Graviditet uke etter uke

Svangerskapskontroll: tredje trimester besøk

Graviditet og svangerskapskontroll går hånd i hånd, selv om forfallsdato nærmer seg. I løpet av tredje trimester, kan svangerskapskontroll inkluderer vaginal eksamener å sjekke barnets posisjon.

Prenatal omsorg er en viktig del av en sunn graviditet, særlig ettersom den grunn datoen nærmer seg. I løpet av den siste måneden av svangerskapet, forventer ukentlige kontroller.

Gjenta vanlig drill

Din helsepersonell vil fortsette å overvåke blodtrykk og vekt, samt babyens hjerterytme og bevegelser.

Din helsepersonell kan be deg om å holde oversikt over hvor ofte du føler babyen bevege seg - og å varsle helsevesenet team hvis barnet slutter å bevege seg så mye som vanlig.

Test for gruppe B streptokokker

Forvent å bli vist for gruppe B streptokokker (GBS) i løpet av tredje trimester. GBS er en vanlig bakterie som er vanligvis ufarlige hos voksne - men babyer som blir smittet med GBS kan bli alvorlig syk.

Til skjermen for GBS, vil helsepersonell vattpinne nedre vagina og anal området. Prøven vil bli sendt til et laboratorium for testing.

Hvis prøven tester positivt for GBS - eller du tidligere fødte en baby som utviklet GBS sykdom - vil du bli gitt intravenøs antibiotika under fødselen. Antibiotika vil bidra til å beskytte barnet fra bakterien.

Se også

Svangerskapskontroll: tredje trimester besøk

Gjenoppta bekken eksamener

Som din forfallsdato nærmer seg, kan prenatal besøk inkluderer bekken eksamener. Disse eksamener hjelpe helsepersonell sjekke barnets posisjon og oppdage livmorhalsen endringer.

Graviditet uke etter uke. Sjekk barnets posisjon.
Graviditet uke etter uke. Sjekk barnets posisjon.

Sjekk barnets stilling
Mot slutten av svangerskapet, kan helsepersonell føler babyens hode i nedre del av magen eller på toppen av fødselskanalen.

Hvis babyen er plassert headfirst, du er god til å gå.

Hvis babyen er plassert rumpe-første eller føttene først (seteleie), kan det hende at helsepersonell prøve å snu barnet ved å legge press på magen. Denne fremgangsmåte er kjent som en ekstern vending.

Hvis babyen er fortsatt i en seteleie, trenger du en C-delen levering.

Oppdage livmorhalsen endringer
Som kroppen forbereder seg til fødselen, vil livmorhalsen begynner å mykne, åpne (Utvid) og tynn (utslette). Progress er vanligvis uttrykt i centimeter (cm) og prosenter.

For eksempel kan livmorhalsen være tre centimeter dilatert og 30 prosent visket ut. Når du er klar til å presse babyen ut, cervix vil være 10 centimeter dilatert og 100 prosent visket ut.

Motstå fristelsen til å legge mye papir i disse tallene. Du kan bli utvidet til tre centimeter for uker - eller du kan gå inn i arbeid uten noen utvidelse eller effacement i det hele tatt.

Hold stille spørsmål

Du har kanskje mange spørsmål som forfallsdato nærmer seg.

Er det OK å ha sex? Hvordan vet jeg når jeg er i arbeid? Hva er den beste måten å håndtere smerte? Bør jeg lage en fødsel plan?

Spør bort! Føler forberedt kan bidra til å roe nervene før levering.

Se også