Hjerteinfarkt

Definisjon

Et hjerteinfarkt oppstår vanligvis når en blodpropp blokkerer blodstrømmen gjennom en koronar - en blodåre som strømmer blod til en del av hjertemuskelen. Den avbrutte blodstrøm som oppstår under et hjerteinfarkt kan skade eller ødelegge en del av hjertemuskelen.

Et hjerteinfarkt, også kalt et hjerteinfarkt, kan være dødelig. Behandling for hjerteinfarkt har økt dramatisk i løpet av årene. Det er viktig å raskt kunne gjenkjenne symptomer og ringe 911 eller akutt medisinsk hjelp hvis du tror du kan være å ha et hjerteinfarkt.

Se også

Symptomer

Vanlige hjerteinfarkt symptomer inkluderer:

 • Trykk, tetthet, smerte, eller en klemme eller verkende følelse i brystet eller armene som kan spre seg til halsen, kjeve eller tilbake)
 • En følelse av fylde, kvalme, dårlig fordøyelse, halsbrann eller magesmerter
 • Kortpustethet
 • Svette eller en kald svette
 • Følelser av angst eller en overhengende følelse av undergang
 • Fatigue
 • Problemer med å sove
 • Ørhet eller svimmelhet

Hjerteinfarkt symptomer varierer
Ikke alle mennesker som har hjerteinfarkt opplever de samme symptomene eller oppleve dem i samme grad. Mange hjerteinfarkt er ikke så dramatisk som de du har sett på TV. Noen mennesker har ingen symptomer i det hele tatt, mens for andre kan det første tegnet være plutselig hjertestans. Likevel, jo flere tegn og symptomer du har, jo større er sannsynligheten for at du kan ha et hjerteinfarkt. Alvorlighetsgraden av hjerteinfarkt symptomer kan variere også. Noen mennesker har mild smerte, mens andre opplever sterke smerter.

Et hjerteinfarkt kan skje når som helst - på jobb eller spille, mens du hviler, eller mens du er i bevegelse. Noen hjerteinfarkt streiken plutselig, men mange mennesker som opplever et hjerteattakk har advarsel tegn og symptomer timer, dager eller uker i forveien. Den tidligste advarsel av hjerteinfarkt kan være tilbakevendende brystsmerter (angina) som er utløst av anstrengelse og lettet av resten. Angina er forårsaket av en midlertidig reduksjon i blodtilførselen til hjertet.

Mange mennesker forveksler hjerteinfarkt med en tilstand der hjertet plutselig stopper (plutselig hjertestans). Plutselig hjertestans oppstår når en elektrisk forstyrrelse i ditt hjerte forstyrrer dens pumping handling og fører blod å stoppe strømmer til resten av kroppen din. Et hjerteinfarkt kan føre til hjertestans, men det er ikke den eneste årsaken til hjertestans.

Når bør du oppsøke lege
I løpet av et hjerteinfarkt, handle umiddelbart. Noen mennesker venter for lenge fordi de ikke kjenner de viktige tegn og symptomer. Ta disse trinnene:

 • Ring for akutt medisinsk hjelp. Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ikke nøl. Umiddelbart ringe 911 eller ditt lokale nødnummer. Hvis du ikke har tilgang til akuttmedisinske tjenester, ha noen kjøre deg til nærmeste sykehus. Kjører selv bare som en siste utvei, hvis det er absolutt ingen andre alternativer. Kjører selv setter deg og andre i fare hvis tilstanden plutselig forverres.
 • Ta nitroglyserin, hvis foreskrevet. Dersom legen har foreskrevet nitroglyserin, ta det som instruert i påvente av ankomsten av ambulansepersonell.
 • Ta aspirin, hvis anbefales hvis du er bekymret for din hjerteinfarkt risiko, spør legen din om han tygger en 162 -. Eller 325-milligram (mg) aspirin tablett hvis du har hjerteinfarkt symptomer er en god idé. Ta aspirin under et hjerteinfarkt kan redusere skader på hjertet ditt ved å gjøre blodet mindre sannsynlighet for å levre seg. Aspirin kan samhandle med andre medisiner, men så ikke ta en aspirin mindre legen eller akutt medisinsk personell anbefale den. Ikke forsinke ringe 911 for å ta en aspirin, though. Ring for akutt hjelp først.

Hva gjør du hvis du ser noen har et hjerteinfarkt
Hvis du støter på noen som er bevisstløs fra en antatt hjerteinfarkt, ringe etter ambulanse hjelp. Hvis du har fått opplæring i nødprosedyrer, begynner hjerte-lungeredning (HLR). Dette bidrar til å levere oksygen til kroppen og hjerne.

