Graviditet uke etter uke

Prenatal yoga: hva du trenger å vite

Prenatal yoga kan være en fin måte å forberede seg til fødselen. Finn ut om denne type prenatal trening er riktig for deg.

Hvis du er gravid og leter etter måter å slappe av eller holde seg i form, kan du vurdere prenatal yoga. Bra for deg! Men visste du at prenatal yoga kan også hjelpe deg med å forberede for arbeidskraft og fremme barnets helse? Før du begynner prenatal yoga, forstår omfanget av mulige fordeler, samt hva en typisk klasse innebærer og viktige sikkerhetstips.

Hva er fordelene med prenatal yoga?

Mye som andre typer fødsel-forberedelse klasser, er prenatal yoga en mangefasettert tilnærming til trening som oppfordrer stretching, mental sentrering og fokusert puste. Forskning tyder på at prenatal yoga er trygt og kan ha mange fordeler for gravide kvinner og deres babyer.

For eksempel har studier antydet at prenatal yoga kan:

 • Bedre søvn
 • Redusere stress og angst
 • Øke styrke, fleksibilitet og utholdenhet i musklene som trengs for fødsel
 • Redusere smerter i korsryggen, kvalme, carpal tunnel syndrom, hodepine og kortpustethet
 • Redusere risikoen for tidlig fødsel, graviditet induserte hypertensjon og intrauterin veksthemning - en tilstand som bremser en baby vekst
Graviditet uke etter uke. Kjøle ned og avslapping.
Graviditet uke etter uke. Kjøle ned og avslapping.

Prenatal yoga kan også hjelpe deg å møte og bånd med andre gravide og forberede seg stresset av å være en ny forelder.

Hva skjer under en typisk prenatal yoga klasse?

En typisk prenatal yoga klasse kan innebære:

 • Puste. Du vil bli oppfordret til å fokusere på å puste inn og ut sakte og dypt gjennom nesen. Du kan også praktisere ulike pusteteknikker og gjør dype lyder, for eksempel nynner eller gryntende. Prenatal yoga pusteteknikker kan hjelpe deg å redusere eller leder kortpustethet under graviditet og arbeide gjennom sammentrekninger under fødsel.
 • Mild strekking. Du vil bli oppmuntret til å forsiktig bevege ulike områder av kroppen din, for eksempel nakke og armer, gjennom hele spekteret av bevegelse.
 • Positurer. Mens stående, sittende eller liggende på bakken, vil du forsiktig bevege kroppen i ulike posisjoner som tar sikte på å utvikle din styrke, fleksibilitet og balanse. Props - slik som tepper, puter og belter - kan brukes til å gi støtte og komfort. Du vil også fortsette å fokusere på pusten din.
 • Kjøle seg ned og slappe av. Ved slutten av hver prenatal yoga klasse, vil du slappe av musklene og gjenopprette hvilepuls og puste rytme. Du kan bli oppmuntret til å lytte til din egen pust, følger nøye med på opplevelser, tanker og følelser, eller gjenta et mantra eller ord for å få til en tilstand av selvbevissthet og indre ro.

Se også

Prenatal yoga: hva du trenger å vite

Er det stiler av yoga som ikke er anbefalt for gravide?

Det er mange forskjellige stiler av yoga - litt mer anstrengende enn andre. Prenatal yoga og Hatha (mild) yoga er de beste valgene for gravide kvinner. Hvis de ikke er et alternativ, snakk med instruktøren om graviditet din før du starter noen annen yoga klasse.

Vær forsiktig for å unngå Bikram yoga, ofte kalt hot yoga, som innebærer å gjøre sprek positurer i et rom oppvarmet til 100-110 F (38 til 43 C). Bikram yoga kan øke kroppstemperaturen for mye, forårsaker en tilstand som kalles hypertermi. I tillegg kan ashtanga og andre typer makt yoga være for anstrengende for kvinner som ikke er erfarne yoga utøvere.

Er det spesielle retningslinjer for sikkerhet for prenatal yoga?

For å beskytte din helse og babyens helse under prenatal yoga, følge grunnleggende retningslinjer. For eksempel:

 • Snakk med legen din. Før du begynner en prenatal yoga program, sørg for at du har helsepersonell er OK. Du kan ikke være i stand til å gjøre prenatal yoga hvis du har økt risiko for prematur fødsel eller har visse medisinske tilstander, som for eksempel hjertesykdom eller ryggproblemer.
 • Sett realistiske mål. For de fleste gravide kvinner, er minst 30 minutter moderat fysisk aktivitet anbefales på de fleste, om ikke alle, dager i uken. Imidlertid kan enda kortere eller mindre hyppig trening hjelpe deg å holde seg i form og forberede for arbeidskraft.
 • Tempoet selv. Hvis du ikke kan snakke normalt mens du gjør prenatal yoga, er du sannsynligvis presser deg selv for hardt.
 • Være kul og hydrert. Practice prenatal yoga i et godt ventilert rom for å unngå overoppheting. Drikk rikelig med væske under prenatal yoga for å holde deg hydrert.
 • . Unngå visse positurer Når du gjør positurer, bøy fra hoftene - ikke ryggen - for å opprettholde normal ryggraden kurvatur. Unngå å ligge på magen eller ryggen, gjør dype forover eller bakover svinger, eller gjør vridning positurer som legger press på magen. Du kan endre vridning positurer slik at du bare flytte øvre del av ryggen, skuldrene og brystkassen. Unngå invertert positurer, som involverer forlenge bena over hjertet eller hodet, med mindre du er en erfaren yoga utøveren. Som svangerskapet utvikler seg, bruke rekvisitter under stillinger for å imøtekomme endringer i tyngdepunkt. Hvis du lurer på om en positur er trygt, spør din instruktør for veiledning.
 • Ikke overdriv. Når du gjør prenatal yoga, ta hensyn til kroppen din og hvordan du føler deg. Begynn sakte og unngå stillinger som er utenfor din erfaring eller komfort. Strekk bare så langt som du vil ha før svangerskapet. Hvis du opplever noen smerter eller andre røde flagg - slik som vaginal blødning, redusert fosterets bevegelser eller sammentrekninger - under prenatal yoga, stoppe og ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan velger jeg en prenatal yoga klasse?

Hvis du er interessert i å ta en prenatal yoga klasse, se etter et program undervist av en instruktør som har opplæring i prenatal yoga. Vurdere observere en klasse på forhånd for å sikre at du er komfortabel med de aktivitetene som er involvert, instruktørens stil, klassestørrelse og miljø.

Se også