HIV-testing

Definisjon

Humant immunsviktvirus (HIV) testing avgjør hvorvidt du er smittet med HIV, et virus som svekker immunforsvaret og kan føre til ervervet immunsvikt syndrom (AIDS). Noen HIV-tester se etter antistoffer at immunforsvaret produserer en reaksjon på HIV-infeksjon. Andre HIV-testene ser etter bevis for selve viruset. Raske tester kan gi resultater i mindre enn 30 minutter.

Se også

Hvorfor det er gjort

HIV testing er viktig for å bremse spredningen av HIV-infeksjon. Mange er uvitende om at de er smittet med HIV, slik at de kan være mindre tilbøyelige til å ta forholdsregler for å unngå å spre viruset til andre. Tidlig diagnose resulterer ofte i tidligere behandling med legemidler som kan forsinke progresjon til AIDS.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler at alle personer i alderen 13-64 testes for HIV. Dette kan gjøres under besøk med en helsepersonell eller gjennom samfunnet HIV testing sentre.

HIV-testing er spesielt viktig for gravide kvinner fordi de kan passere viruset til sine barn under svangerskap eller fødsel eller gjennom amming. Bruker medisiner som bekjemper HIV under svangerskapet og fødselen reduserer risikoen for at du vil overføre viruset til barnet ditt.

Hvor ofte bør du testes?
The CDC anbefaler minst en HIV test for alle personer i alderen 13-64 år. Årlig testing anbefales hvis du er på høy risiko for infeksjon. Tenk HIV testing årlig, og før du har sex med en ny partner hvis du:

  • Har hatt ubeskyttet vaginal, oral eller anal sex med mer enn én seksuell partner eller med en anonym partner siden sist screening
  • Er en mann som har sex med menn
  • Bruk intravenøs (IV) stoffer
  • Har blitt diagnostisert med tuberkulose eller en seksuelt overførbar infeksjon (STI), som hepatitt eller syfilis
  • Har hatt ubeskyttet sex med noen som faller inn i noen av kategoriene ovenfor

Se også

Hvordan du forbereder

HIV-testing. Hvor ofte bør du testes?
HIV-testing. Hvor ofte bør du testes?

Ingen spesielle preparater er nødvendig for HIV-testing. Du må kanskje ringe legen din for å planlegge en avtale. Noen helsestasjoner kan tillate deg å bare gå i for HIV testing.

Se også

Hva du kan forvente

HIV er vanligvis diagnostisert ved å teste blodet eller en prøve av celler tatt med en bomullspinne fra innsiden kinnet ditt for forekomst av antistoffer mot viruset. Urinprøver kan også bli testet for antistoffer mot HIV, men resultatene er noe mindre nøyaktig.

Dessverre er disse HIV-tester er ikke nøyaktig umiddelbart etter smitte fordi det tar tid for kroppen å produsere antistoffer mot viruset. De fleste utvikler antistoffer mot HIV-viruset i løpet av tre til seks måneder på infeksjon.

Hvis denne testen er positiv - noe som betyr at du har antistoffer mot HIV - lab teknikere kjøre samme testen igjen på prøven du har oppgitt. Hvis gjenta testen er også positivt for HIV-antistoffer, trenger du en bekreftelse blodprøve kalt Western blot test som sjekker for tilstedeværelsen av HIV proteiner.

Du får en diagnose av HIV bare hvis alle tre testene er positive. Det kan ta noen dager til noen uker å få resultatene fra alle tre testene.

Rapid HIV-testing
Flere raske tester tilby svært nøyaktig informasjon innenfor så lite som 20 minutter. Disse testene også se etter antistoffer mot viruset ved hjelp av en blodprøve, hentet fra en vene eller en finger drittsekk, eller væsker samlet på et behandlet pad som er gnidd på øvre og nedre tannkjøtt. Den muntlige prøven er nesten like følsomme som blodprøve og eliminerer behovet for å trekke blod. En positiv reaksjon på en rask test krever et bekreftende blodprøve.

Hjem HIV-testing
For hjem testing, du e-post i en dråpe blod, og deretter ringe et gratisnummer for å motta resultatene i 6:57 virkedager. Denne tilnærmingen sikrer personvernet og anonymitet - du er identifisert bare av et kodenummer som følger med settet. Du kan snakke med en rådgiver før du tar testen, mens du venter på resultater eller etter at du har mottatt resultatene dine.

Tidlig påvisning HIV-testing
Noen tester kan påvise HIV-infeksjon tidligere, før antistoffer kan påvises i standard HIV testing. Disse tidlig gjenkjenning tester evaluere blod for genetisk materiale fra virus eller for proteiner som utvikler seg i løpet av de første ukene etter smitte.

Tester som gjenkjenner HIV-infeksjon før du har utviklet antistoffer mot viruset kan koste mer enn standard HIV testing og kanskje ikke så allment tilgjengelig. Du vil også fortsatt trenger standard antistofftesting senere for å bekrefte resultatene fordi falske positiver og falske-negativer er mulig.

Se også

Resultater

Negative HIV-testresultater
Et negativt resultat fra HIV-testing kan bety en av to ting: Du trenger ikke ha HIV, eller det er for tidlig ennå å fortelle.

Hvis du var bare nylig utsatt for HIV, kan du teste negativt for HIV-antistoffer fordi kroppen din ikke har hatt tid til å lage dem ennå. Du ønsker kanskje å re-testes for HIV-antistoffer i et par måneder eller velge en av de tidlige-gjenkjenning tester.

Positive HIV-testresultater
Selv om det er ingen kur for HIV / AIDS, har behandling kommet langt de siste tiårene, og tilbyr utvidet og forbedret livskvalitet for mange. Hvis HIV er godt behandlet, kan smittede mennesker har en tilnærmet normal levealder. Tidlig behandling kan hjelpe deg å holde godt og forsinke utbruddet av AIDS. Fortell dine partnere hvis du tester positivt for HIV fordi de trenger å bli vurdert og eventuelt behandlet, så vel.

Se også