Graviditet uke etter uke

Graviditet ernæring: matvarer for å unngå under svangerskapet

Flere matvarer kan påvirke helsen din eller barnet ditt er enn du kanskje er klar over. Finn ut hvilke matvarer for å unngå under svangerskapet.

Du ønsker det beste for barnet ditt. Det er derfor du legger oppskåret frukt til din befestet frokostblanding, topp salater med kikerter og snack på soya nøtter. Men vet du hvilke matvarer for å unngå under svangerskapet?

Starte med det grunnleggende i svangerskapet ernæring. Forstå hva matvarer for å unngå under svangerskapet kan hjelpe deg å ta de sunneste valgene for deg og babyen din.

Unngå sjømat høy i kvikksølv

Sjømat kan være en god kilde for protein, og omega-3 fettsyrer i mange fisk kan fremme babyens hjernens utvikling. Men noen fisk og skalldyr inneholder potensielt farlige nivåer av kvikksølv. For mye kvikksølv kan skade barnets utvikling nervesystemet.

Jo større og eldre fisken er, jo mer kvikksølv er det sannsynlig å inneholde. The Food and Drug Administration (FDA) og Environmental Protection Agency (EPA) oppfordrer gravide til å unngå:

 • Sverdfisk
 • Shark
 • Konge makrell
 • Tilefish

Så hva er trygt? Noen typer sjømat inneholder lite kvikksølv. Selv om bekymringer har blitt reist om nivået av kvikksølv i alle typer hermetisert tunfisk, FDA og EPA sier gravide trygt kan spise opp til 12 gram (340 gram) i uken. Tilsvarende 2010 Dietary Guidelines for europeere anbefaler 8 til 12 gram av sjømat i uken for gravide. Det er omtrent to gjennomsnittlig måltider av:

 • Reker
 • Krabbe
 • Hermetisert lys tunfisk (limit albacore tunfisk, blings hvit tunfisk og tunfisk biff til ikke mer enn seks gram eller 170 gram, en uke)
 • Laks
 • Pollock
 • Malle
 • Torsk
 • Tilapia

Ikke alle forskere er enige med disse grensene, men siterer en studie som nevnt ingen negative effekter for kvinner som spiste mer sjømat enn FDA-godkjente retningslinjer.

Unngå rå, kokt eller forurenset sjømat

Graviditet uke etter uke. Unngå rå fisk og skalldyr.
Graviditet uke etter uke. Unngå rå fisk og skalldyr.

For å unngå skadelige bakterier eller virus i sjømat:

 • Unngå rå fisk og skalldyr. Det er spesielt viktig å unngå østers og muslinger.
 • Unngå nedkjølt røkt sjømat, for eksempel Lox. Det er OK å spise røkt sjømat hvis det er en ingrediens i en gryte eller annen tilberedt parabol. Hermetikk og hylle-stabil versjoner også er trygge.
 • Forstå lokale fisk kostholdsråd Hvis du spiser fisk fra lokale farvann, ta hensyn til lokale fisk advisories -. Spesielt hvis vannforurensning er en bekymring. Hvis råd er ikke tilgjengelig, begrense mengden av fisk fra lokale farvann du spiser til 6 gram (170 gram) i uken og ikke spise andre fisk som uken.
 • Cook sjømat skikkelig. Lage de fleste fisk til en indre temperatur på 145 F (63 C). Fisken er ferdig når den deler seg i flak og vises ugjennomsiktig hele. Stek reker, hummer og kamskjell til de er melkehvit. Stek muslinger, blåskjell og østers til skallene sine åpne. Kast alle som ikke åpner.

Unngå kokt kjøtt, fjørfe og egg

Under graviditet, er du på økt risiko for bakteriell matforgiftning. Din reaksjon kan være mer alvorlig enn om du ikke var gravid. Sjelden, påvirker matforgiftet baby, også.

