Hjertesykdom

5 legemiddelassistert gratis strategier for å bidra til å forebygge hjertesykdom

Du kan forebygge hjertesykdom ved å følge et hjerte-sunn livsstil. Her er fem strategier for å hjelpe deg med å beskytte ditt hjerte.

Hjertesykdom kan være en ledende dødsårsaken, men det betyr ikke at du må godta det som skjebnen din. Selv om du mangler makt til å endre noen risikofaktorer - som familiens historie, kjønn eller alder - er det noen viktige hjertesykdom forebygging skritt du kan ta.

Du kan unngå hjerteproblemer i fremtiden ved å vedta en sunn livsstil i dag. Her er fem hjertesykdom forebygging tips for å komme i gang.

En. Ikke røyk eller bruke tobakk

Røyke eller bruke tobakk er en av de mest vesentlige risikofaktorer for å utvikle hjertesykdom. Kjemikalier i tobakk kan skade hjertet og blodårene, noe som fører til innsnevring av arteriene (aterosklerose). Åreforkalkning kan til slutt føre til et hjerteinfarkt. Når det gjelder hjertesykdom forebygging, ikke mengden av røyking er trygt. Snus og lav-tjære og lav-nikotin sigaretter også er risikabelt, er for eksempel eksponering for passiv røyking.

I tillegg gjør nikotin i sigarettrøyk ditt hjerte arbeide hardere ved innsnevring blodkarene og øke hjerterytmen og blodtrykket. Karbonmonoksid i sigarettrøyk erstatter noe av oksygen i blodet. Dette øker blodtrykket ditt ved å tvinge hjertet til å jobbe hardere for å levere nok oksygen. Selv såkalt "sosial smoking" - røyk mens på en bar eller restaurant med venner - er farlig og øker risikoen for hjertesykdom.

Kvinner som røyker og tar p-piller har større risiko for å få hjerteinfarkt eller hjerneslag enn de som ikke gjør heller. Denne risikoen øker med alderen, spesielt hos kvinner eldre enn 35 år.

Den gode nyheten er imidlertid at når du slutte å røyke, synker risikoen for hjertesykdom dramatisk i løpet av bare ett år. Og uansett hvor lenge eller hvor mye du røykt, vil du begynne å høste gevinsten så snart du avslutter.

2. Øvelse i 30 minutter på de fleste dagene i uken

Få noen regelmessig, daglig mosjon kan redusere risikoen for dødelig hjertesykdom. Og når du kombinerer fysisk aktivitet med andre livsstil tiltak, som for eksempel å opprettholde en sunn vekt, er utbetalingen enda større.

Fysisk aktivitet hjelper deg å kontrollere vekten og kan redusere sjansene for å utvikle andre forhold som kan sette en belastning på hjertet, som for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes. Det reduserer også stress, som kan være en faktor i hjertesykdommer.

Prøv å få minst 30 til 60 minutter med moderat intens fysisk aktivitet de fleste dagene i uken. Men enda kortere mengder trening tilby hjerte fordeler, så hvis du ikke kan møte disse retningslinjene, ikke gi opp. Du kan også bryte opp treningen tid inn 10-minutters økter.

Og husk at aktiviteter som hagearbeid, husarbeid, ta trappa og går tur med hunden alt teller mot total din. Du trenger ikke å trene iherdig for å oppnå fordeler, men du kan se større fordeler ved å øke intensiteten, varigheten og hyppigheten av treningsøktene.

Se også

5 legemiddelassistert gratis strategier for å bidra til å forebygge hjertesykdom

3. Spis et hjerte-sunt kosthold

Spise en spesiell diett kalt Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) spising plan kan bidra til å beskytte hjertet. Etter DASH kosthold betyr å spise mat som inneholder lite fett, kolesterol og salt. Dietten er rik på frukt, grønnsaker, hele korn og lite fett meieriprodukter, noe som kan bidra til å beskytte hjertet. Bønner, andre lav-fett kilder til protein og visse typer fisk også kan redusere risikoen for hjertesykdom.

Begrense visse fett du spiser også er viktig. Av hvilke typer fett - mettet, flerumettet, enumettet og trans fett - mettet fett og trans fett øker risikoen for koronarsykdom ved å øke kolesterolnivået i blodet.