Ifølge retningslinjer fra European Heart Association, uavhengig av om du har blitt trent, bør du begynne HLR med brystkompresjon. Trykk ned ca 2 inches (5 cm) på pasientens bryst for hver kompresjon med en hastighet på ca 100 i minuttet. Hvis du har blitt opplært i HLR, sjekke personens luftveier og levere innblåsninger etter hver 30 kompresjoner. Hvis du ikke har fått opplæring, fortsette å gjøre bare kompresjoner til hjelpen kommer.

Plutselig hjertestans under et hjerteinfarkt er ofte forårsaket av en dødelig hjerte rytme der hjertet dirrer Uselessly (ventrikkelflimmer). Uten umiddelbar behandling, fører ventrikkelflimmer til døden. Rettidig bruk av en automatisert ekstern defibrillator (AED), som sjokk hjertet tilbake til en normal rytme, kan gi akutt behandling før en person har et hjerteinfarkt når sykehuset. Men, hvis du er alene, er det viktig å fortsette brystkompresjoner. Hvis det er en annen person til stede, kan vedkommende se etter en nærliggende AED.

Se også

Årsaker

Et hjerteinfarkt oppstår når en eller flere av arteries forsyne hjertet med oksygenrikt blod (koronararteriene) blir blokkert. Over tid kan en koronar blir trange fra oppbygging av ulike stoffer, herunder kolesterol og andre stoffer. Denne oppsamlingen - kollektivt kjent som plakk - i arteriene i hele kroppen kalles aterosklerose. Når koronararteriene har smalere på grunn av aterosklerose, er tilstanden kjent som koronarsykdom. Koronarsykdom er den underliggende årsaken til de fleste hjerteinfarkt.

I løpet av et hjerteinfarkt, en av disse plakk kan sprekke og søler ut kolesterol og andre stoffer i blodet. En blodpropp dannes på stedet av bruddet, blant annet fordi kroppen er forvirret og prøver å reparere den skadde blodkar. Hvis proppen er stor nok, kan den fullstendig blokkere strømmen av blod gjennom koronararterie.

En annen årsak til hjerteinfarkt er en trekning av en koronar som stenger blodtilførselen til en del av hjertemuskelen. Rusmidler, som kokain, kan forårsake en slik livstruende krampe. Et hjerteinfarkt kan også oppstå på grunn av en rift i hjertet arterie (spontan koronar disseksjon). Andre mindre vanlige årsaker til hjerteinfarkt inkluderer små blodpropper eller svulster som har reist fra andre deler av kroppen (coronary emboli). Hjerteinfarkt kan også oppstå hvis blodtilførselen til hjertet er sterkt redusert, i situasjoner som svært lavt blodtrykk (sjokk).

Se også

Risikofaktorer

Visse faktorer bidrar til uønsket oppbygging av fettavleiringer (aterosklerose) som begrenser arteries i hele kroppen, inkludert blodårene til hjertet ditt. Du kan forbedre eller eliminere mange av disse risikofaktorene for å redusere sjansene dine for å ha en første eller påfølgende hjerteinfarkt.

Hjerteinfarkt risikofaktorer inkluderer:

 • Alder. Menn som er 45 år eller eldre og kvinner som er 55 år eller eldre er mer sannsynlig å få hjerteinfarkt enn det som er yngre menn og kvinner.
 • . Tobakk Røyking og langvarig eksponering for passiv røyking skade de indre veggene i blodårene - inkludert arteries til ditt hjerte - slik at forekomster av kolesterol og andre stoffer for å samle inn og bremse blodstrømmen. Røyking øker også risikoen for dødelige blodpropper dannes og forårsake et hjerteinfarkt.
 • Høyt blodtrykk. Over tid kan høyt blodtrykk skade arteriene som fôrer hjertet ditt ved å akselerere aterosklerose. Høyt blodtrykk som oppstår med fedme, røyking, høyt kolesterol eller diabetes øker risikoen enda mer.
 • Høyt kolesterol eller triglyserid nivåer. Kolesterol er en viktig del av innskuddene som kan innsnevre blodårene i hele kroppen, inkludert de som leverer ditt hjerte. Et høyt nivå av feil type kolesterol i blodet øker risikoen for hjerteinfarkt. Low-density lipoprotein (LDL) kolesterol ("dårlig" kolesterol) er mest sannsynlig å smale arterier. Et høyt nivå av triglyserider, en annen type blod fett relatert til kosthold, også ups din risiko for hjerteinfarkt. Men det er et høyt nivå av high-density lipoprotein (HDL) kolesterol (det "gode" kolesterolet), som hjelper kroppen rydde opp overflødig kolesterol, ønskelig og reduserer risikoen for hjerteinfarkt.
 • Diabetes. Diabetes er manglende evne til kroppen din å tilstrekkelig produsere insulin eller svare på insulin trenger skikkelig. Insulin, et hormon som skilles ut av bukspyttkjertelen, gjør at kroppen til å bruke glukose, som er en form for sukker fra mat. Diabetes, spesielt ukontrollert diabetes, øker risikoen for hjerteinfarkt.
 • Familie historie med hjerteinfarkt. Hvis dine søsken, foreldre eller besteforeldre har hatt tidlige hjerteinfarkt (etter 55 år for mannlige slektninger og etter 65 år for kvinnelige slektninger), kan du ha økt risiko.
 • Mangel på fysisk aktivitet. En inaktiv livsstil bidrar til høyt kolesterol og fedme. Folk som får regelmessig aerob trening har bedre kondisjon, noe som reduserer deres totale risiko for hjerteinfarkt. Trening er også gunstig i å senke høyt blodtrykk.
 • Fedme. Fedme øker risikoen for hjertesykdom fordi det er forbundet med høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Mister bare 10 prosent av kroppsvekten din kan redusere denne risikoen, imidlertid.
 • Stress. Du kan svare på stress på måter som kan øke risikoen for hjerteinfarkt.
 • Ulovlig bruk av narkotika. Ved hjelp av sentralstimulerende stoffer, som kokain eller amfetamin, kan utløse en trekning av dine koronararteriene som kan forårsake et hjerteinfarkt.
 • En historie om svangerskapsforgiftning. Denne tilstanden forårsaker høyt blodtrykk under svangerskapet, og øker levetiden risikoen for hjertesykdom.

