Graviditet uke etter uke

Graviditet vektøkning: hva er sunt?

Fra å fremme barnets utvikling å legge til rette for post-graviditet vekttap, her er hvorfor graviditet vektøkning saker.

Liker det eller ikke, er graviditet vektøkning uunngåelig. Babyens vekst og utvikling avhenger av det. Å spise for to er ikke en lisens til å spise dobbelt så mye som vanlig, imidlertid. Bruk sunne livsstilsvaner å kontrollere graviditet vektøkning, støtte babyens helse og gjøre det lettere å miste de ekstra pounds etter levering.

Graviditet vektøkning retningslinjer

Det er ingen one-size-fits-all tilnærming til graviditet vektøkning. Hvor mye vekt må du få avhenger av ulike faktorer, inkludert din pre-graviditet vekt og kroppsmasseindeks (BMI). Din helse og barnets helse også spille en rolle. Arbeid med helsepersonell for å finne ut hva som er riktig for deg.

Vurder disse generelle retningslinjene for graviditet vektøkning:

Pre-graviditet vekt Anbefalt vektøkning
Undervektig (BMI mindre enn 18,5) 28-40 pounds (ca 13-18 kilo)
Normal vekt (BMI 18,5 til 24,9) 25-35 pounds (omtrent 11 til 16 kilo)
Overvekt (BMI 25 til 29,9) 15 til 25 pounds (ca 7-11 kilo)
Fedme (BMI 30 eller mer) 11 til 20 pounds (ca 5-9 kilo)

Når du bærer tvillinger eller andre multipler

Hvis du bærer tvillinger eller andre multipler, vil du sannsynligvis trenger å få mer vekt. Igjen, arbeide med helsepersonell for å finne ut hva som er riktig for deg.

Vurder disse generelle retningslinjene for graviditet vektøkning hvis du bærer tvillinger:

Pre-graviditet vekt Anbefalt vektøkning
Normal vekt (BMI 18,5 til 24,9) 37-54 pounds (ca 17 til 25 kilo)
Overvekt (BMI 25 til 29,9) 31-50 pounds (ca 14-23 kilo)
Fedme (BMI 30 eller mer) 25-42 pounds (ca 11-19 kilo)

Når du er overvektig

Å være overvektig før svangerskapet øker risikoen for ulike graviditet komplikasjoner, inkludert svangerskapsdiabetes og høyt blodtrykk. Selv om en viss graviditet vektøkning anbefales for kvinner som er overvektige eller fete før svangerskapet, tyder noen undersøkelser at kvinner som er overvektige kan trygt få mindre vekt enn de retningslinjene anbefaler. Arbeid med helsepersonell for å finne ut hva som er best i ditt tilfelle, og for å administrere din vekt gjennom hele svangerskapet.

I tillegg, husk at hvis du får mer enn anbefalt mengde under graviditeten og du ikke mister vekt etter at barnet er født, de overskytende pounds øke livslang helserisiko. Få for mye vekt under svangerskapet kan også øke barnets risiko for helseproblemer ved fødselen og barndommen fedme.

Når du er undervektig

Graviditet uke etter uke. Graviditet vektøkning: hva er sunt?
Graviditet uke etter uke. Graviditet vektøkning: hva er sunt?

Hvis du er undervektig, er det viktig å få en rimelig mengde vekt mens du er gravid. Uten den ekstra vekten, kan barnet bli født tidligere eller mindre enn forventet.

Se også

Graviditet vektøkning: hva er sunt?

Hvor går graviditet vektøkning?

La oss si at babyen veier inn på 7 eller 8 pounds (ca 3 til 3,6 kilo). Som står for noen av din graviditet vektøkning. Hva med resten? Her er et eksempel sammenbrudd:

 • Baby: 7-8 pounds (ca 3 til 3,6 kilo)
 • Større bryster: £ 2 (ca 1 kilo)
 • Større livmoren til: 2 pounds (ca 1 kilo)
 • Placenta: 1 1/2 pounds (ca 0,7 kilo)
 • Fostervann til: 2 pounds (ca 1 kilo)
 • Økt blodvolum: 3 til 4 pounds (ca 1.4 til 1.8 kilo)
 • Økt væske volum: 3 til 4 pounds (ca 1.4 til 1.8 kilo)
 • Fett butikker: 6-8 pounds (ca 2.7 til 3.6 kilo)

Sette på pounds

I første trimester, de fleste kvinner ikke trenger å få mye vekt - noe som er gode nyheter hvis du sliter med morgenkvalme.

Hvis du starter ut på et sunt eller normal vekt, må du få bare noen få pounds (mindre enn 2 kilo) i de første månedene av svangerskapet. Du kan gjøre dette med en ekstra 150-200 kalorier om dagen, om beløpet i 6 gram (170 gram) av lav-fett frukt yoghurt.

Jevn vektøkning er viktigere i andre og tredje trimester - særlig hvis du starter ut på en sunn vekt eller er du undervektig. Dette betyr ofte få 3 til 4 pounds (ca 1.4 til 1.8 kilo) en måned før levering. En ekstra 300 kalorier om dagen - halvparten av en sandwich og et glass skummet melk - kan være nok til å hjelpe deg å møte dette målet. Hvis du begynte svangerskapet undervektig, kan det hende at helsepersonell gjennom kosthold og fysisk aktivitetsnivå og foreslår å øke kalorier mer.

Menyen

Det ville være enkelt å legge til kalorier i kostholdet ditt med junk food, men dette vil ikke gi barnet de næringsstoffene han eller hun trenger. Det er mer viktig å unngå overspising og lage næringsrike valg. Vurdere disse forslagene:

 • Handle hvitt brød og pasta for hele korn variasjon.
 • Velg en salat med fettfattig dressing eller svarte bønner i stedet for en burger og pommes frites.
 • Spise oppskåret frukt i stedet for en cookie.
 • Velg juice beriket med kalsium og andre næringsstoffer.

Arbeide med helsepersonell

Din helsepersonell vil holde et tett øye med vekten din. Gjør din del ved å spise et sunt kosthold og holde prenatal avtaler. For å holde graviditet vektøkning på målet, kan det hende at helsepersonell med forslag for å øke kalorier eller skalering tilbake etter behov.

Se også