Viktige kilder til mettet fett er:

 • Rødt kjøtt
 • Meieriprodukter
 • Kokos og palme oljer

Kilder til trans fett er:

 • Frityrstekte rask mat
 • Bakeri varer
 • Pakket snack matvarer
 • Margariner
 • Kjeks

Se på etiketten på ordet "delvis hydrogenert" for å unngå trans fett.

Hjerte-sunn mat er ikke alt om å kutte tilbake, skjønt. De fleste mennesker trenger å legge til mer frukt og grønnsaker i kostholdet sitt - med et mål om fem til ti porsjoner om dagen. Eating at mange frukter og grønnsaker ikke bare kan bidra til å forebygge hjertesykdom, men også kan bidra til å forebygge kreft.

Omega-3 fettsyrer, en type flerumettet fett, kan redusere risikoen for hjerteinfarkt, beskytte mot uregelmessig hjerterytme og lavere blodtrykk. Noen fisk, som laks og makrell, er en god naturlig kilde til omega-3 fettsyrer. Omega-3 finnes i mindre mengder i linfrøolje, valnøttolje, soyaolje og rapsolje, og de kan også bli funnet i kosttilskudd.

Etter en hjerte-sunt kosthold betyr også å drikke alkohol kun i moderate mengder - ikke mer enn to drinker per dag for menn, og én om dagen for kvinner. På at moderat nivå, kan alkohol ha en beskyttende effekt på hjertet. Mer enn det blir helseskadelig.

4. Opprettholde en sunn vekt

Som du legge på seg i voksen alder, er vektøkning det meste fett enn muskler. Dette overvekt kan føre til tilstander som øker sjansene dine for hjertesykdom - høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes.

En måte å se om vekten din er sunn, er å beregne din kroppsmasseindeks (BMI), som vurderer din høyde og vekt i vurderingen av om du har en sunn eller usunn prosentandel av kroppen fett. BMI tallene 25 og høyere er forbundet med høyere fettinnhold i blodet, høyere blodtrykk og økt risiko for hjertesykdom og slag.

Hjertesykdom. 5 legemiddelassistert gratis strategier for å bidra til å forebygge hjertesykdom.
Hjertesykdom. 5 legemiddelassistert gratis strategier for å bidra til å forebygge hjertesykdom.

BMI er en god, men ufullkommen guide. Muskler veier mer enn fett, for eksempel, og kvinner og menn som er svært muskuløse og fysisk form kan ha høy BMI uten tilsatt helserisiko. På grunn av det, er midjemål også et nyttig verktøy for å måle hvor mye magefett du har:

 • Menn regnes som overvektige hvis deres midjemålet er større enn 40 inches (101,6 centimeter, eller cm)
 • Kvinner er overvektig dersom midjemålet er større enn 35 inches (88,9 cm)

Selv et lite vekttap kan være fordelaktig. Redusere vekten ved bare 10 prosent kan senke blodtrykket, senke kolesterolet nivå og redusere risikoen for diabetes.

5. Får regelmessige helseundersøkelser

Høyt blodtrykk og høyt kolesterol kan skade hjertet og blodårene. Men uten å teste for dem, har du sannsynligvis ikke vil vite om du har disse forholdene. Regelmessig screening kan fortelle deg hva dine tall er og om du må ta affære.

 • Blodtrykk. Regelmessige blodtrykk screenings starter i barndommen. Voksne bør ha sitt blodtrykk kontrolleres minst hvert annet år. Du kan trenge hyppigere kontroller hvis tallene er ikke ideelt, eller hvis du har andre risikofaktorer for hjertesykdom. Optimal blodtrykk er mindre enn 120/80 millimeter kvikksølv.
 • Kolesterolnivået. Voksne bør ha sitt kolesterol målt minst en gang hvert femte år starter på 20 år. Du kan trenge hyppigere testing hvis tallene ikke er optimale, eller hvis du har andre risikofaktorer for hjertesykdom. Noen barn kan trenge deres blod cholesterol testet om de har en sterk familie historie med hjertesykdom.
 • Diabetes screening. Siden diabetes er en risikofaktor for å utvikle hjertesykdom, kan det være lurt å vurdere å bli screenet for diabetes. Snakk med legen din om når du bør ha et fastende blodsukker test for å sjekke for diabetes. Avhengig av risikofaktorer, som for eksempel overvekt eller en familiehistorie med diabetes, kan legen anbefale først å teste deg for diabetes en gang mellom alderen 30 og 45, og deretter retesting hvert tredje til femte år.

Se også