Se også

Komplikasjoner

Hjerteinfarkt komplikasjoner er ofte knyttet til skaden gjort til hjertet ditt i løpet av et hjerteinfarkt. Denne skaden kan føre til følgende forhold:

 • Unormal hjerterytme (arytmier). Hvis hjertemuskelen er skadet av et hjerteinfarkt, elektriske "kortslutninger" kan utvikle seg, noe som resulterer i unormal hjerterytme, hvorav noen kan være alvorlige, og med dødelig.
 • Hjertesvikt. Mengden av skadet vev i hjertet ditt kan være så stor at den gjenværende hjertemuskelen ikke kan gjøre en fullgod jobb med å pumpe blod ut av hjertet ditt. Hjertesvikt kan være et midlertidig problem som går bort etter ditt hjerte, som har blitt lamslått av et hjerteinfarkt, gjenoppretter. Men det kan også være en kronisk tilstand som følge av omfattende og permanent skade på hjertet ditt følge din hjerteinfarkt.
 • Hjerte briste. Områder i hjertemuskelen svekket av et hjerteinfarkt kan sprekke, og etterlater et hull i en del av hjertet. Dette bruddet er ofte dødelig.
 • Ventil problemer. Hjerteklaffer skadet under et hjerteinfarkt kan utvikle alvorlige, livstruende lekkasjeproblemer.

Se også

Forberedelser til din avtale

Hvis du har et hjerteinfarkt, vil det vanligvis bli diagnostisert i en nødsituasjon setting, i stedet for på en legetime. Men hvis du er bekymret for risikoen for å få hjerteinfarkt, gjøre en avtale med legen din for å sjekke risikofaktorene og snakke om å forebygge hjerteinfarkt. Men etter hvert kan du bli henvist til en hjertespesialist (kardiolog).

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være forberedt til timen din. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Hva du kan gjøre

 • Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett. For en kolesterol test, for eksempel, kan det hende du trenger å faste for en periode på forhånd.
 • Skriv ned alle symptomene du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til koronarsykdom som kan forårsake et hjerteinfarkt.
 • Skriv ned viktig personlig informasjon, inkludert en familiehistorie med hjertesykdom, slag, høyt blodtrykk eller diabetes, og noen store påkjenninger eller nylige forandringer i livet.
 • Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd som du tar.
 • Ta et familiemedlem eller venn sammen, om mulig. Noen ganger kan det være vanskelig å huske all informasjon gitt til deg under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt.
 • Vær forberedt på å diskutere kosthold og mosjonsvaner. Hvis du ikke allerede følger en diett eller treningsprogram, være klar til å snakke med legen din om eventuelle utfordringer du kan møte i å komme i gang.
 • Skriv ned spørsmål å spørre legen din.

Din tid med legen din kan være begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål kan hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. Under et besøk til din lege for å diskutere hjerteinfarkt forebygging, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer:

 • Hva slags tester trenger jeg å finne ut min nåværende hjerte helse?
 • Hvilke matvarer bør jeg spise eller unngå?
 • Hva er et passende nivå av fysisk aktivitet?
 • Hvor ofte bør jeg bli undersøkt for hjertesykdom? For eksempel, hvor ofte jeg trenger en kolesterol test?
 • Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere disse forholdene sammen?
 • Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem?
 • Hva nettsteder anbefaler at du besøker for mer informasjon?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille flere spørsmål som kan komme opp i løpet av timen din.