For å unngå matbåren sykdom:

 • Fullt koker alt kjøtt og fjærfe før du spiser. Bruk et steketermometer for å være sikker.
 • Stek pølser og bearbeidet kjøttpålegg som bologna, til de er dampende varmt - eller unngå dem helt De kan være kilder til en sjelden, men potensielt alvorlig matbåren sykdom som kalles listeriose..
 • Unngå nedkjølt pates og kjøtt pålegg. Canned og hylle-stabil versjoner, men er OK.
 • Ikke kjøp rå fjærfe som har vært pre-fylt. Raw juice som blander seg med stuffing kan føre til bakterievekst. Frossen høne som har vært pre-fylt er trygt når tilberedt fra sin frossen tilstand.
 • Koke egg til eggeplommene og hvite er fast. Rå egg kan være forurenset med skadelige bakterier salmonella. Unngå mat laget med rå eller delvis kokt egg, for eksempel eggnog, rå batter, hollandaise saus og Caesar salat dressing.

Unngå upasteurisert mat

Mange lav-fett meieri produkter - som for eksempel skummet melk, mozzarella ost og cottage cheese - kan være en sunn del av kostholdet ditt. Noe som inneholder upasteurisert melk, derimot, er en no-no. Disse produktene kan føre til matforgiftning.

Med mindre disse myke oster er tydelig merket som blir pasteurisert eller laget med pasteurisert melk, ikke spise:

 • Brie
 • Feta
 • Camembert
 • Blåmuggost
 • Meksikansk-stil oster som for eksempel queso blanco, queso fresco og panela

Ved valg av egg, bør du vurdere å kjøpe den pasteurisert variasjon. I tillegg, unngå å drikke upasteurisert juice.

Se også

Graviditet ernæring: matvarer for å unngå under svangerskapet

Unngå uvasket frukt og grønnsaker

For å eliminere skadelige bakterier, grundig vaske alle rå frukt og grønnsaker, og klippe bort ødelagte deler. Unngå rå spirer av noe slag - inkludert alfalfa, kløver, reddik og mung bønne - som også kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier. Sørg for å lage spirer grundig.

Unngå store mengder vitamin A

For mye vitamin A kan forårsake fødselsskader. The Institute of Medicine anbefaler at gravide kvinner alder 19 og eldre får 2565 internasjonale enheter (IE) vitamin A daglig. For perspektiv, inneholder 3 gram kokt biff lever 27 185 IE og 3 gram kokt kylling leveren inneholder 12 325 IE.

Unngå for mye koffein

Koffein kan krysse morkaken og påvirke babyens hjertefrekvens. Mens videre forskning er nødvendig, noen studier antyder at å drikke for mye koffein under svangerskapet kan være assosiert med en økt risiko for spontanabort. På grunn av de potensielle effekter på fosteret, kan det hende at helsepersonell anbefaler å begrense mengden av koffein i kosten til mindre enn 200 milligram per dag i løpet av svangerskapet. For perspektiv, inneholder en 8-unse kopp brygget kaffe ca 95 milligram koffein, en 8-unse kopp brygget te inneholder omtrent 47 milligram og en 12-unse koffeinholdige cola brus inneholder omtrent 29 milligram.

Unngå urtete

Det er lite data på effekten av spesifikke urter på å utvikle babyer. Som et resultat, unngå å drikke urtete med mindre helsepersonell sier det er OK - selv de typer urtete markedsført spesielt til gravide kvinner.

Unngå alkohol

En drink er ikke sannsynlig å skade babyen, men ingen nivå av alkohol har blitt bevist trygt under graviditet. Den sikreste alternativet er å unngå alkohol helt.

Vurdere risiko. Mødre som drikker alkohol har en høyere risiko for spontanabort og dødfødsel. For mye alkohol under svangerskapet kan føre til føtalt alkoholsyndrom, som kan forårsake ansikts misdannelser, hjerteproblemer, lav fødselsvekt og mental retardasjon. Selv moderat drikking kan påvirke babyens hjernens utvikling.

Hvis du er bekymret for alkohol du drakk før du visste at du var gravid, eller du tror du trenger hjelp til å slutte å drikke, ta kontakt med helsepersonell.

Se også