Graviditet uke etter uke

Svangerskapskurs: Gjør deg klar for arbeidskraft og levering

Svangerskapskurs kan gi deg tillit som du hodet for arbeidskraft og levering - enten du er en første gang mor eller en fødestue veteran.

Du har sikkert lest om fødsel og hørt utallige arbeidskraft historier fra venner og kjære. Vet du egentlig hva du kan forvente under fødsel, skjønt? Svangerskapskurs kan avmystifisere prosessen.

Hvorfor skal jeg ta svangerskapskurs?

Enten du leverer ditt første barn eller femte, kan svangerskapskurs forberede deg til å møte utfordringene i arbeid og levering. Vurdere mulighetene:

  • Lære ting du ikke visste om arbeidskraft, levering og postpartum omsorg. Du vil finne ut hvordan å identifisere tegn på arbeidskraft og hva som skjer med kroppen din som babyen gjør hans eller hennes vei inn i verden.
  • Adressen din frykt. Under svangerskapskurs, vil du ha muligheten til å snakke om din frykt med andre kvinner som trolig deler de samme bekymringene. Instruktøren kan avkrefte myter og bidra til å sette sinnet rolig.
  • Kontakt med din partner eller arbeidskraft coach Svangerskapskurs tilby din partner eller arbeidskraft coach sjansen til å forstå fødsel, også -. Samt hvordan å støtte deg under fødselen.
  • Diskutere alternativer for håndtering av smerte. Du vil praktisere ulike metoder for å takle riene, for eksempel pusteteknikker, avspenning og visualisering. De fleste klasser også dekke fordeler og ulemper med vanlige medisiner, for eksempel narkotiske analgetika og epidural blokker.
  • Få det grunnleggende om medisinske intervensjoner og mulige komplikasjoner. Finn ut hvordan rutinemessige tiltak kan påvirke løpet av arbeidskraft.
  • Sjekk ut anlegget. Du kan reise rundt i anlegget der du vil føde og finne ut om sin politikk og ressurser.
  • Børst opp på nyfødte omsorg. I tillegg til arbeid og levering, vil du sannsynligvis få en primer på nyfødte. Vanlige temaer er å velge en barnelege, amming, diapering og bading.
  • Skape et sosialt nettverk. Møt andre gravide kvinner og lytte til deres erfaringer.

Er det forskjellige typer svangerskapskurs?

Graviditet uke etter uke. Lære ting du ikke visste om arbeidskraft, levering og postpartum omsorg.
Graviditet uke etter uke. Lære ting du ikke visste om arbeidskraft, levering og postpartum omsorg.

Noen svangerskapskurs dekke bestemte typer fødsler, for eksempel C-delen, vaginal fødsel etter keisersnitt (VBAC) og flere fødsler. Oppfriskningskurs er tilgjengelig for foreldre som bare ønsker å gjennomgå det grunnleggende. Andre klasser fokusere på bestemte metoder for fødsel. For eksempel:

  • Lamaze. Målet med Lamaze er å øke tillit til din evne til å føde. Lamaze klasser hjelpe deg å forstå hvordan å takle smerte på en måte som både forenkler arbeidskraft og fremme komfort - inkludert fokusert pust, bevegelse og massasje.
  • Bradley. Den Bradley Method understreker fødsel som en naturlig prosess. Du er lært opp til å administrere arbeidskraft gjennom dyp pust og støtte fra partneren din eller arbeidskraft coach.

Mange andre klasser låne elementer fra disse populære metoder. I tillegg kan du finne klasser på andre tilnærminger til fødsel, slik som hypnobirthing.

Hva er den beste måten å finne en klasse?

Svangerskapskurs tilbys ved de fleste sykehus og birthing sentre. Noen klasser er tilgjengelig på nettet eller i videoformat. Spør legen din om tilgjengelige klasser. En representant fra din helseforsikring plan kan komme med forslag. Du kan også sjekke med foreldre som nylig har hatt babyer.

Se også

Svangerskapskurs: Gjør deg klar for arbeidskraft og levering

Hva bør jeg se etter i en klasse?

Se etter en klasse undervises av en sertifisert fødsel pedagog. Svangerskapskurs bør være liten - med ikke mer enn åtte til ti par - til rette for diskusjon og la personlig instruksjon. Sørg for å spørre om pris, plassering og planlegge også.

Når bør jeg ta klassen?

Svangerskapskurs er ofte anbefalt nær den sjette eller syvende måneden av svangerskapet - men helst før du går inn i arbeid vil være nyttig. Ofte er en rekke klasser blir tilbudt over en periode på uker i siste trimester. Jo tidligere du registrerer deg, jo flere valgmuligheter og fleksibilitet du vil ha om klasse datoer og klokkeslett.

Hva er min helsepersonell rolle?

Helsepersonell er der for å bidra til å sikre din helse og babyens helse under svangerskap og fødsel. Med hans eller hennes innspill, bruke det du lærer i dine svangerskapskurs for å lage en fødsel plan. Ingen kan forutsi hvordan fødselen vil utfolde seg, men sammen kan du designe en fødsel plan som oppfyller dine forventninger for arbeidskraft, levering og postpartum omsorg - og som fremmer den beste omsorg for deg og babyen din.

Se også