oz 9 oz
£ 140. (63,5 kg) 7 oz 9 oz 9 oz

Foreslåtte daglige porsjoner med korn for en kvinne alder 25, 5 '9 "
Vekt før svangerskapet Første trimester Andre trimester Tredje trimester
£ 128. (58 kg) 7 oz 9 oz 9 oz
£ 162. (73.5 kg) 8 oz 10 oz 10 oz

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er viktige komponenter i svangerskapet ernæring, siden de gir ulike vitaminer og mineraler, samt fiber for å hjelpe fordøyelsen. Vitamin C, som finnes i mange frukter og grønnsaker, hjelper deg å absorbere jern og fremmer sunt tannkjøtt for både deg og babyen din. Mørkegrønne grønnsaker har vitamin A, jern og folat - andre viktige næringsstoffer i løpet av svangerskapet.

Hva du skal spise eller drikke: toppen din frokostblanding med skiver av frisk frukt. Lag en vegetarisk pizza. Legg ekstra grønnsaker til gryte din.

Hvis du er lei av epler, appelsiner og grønne bønner, armen ut. Prøv aprikoser, mango, ananas, søtpoteter, vinter squash eller spinat. Gjør trail mix med en rekke av tørket frukt. Frukt juice teller også, men husk at for mye juice kan føre til uønsket vektøkning.

Hvor mye:

Foreslåtte daglige porsjoner med frukt og grønnsaker for en kvinne alder 25, 5 '4 "
Vekt før svangerskapet Første trimester Andre trimester Tredje trimester
£ 110. (49,9 kg) 4 1/2 kopper 5 kopper 5 1/2 kopper
£ 140. (63,5 kg) 5 kopper 5 1/2 kopper 5 1/2 kopper
Graviditet uke etter uke. Hva du skal spise eller drikke.
Graviditet uke etter uke. Hva du skal spise eller drikke.

Foreslåtte daglige porsjoner med frukt og grønnsaker for en kvinne alder 25, 5 '9 "
Vekt før svangerskapet Første trimester Andre trimester Tredje trimester
£ 128. (58 kg) 5 kopper 5 kopper 5 1/2 kopper
£ 162. (73.5 kg) 5 kopper 6 kopper 6 kopper

Kjøtt, fjærkre, fisk, egg og bønner

Foods i denne gruppen, har rikelig med protein, så vel som B-vitaminer og jern. Protein er viktig for babyens vekst, spesielt i andre og tredje trimester.

Hva du spiser: Prøv hel-hvete toast med peanøttsmør til frokost. Spis en kryptert egg eller en omelett til lunsj. Serverer en laksefilet til middag. Legg kikerter eller svarte bønner til salaten din. Snack på en håndfull av soya nøtter.

Hvis tradisjonelle kilder til protein ikke lenger appellerer til deg - sannsynligvis i løpet av første trimester - eksperimentere med andre alternativer. Fisk er en utmerket kilde til protein samt omega-3 fettsyrer, som kan fremme babyens hjernens utvikling. Unngå fisk som er potensielt høy i kvikksølv, derimot, inkludert sverdfisk, konge makrell, tilefish og hai.

Hvor mye:

Foreslåtte daglige porsjoner med kjøtt, fjærkre, fisk, egg og bønner til en kvinne alder 25, 5 '4 "
Vekt før svangerskapet Første trimester Andre trimester Tredje trimester
£ 110. (49,9 kg) 5 1/2 oz 6 1/2 oz 6 1/2 oz
£ 140. (63,5 kg) 6 oz 6 1/2 oz 6 1/2 oz

Foreslåtte daglige porsjoner med kjøtt, fjærkre, fisk, egg og bønner til en kvinne alder 25, 5 '9 "
Vekt før svangerskapet Første trimester Andre trimester Tredje trimester
£ 128. (58 kg) 6 oz 6 1/2 oz 6 1/2 oz
£ 162. (73.5 kg) 6 1/2 oz 7 oz 7 oz

Meieriprodukter

Den kalsium i meieriprodukter og kalsium-forsterkede soya melk bidrar til å bygge babyens bein og tenner. Meieriprodukter har også vitamin D og protein.

Hva du skal spise eller drikke: Spis yoghurt for din ettermiddag snack. Drikk melk i frokostblandingen din bolle. Ha et glass skummet melk med middag. Legg fettfattig ost til en salat.

Hvis du har problemer med å fordøye melkeprodukter, bli kreativ. Prøv kalsium-forsterkede appelsinjuice. Eksperimenter med laktose-redusert eller laktosefrie produkter. Bruk en over-the-counter laktase enzymet produkt når du spiser eller drikker meieriprodukter.

Hvor mye: Velg tre kopper om dagen, uavhengig av høyden din, vekt, fysisk aktivitetsnivå eller stadium av svangerskapet.

Se også

Graviditet ernæring:-sunt-grunnleggende

Vann

Vann transporterer næringsstoffer fra maten du spiser til din baby. Det kan også bidra til å forhindre forstoppelse, hemorroider, overdreven hevelse, og urinveiene eller blæren infeksjoner. Som svangerskapet skrider frem, kan drikke for lite vann bidrar til for tidlig eller for tidlig fødsel.

Hvor mye: The Institute of Medicine anbefaler ca 10 kopper (2,3 liter) med væske om dagen under svangerskapet. Vann, juice, kaffe, te og brus alle bidra til din daglige væske behov. Husk imidlertid at noen drinker er høye på sukker og for mye kan føre til vektøkning. På grunn av de potensielle effekter på fosteret, kan det hende at helsepersonell anbefaler også å begrense mengden av koffein i kosten til mindre enn 200 milligram per dag i løpet av svangerskapet.

Fett, oljer og søtsaker

Det er ingen minstekrav for fett og søtsaker. Det er OK å hengi en gang i blant - så lenge du får de næringsstoffene du trenger og vektøkning er på målet. For å unngå å gå over bord, kontrollere porsjonsstørrelser og velge mat som inneholder lite fett og sukker.

Spør om kosttilskudd

Selv kvinner som spiser sunt hver dag kan gå glipp av viktige næringsstoffer. En daglig prenatal vitamin - en ideell start tre måneder før unnfangelse - kan bidra til å fylle eventuelle hull. Din helsepersonell kan anbefale spesielle kosttilskudd hvis du følger en streng vegetarisk diett, har hatt fedmekirurgi eller har noen kroniske sykdommer, for eksempel diabetes. Alltid konsultere helsepersonell før du tar noen nye vitaminer eller kosttilskudd under svangerskapet.

Tvillinger eller andre multipler

Hvis du er gravid med tvillinger eller andre multipler, vil du sannsynligvis trenger mer næringsstoffer og kalorier enn en kvinne gravid med en baby. Rådfør deg med helsepersonell om hvor mye mer å spise.

Se også