Hva du kan forvente fra legen din
Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan spørre:

 • Når fikk du først begynner opplever symptomer som kan gjøre deg tror du har hjertesykdom, som brystsmerter eller kortpustethet?
 • Har du disse symptomene hele tiden, eller kommer de og går?
 • Hvor alvorlige er symptomene dine?
 • Hva, om noe, ser ut til å forbedre dine symptomer? Hvis du har brystsmerter, blir bedre det hvis du hviler?
 • Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine? Hvis du har brystsmerter, gjør anstrengende aktivitet det verre?
 • Har du en familie historie med hjertesykdom eller hjerteinfarkt?
 • Har du blitt diagnostisert med høyt blodtrykk, diabetes eller høyt kolesterol?

Hva du kan gjøre i mellomtiden
Det er aldri for tidlig å lage sunn livsstil endringer, for eksempel slutte å røyke, spise sunn mat og bli mer fysisk aktiv. Dette er primære linjer med forsvar mot å ha et hjerteinfarkt.

Se også

Tester og diagnose

Hjerteinfarkt. Ring for akutt medisinsk hjelp.
Hjerteinfarkt. Ring for akutt medisinsk hjelp.

Ideelt sett bør legen skjerme deg under regelmessig fysisk eksamener for risikofaktorer som kan føre til hjerteinfarkt.

Hvis du har et hjerteinfarkt eller mistenker at du har en, vil din diagnose sannsynlig skje i en nødsituasjon setting. Du vil bli bedt om å beskrive dine symptomer, og vil ha ditt blodtrykk, puls og temperatur kontrollert. Du vil bli koblet til en hjerte-skjerm og vil nesten umiddelbart begynne å ha tester gjort for å se om du faktisk har et hjerteinfarkt.

Den medisinske personalet vil lytte til ditt hjerte og lunge lyder med et stetoskop. Du vil bli spurt om din helse historie og historien om hjertesykdom i familien din. Tester vil hjelpe kontrollere om tegn og symptomer, for eksempel brystsmerter, signalisere et hjerteinfarkt eller annen tilstand. Disse testene inkluderer:

 • Elektrokardiogram (EKG). Dette er den første testen gjøres for å diagnostisere hjerteinfarkt. Det er ofte gjort mens du blir spurt spørsmål om dine symptomer og ofte av de første reaksjoner fra akuttmedisinske tjenester. Denne testen registrerer den elektriske aktiviteten i hjertet ditt via elektroder festet til huden din. Impulser føres som bølger vises på en skjerm eller skrives ut på papir. Fordi skadde hjertemuskelen ikke leder elektriske impulser normalt, kan det EKG viser at et hjerteinfarkt har oppstått eller er i gang.
 • Blodprøver. Visse hjerte enzymer sakte lekke ut i blodet ditt hvis hjertet ditt har blitt skadet av et hjerteinfarkt. Akuttmottaket leger vil ta prøver av blodet ditt til å teste for tilstedeværelse av disse enzymene.

Ytterligere tester
Hvis du har hatt et hjerteinfarkt eller en er oppstått, vil legene ta umiddelbare skritt for å behandle din tilstand. Du kan også gjennomgå disse ekstra testene:

 • Bryst x-ray. En X-ray bilde av brystet lar legen for å sjekke størrelsen på hjertet og dets blodårer og å se etter eventuelle væske i lungene.
 • Ekkokardiogram. Denne testen bruker lydbølger for å produsere et bilde av hjertet ditt. Under en ekkokardiogram, er lydbølger rettet mot ditt hjerte fra en svinger, en tryllestav-lignende enhet, holdt på brystet. Lydbølgene spretter av ditt hjerte og reflekteres tilbake gjennom brystveggen og behandles elektronisk for å gi videobilder av hjertet ditt. En ekkokardiogram kan bidra til å identifisere hvorvidt et område av hjertet ditt har blitt skadet av et hjerteinfarkt, og er ikke pumping normalt eller på topp kapasitet.
 • Koronar kateterisering (angiografi). Denne testen kan vise om dine koronararteriene er smalere eller blokkert. En flytende fargestoff injiseres inn i arteriene i ditt hjerte gjennom en lang, tynn slange (kateter) som er matet gjennom en arterie, vanligvis i benet eller lyske, til arteriene i hjertet ditt. Som fargestoff fyller blodårene dine, arteriene blir synlige på røntgen, avslører områder av blokkering. I tillegg, mens kateteret er på plass, kan legen behandle blokkeringen ved å utføre en angioplastikk, også kjent som koronar ballongdilatasjon, ballongangioplastikk og perkutan koronar intervensjon. Angioplastikk bruker små ballonger tredd gjennom en blodåre og inn i en coronary artery å utvide blokkerte området. I de fleste tilfeller er en mesh tube (stent) også plassert inne i arterien for å holde den åpen mer allment og unngå ny innsnevring i fremtiden.
 • Utøve stress test. I dagene og ukene etter ditt hjerteinfarkt, kan du også gjennomgå en stresstest. Stresstester måle hvor ditt hjerte og blodkar svare på anstrengelse. Du kan gå på en tredemølle eller pedal en stasjonær sykkel mens festet til en EKG-maskin. Eller du kan få et medikament intravenøst ​​som stimulerer hjerte lik utøve.

  Stresstester å bestemme legene den beste langsiktige behandling for deg. Legen kan også bestille en kjernefysisk stress test, som ligner på en øvelse stress test, men bruker en injisert fargestoff og spesielle imaging teknikker for å produsere detaljerte bilder av hjertet ditt mens du trener.

 • Cardiac CT (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI). Disse testene kan brukes til å diagnostisere hjerte problemer, inkludert omfanget av skaden av hjerteinfarkt. I en hjertestans CT scan, ligger du på et bord inne i en smultring-formet maskin. En X-ray tube inni maskinen roterer rundt kroppen din og samler inn bilder av ditt hjerte og bryst.

  I en hjertestans MRI, ligger du på et bord inne i en lang tube-lignende maskin som produserer et magnetisk felt. Det magnetiske feltet justerer atomære partikler i noen av cellene dine. Når radiobølger blir kringkastet mot disse innrettede partikler, de produserer signaler som varierer i henhold til typen av vev de er. Signalene lage bilder av ditt hjerte.

Se også

Behandlinger og medisiner

Hva gjør du hvis du ser noen har et hjerteinfarkt
Hvis du støter på noen som er bevisstløs fra en antatt hjerteinfarkt, ringe etter ambulanse hjelp. Hvis du har fått opplæring i nødprosedyrer, begynner hjerte-lungeredning (HLR). Dette bidrar til å levere oksygen til kroppen og hjerne.

Ifølge retningslinjer fra European Heart Association, uavhengig av om du har blitt trent, bør du begynne HLR med brystkompresjon. Trykk ned ca 2 inches (5 cm) på pasientens bryst for hver kompresjon med en hastighet på ca 100 i minuttet. Hvis du har blitt opplært i HLR, sjekke personens luftveier og levere innblåsninger etter hver 30 kompresjoner. Hvis du ikke har fått opplæring, fortsette å gjøre bare kompresjoner til hjelpen kommer.

Hjerteinfarkt behandling på et sykehus
Hvis du har et hjerteinfarkt, varierer din hjerteinfarkt behandling på et sykehus, avhengig av situasjonen. Du kan behandles med medisiner, gjennomgå en invasiv prosedyre eller begge deler - avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og mengden av skade på hjertet ditt.

Medisiner
Med hver bestått minutt etter et hjerteinfarkt, mister mer hjerte vev oksygen og forverres eller dør. Den viktigste måten å forebygge skader på hjertet er å gjenopprette blodstrømmen raskt.

Medisiner gitt for å behandle et hjerteinfarkt er:

 • Aspirin. Du kan bli bedt om å ta aspirin ved 911 operatør, eller du kan gis aspirin ved akuttmedisinsk personell snart etter at de ankommer. Aspirin reduserer blodpropp, og dermed bidra opprettholde blodstrømmen gjennom en smalere arterie.
 • Trombolytika. Disse stoffene, også kalt clotbusters, hjelpe oppløse en blodpropp som blokkerer blodtilførselen til hjertet ditt. Jo tidligere du får et trombolytisk medikament etter et hjerteinfarkt, jo større er sjansen du vil overleve og minske skaden til ditt hjerte. Men hvis du er nær et sykehus med en hjertekateterisering laboratorium, vil du vanligvis behandles med akutt angioplastikk og stenting i stedet for trombolytika. Clotbuster medisiner er vanligvis brukes når det vil ta for lang tid å få til en hjertekateterisering laboratorium, for eksempel i bygdene.
 • Superaspirins. Leger i akuttmottaket kan gi deg andre legemidler som er relativt lik aspirin for å forebygge nye blodpropper fra forming. Disse inkluderer medisiner, for eksempel klopidogrel (tablettene) og andre, kalt en inhibitor av blodplateaggregering.
 • Andre blodfortynnende medisiner. Du vil sannsynligvis bli gitt andre medisiner, for eksempel heparin, for å gjøre blodet mindre "sticky" og mindre sannsynlighet for å danne flere farlige blodpropper. Heparin gis intravenøst ​​eller ved en injeksjon under huden etter et hjerteinfarkt.
 • Smertestillende midler. Hvis brystsmerter eller tilhørende smerter er stor, kan du få en smertestillende, som for eksempel morfin, for å redusere ubehag.
 • Nitroglyserin. Denne medisinen, som brukes til å behandle brystsmerter (angina), midlertidig åpner arterielle blodkar, forbedrer blodstrømmen til og fra hjertet ditt.
 • Betablokkere. Disse medikamentene hjelpe slappe hjertemuskelen, treg hjerteslag og redusere blodtrykket, noe som gjør ditt hjerte jobben enklere. Betablokkere kan begrense mengden av hjertemuskelen skade og hindre fremtidige hjerteinfarkt.
 • ACE-hemmere. Disse stoffene senker blodtrykket og redusere stress på hjertet.
 • Kolesterolsenkende medisiner. Legemidler som kalles statiner bidra til lavere nivåer av uønsket kolesterolet og kan være nyttig hvis gis umiddelbart etter et hjerteinfarkt å bedre overlevelse.
Forberedelser til din avtale. Ta nitroglyserin, hvis foreskrevet.
Forberedelser til din avtale. Ta nitroglyserin, hvis foreskrevet.

Kirurgiske og andre prosedyrer
I tillegg til medisiner, kan du gjennomgå en av følgende fremgangsmåter for å behandle din hjerteinfarkt:

 • Angioplastikk og stenting. Emergency angioplastikk åpner blokkerte koronararteriene, la blod flyte mer fritt til hjertet ditt. Legene setter inn en lang, tynn slange (kateter) som er gått gjennom en arterie, vanligvis i benet eller lyske, til en blokkert arterie i ditt hjerte. Dette kateteret er utstyrt med en spesiell ballong. I posisjon, blir ballongen blåst opp kort stund for å åpne opp en blokkert koronararterie. Samtidig kan et metallnett stent settes inn i arterien for å holde den åpen lang sikt, gjenopprette blodstrømmen til hjertet. Avhengig av din tilstand, kan legen velge å plassere en stent belagt med en sakte slippe medisiner for å holde arterien åpen.

  Coronary Angioplasty gjøres på samme tid som en koronar kateterisering (angiogram), en prosedyre som leger gjøre først å lokalisere smalere arterier til hjertet. Når du får en angioplastikk for hjerteinfarkt behandling, jo før jo bedre å begrense skaden til ditt hjerte.

 • Koronar bypass kirurgi. I noen tilfeller kan legene utføre akutt bypass operasjon ved et hjerteinfarkt. Hvis det er mulig, kan legen foreslå at du har bypass kirurgi etter ditt hjerte har hatt tid - omtrent tre til syv dager - for å gjenopprette fra ditt hjerte attack.Bypass kirurgi innebærer sy vener eller arterier på plass på et område utenfor en blokkert eller smalere koronar arterie (utenom smalere delen), gjenopprette blodstrømmen til hjertet.

Når blodstrømmen til hjertet ditt er restaurert og din tilstand er stabil etter at hjerteinfarkt, kan du bli innlagt på sykehus for observasjon.

Se også

Livsstil og hjem rettsmidler

Hvordan du lever livet ditt påvirker helsen til hjertet ditt. Ta følgende skritt kan hjelpe deg å ikke bare hindre men også gjenopprette fra et hjerteinfarkt:

 • Røyker ikke. Hvis du røyker, er det aller viktigste du kan gjøre for å forbedre ditt hjerte helse å stoppe. Det er vanskelig å slutte å røyke selv, så be legen om å forskrive en behandling plan for å hjelpe deg å sparke en vane.
 • Unngå passiv røyking. Være rundt passiv røyking kan potensielt utløse et hjerteinfarkt, siden mange av kjemikalier i sigaretter som kan skade blodårene dine er også i passiv røyking.
 • Sjekke blodtrykket og kolesterolnivået. Spør legen din hvor ofte du trenger å få blodtrykket og kolesterolnivået overvåkes. Hvis disse nivåene er uønsket høy, kan legen forskrive endringer i kosthold og medisiner for å beskytte kardiovaskulær helse.
 • Få regelmessige legekontroller Noen av de viktigste risikofaktorer for hjerteinfarkt -. Høyt kolesterolnivå, høyt blodtrykk og diabetes - forårsaker ingen symptomer i sine tidlige stadier. Legen kan utføre tester for å sjekke at du er fri for disse forholdene. Hvis det finnes et problem, kan du og legen din klarer det tidlig for å hindre komplikasjoner som kan føre til hjerteinfarkt.
 • Tren regelmessig. Regelmessig mosjon bidrar til å forbedre hjertefunksjon etter et hjerteinfarkt. Trening er en viktig del av en hjertestans rehabiliteringsprogram. Trening forebygger hjerteinfarkt ved å hjelpe deg å oppnå og opprettholde en sunn vekt og kontroll diabetes, forhøyet kolesterol og høyt blodtrykk. Trening trenger ikke å være sprek. For eksempel kan gå 30 minutter om dagen, fem dager i uken forbedre helsen din.
 • Opprettholde en sunn vekt. Overvekt stammer ditt hjerte og kan bidra til høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Å miste vekt kan redusere risikoen for hjertesykdom.
 • Spis et hjerte-sunt kosthold. For mye mettet fett og kolesterol i kosten kan begrense arteries til hjertet ditt. Hvis du har hatt et hjerteinfarkt, begrense fett og kolesterol - og salt. En diett høy i salt kan øke blodtrykket. Følg legens og kostholdsekspert råd om å spise et hjerte-sunt kosthold. Forbered hjerte-sunne måltider sammen som en familie. Fisk, magert kjøtt, bønner og magre meieriprodukter er en del av et hjerte-sunt kosthold. Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker inneholder antioksidanter - næringsstoffer som forhindrer daglig slitasje på koronararteriene.
 • Behandle diabetes. Høyt blodsukker er skadelig for hjertet. Regelmessig mosjon, spise godt og miste vekt alle bidra til å holde blodsukkeret på mer attraktive nivåer. Mange trenger også medisiner for å administrere sine diabetes.
 • Kontroll stress. For å redusere risikoen for hjerteinfarkt, redusere stress i dag-til-dag aktiviteter. Revurdere arbeidsnarkoman vaner og finne sunne måter å minimere eller takle stressende hendelser i livet ditt.
 • Hvis du drikker alkohol, gjør det med måte. Du bør ikke begynne å drikke alkohol hvis du allerede velger å ikke. Men, i moderate mengder, hjelper alkohol heve HDL nivå - det "gode" kolesterolet - og kan ha en beskyttende effekt mot hjerteinfarkt. For friske voksne, betyr at opptil én drink om dagen for kvinner i alle aldre og menn eldre enn 65 år, og opptil to drinker per dag for menn 65 år og yngre. Overdreven drikking kan øke blodtrykket og triglyserid nivåer, øker risikoen for hjerteinfarkt. Drikker mer enn én etikett på to alkoholenheter om dagen øker blodtrykket, så kutte ned på drikking om nødvendig. En drink tilsvarer 12 gram (355 milliliter, eller ml) av øl, 4 gram (118 ml) av vin eller 1,5 gram (44 ml) av en 80-proof brennevin.

Se også

Forebygging

Det er aldri for sent å iverksette tiltak for å forhindre et hjerteinfarkt - selv om du allerede har hatt en. Tar medisiner kan redusere din risiko for etterfølgende hjerteinfarkt og hjelpe den skadede hjertet fungerer bedre. Livsstilsfaktorer spiller også en avgjørende rolle i hjerteinfarkt forebygging og gjenvinning.

Medisiner
Leger vanligvis foreskrive medikamentell behandling for mennesker som har hatt hjerteinfarkt eller som har høy risiko for å ha en. Medisiner som hjelper hjertet fungere mer effektivt eller redusere hjerteinfarkt risiko kan omfatte:

 • Blodfortynnende medisiner. Aspirin gjør at blodplatene mindre "sticky" og sannsynlig å koagulere. Leger anbefaler en aspirin dose mellom 81 og 325 mg daglig for mennesker som har hatt hjerteinfarkt, med mindre de har hatt en allergisk reaksjon på acetylsalisylsyre eller annen alvorlig grunn til ikke å ta det. Hvis legen din ikke har anbefalt at du tar en daglig aspirin, sjekk med legen din for å finne ut hvorfor.

  Leger kan foreskrive aspirin og en anti-clotting medikament, slik som klopidogrel (Plavix), for folk som gjennomgår en angioplastikk eller stent prosedyre for å åpne trange koronararteriene, både før og etter inngrepet.

  Hvis du allerede tar aspirin grunnet en tidligere hjerteinfarkt eller for å forhindre et hjerteinfarkt, være klar over at å ta disse blodfortynnende og ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) på samme tid kan øke risikoen for gastrointestinale problemer og kan forstyrre hjertet fordelene med aspirin. Hvis du trenger å ta en smertestillende medisiner for visse forhold, for eksempel leddgikt, diskutere med legen din som smertestillende er best for deg.

 • Betablokkere. Disse stoffene senker hjertefrekvensen og blodtrykket, redusere etterspørselen på hjertet og bidra til å forhindre flere hjerteinfarkt. Men, kan disse medikamentene ikke gis til personer med astma, langsom hjerterytme, lavt blodtrykk eller hjertesvikt.
 • Angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere. Leger foreskrive ACE-hemmere for folk flest etter hjerteinfarkt, spesielt for de som har hatt en moderat til alvorlig hjerteinfarkt som har redusert hjertets pumpekapasitet. Disse stoffene gjør at blodet å strømme fra hjertet ditt lettere.
 • Kolesterolsenkende medisiner. Medisiner som heter statiner kan bidra til å senke nivåene av uønsket kolesterolet. Mange som har hatt et hjerteinfarkt ta kolesterolsenkende medisiner for å bidra til å senke risikoen for en påfølgende hjerteinfarkt.

Livsstilsendringer
I tillegg til medisiner, kan de samme endringer i livsstil som kan hjelpe deg å gjenopprette fra et hjerteinfarkt også bidra til å forhindre fremtidige hjerteinfarkt. Disse inkluderer:

 • Ikke røyke
 • Kontrollere visse vilkår, for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes
 • Staying fysisk aktiv
 • Spise sunn mat
 • Opprettholde en sunn vekt
 • Redusere og håndtere stress

Se også

Mestring og støtte

Å ha et hjerteinfarkt er en skremmende opplevelse. Selv om legen din sier at du er OK, kan du likevel være redd. Hvordan vil dette påvirke livet ditt? Vil du være i stand til å komme tilbake til arbeid eller gjenoppta aktiviteter du liker? Enda mer skremmende - vil det skje igjen?

Frykt er bare en av mange følelser du og din familie må forholde seg til. Andre følelser som kan være spesielt vanskelig å takle etter et hjerteinfarkt kan omfatte:

 • . Sinne Du kan bli sint og lurer på: "Hvorfor måtte jeg ha et hjerteinfarkt, og hvorfor nå?" Det er normalt å føle en viss bitterhet etter et hjerteinfarkt.
 • Skyldfølelse. Familiemedlemmer kan føle seg redd i begynnelsen og deretter skyldig om hjerteinfarkt. Noen kan også føle at de er en eller annen måte er ansvarlig for å gjøre noe som ga deg et hjerteinfarkt.
 • Depresjon. Depresjon er vanlig etter et hjerteinfarkt. Du kan føle at du ikke lenger kan gjøre ting du pleide å gjøre - at du ikke er den samme personen du var før hjerteinfarkt. Cardiac rehabiliteringsprogram kan være effektive i å forebygge eller behandle depresjon etter et hjerteinfarkt. Det er viktig å nevne tegn eller symptomer på depresjon med legen din. Du kan også trenge å snakke med en mental helse profesjonell.

Disse følelsene er vanlige, og åpent diskutere dem med legen din, et familiemedlem eller en venn kan hjelpe deg å bedre takle. Du må ta vare på deg selv mentalt og fysisk etter et hjerteinfarkt. Trene og delta i hjertestans rehabilitering økter med andre mennesker som er utvinne fra et hjerteinfarkt kan hjelpe deg å arbeide gjennom disse følelsene.

Cardiac rehabilitering
Målet med akuttbehandling av hjerteinfarkt er å gjenopprette blodstrømmen og spare hjertet vev. Formålet med påfølgende behandling er å fremme helbredelse av hjertet ditt og forhindre et nytt hjerteinfarkt.

Mange sykehus tilbyr kardiale rehabiliteringsprogrammer som kan begynne mens du er på sykehuset og, avhengig av alvorlighetsgraden av angrepet, fortsette i uker til måneder etter at du kommer hjem. Cardiac rehabiliteringsprogram generelt fokus på fire hovedområder - medisiner, livsstilsendringer, emosjonelle problemer og en gradvis tilbakevending til normale aktiviteter.

Sex etter et hjerteinfarkt
Noen mennesker er redd for at sex etter et hjerteinfarkt blir for anstrengende på deres hjerter. Den krever at samleie sted på ditt hjerte parallelt annen fysisk anstrengelse - hjertefrekvensen, pustefrekvens og blodtrykket øker. Men de fleste kan trygt gå tilbake til seksuell aktivitet etter å utvinne fra et hjerteinfarkt. Hver person har en annen tidslinje selv om, avhengig av hans eller hennes nivå av komfort fysisk, psykologisk beredskap og foregående seksuell aktivitet. Spør legen din når det er trygt å gjenoppta seksuell aktivitet. Med tiden vil du sannsynligvis være i stand til å gjenoppta normale seksuelle mønstre.

Noen hjerte medisiner kan påvirke seksuell funksjon. Hvis du har problemer med seksuell dysfunksjon, snakk med legen din. Han eller hun kan være i stand til å hjelpe deg med å finne problemet og søke riktig behandling.

Still spørsmål
Du og din familie kan ha mange spørsmål og bekymringer etter ditt hjerteinfarkt. I så fall kan det være nyttig å snakke med andre som opplever noen av de samme tingene som deg og din familie. Mange hjertestans rehabiliteringsprogrammer tilby rådgivningstjenester og støttegrupper for hjerteinfarkt overlevende.

Surviving et hjerteinfarkt betyr ikke at livet som du visste at det er over. Tvert imot, mange mennesker kan føre full, aktive liv etter et hjerteinfarkt. Men det kan bety å gjøre noen positive endringer i dine daglige vaner, å være tålmodig som du gjenopprette og vedta en kan-gjøre-holdning.

Se også